consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu merge anual in concediu in strainatate. Mi-as dori sa vin si eu insa nu imi permit financiar si ma deranjeaza faptul ca el stie ce simt si cu toate acestea, merge.

Terapeuti RO 9:54am Feb 1
Mesaj:
Buna ziua!
Sunt implicata de 6 ani intr-o relatie.Prietenul meu practica sporturi de iarna;de doi ani si-a gasit aceasta pasiune si merge anual,de atunci,intr-un concediu de o saptamana in strainatate.Mi-as dori sa vin si eu,fiindca am acelasi hobby,insa nu imi permit financiar(nici el nu poate sa ma ajute,deocamdata),si nici perioada de concediu nu se sincronizeaza cu a lui(el poate sa isi ia oricand in timpul anului,la mine e fix.)Ma deranjeaza foarte tare ca el merge de unul singur,cu toate ca ii inteleg pasiunea.Ma deranjeaza si mai tare faptul ca el stie ce simt,si cu toate acestea,merge.Mi-ar fi placut sa gasim o alternativa coumna,dar el nu vede niciuna.Daca el ar fi in postura mea,eu nu m-as duce intr-un concediu de una singura.O consider o chestiune de respect si consideratie fata de relatie si fata de cel langa mine.Intr-o evetuala casnicie,nu as accepta asa ceva.Nu sunt adepta concediilor separate.
Probabil am o viziune prea dogmatica asupra relatiilor,pentru societatea “deschisa noutatii” din zilele noastre(cu toate ca am 25 de ani)…Asa o fi?

Botezat Radu 9:57am Feb 1
relatia este in doi (cel putin), daca nu exista consens, ea nu poate sa functioneze. Incercati sa gasiti impreuna o solutie, sa aveti un dialog real… monologul se exclude automat

Diana Bordeianu 9:58am Feb 1
schimba tu ceva la tine in abordare pe principiul ca daca schimbi ceva tu, va schimba si el. Ce anume ai putea face diferit? Daca vrei, te ast cu raspuns pe office@atelierecumaniere.ro

Luminita Panait 1:28pm Feb 6
I-ai spus ca nu esti de acord? Cum iti raspunde el la asta?

Catalina Negrea 10:11am Feb 7
Gelozie boala grea;),fiecare om,la un moment dat isi doreste sa fie singur! O sapt/an ti se pare mult? Stai si analizeaza situatia,si comunicati,exprimati-va nemultumirile,unul fata de celalat;) “Mi-ar fi placut sa gasim o alternativa comuna,dar el nu vede niciuna”,ai ramas doar la stadiul de dorinta,ca sa treci la intentie,trebuie si dorinta celuilalt!

Terapeuti RO 6:58pm Feb 8
RASPUNS: Da,o saptamana pe an mi se pare mult,in conditiile in care eu nu am nici macar acea saptamana intr-un an pentru mine,si nici pentru noi(de ex,sa mergem undeva o saptamana,intr-un concediu,sa avem un timp al nostru mai specific decat cel obisnuit),iar el o are.Nu inteleg,in general,nevoia de singuratate intr-o relatie care merge bine,cand oamenii sunt mai tot timpul singuri:5 sau 6 zile pe saptamana pe care le dedica carierei aproape in totalitate,timpul cu prietenii,plus alte evenimente.Consider ca o relatie trebuie intretinuta,iar astfel de momente ofera profunzime legaturii dintre doi oameni.Iar cand am spus “mi-ar fi placut…dar el nu vede niciuna” m-am referit la faptul ca i-am spus despre ceea ce simt deja,iar el spune ca ma intelege,dar nu are ce sa faca in privinta asta…dragul de el… Eu ar trebui sa gasesc o solutie,ca doar e problema mea,nu a noastra,nu-i asa?

Botezat Radu 7:18pm Feb 8
cum spuneam mai sus: o relatie presupune doua persoane. Rediscutati acest aspect, fie intre dvs, fie in terapie de cuplu. Daca nu exista dorinta reciproca, atunci…

Denissa Toma 7:52pm Feb 8
Intr-un cuplu, cei doi nu reactioneaza si nu percep lucrurile in acelasi fel. Da, in situatie inversa, poate tu ai alege sa stai acasa, dar asta este ce ai face TU. Daca ar ramane acasa crezi ca ar demonstra ca te iubeste mai mult? Presupui ca in timpul in care tu ai fi la serviciu, el s-ar gandi la tine cu dragoste sau s-ar gandi ca tu esti persoana care l-a impiedicat sa faca ceva din placere? . Poate ar fi bine sa te analizezi ce anume sta in spatele dorintei tale (ca prietenul sa stea acasa), neincredere, teama de indepartare intre voi, ideea ca va petrece experiente fara tine??

Luminita Panait 10:28am Feb 13
Nu te poate invinovati nimeni pentru ceea ce doresti de la un partener. Singura conditie este sa te inteleaga si sa te asculte chiar partenerul tau, daca nu ai intelegere la el si cauti solutii in alta parte, mai nimerit ar fi sa discuti cu un psiholog.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile