consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Masturbarea/excitarea sexuala o data pe zi sau la cateva zile este periculoasa, daunatoare?

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Masturbarea / excitarea sexuala o data pe zi sau la cateva zile este periculoasa, daunatoare sau nu ? De ce? Am inteles ca daca ne gandim la ceva foarte intens, ne imaginam o scena sexuala si ne excitam, ejaculam, inseamna masturbare nu ? Un fel de imaginatie erotica, fantezii. Daca este periculoasa cum ne putem controla sa nu ne mai masturbam cand ne excita ceva ? Sau chiar stoparea excitarii.

Buna ziua! E un subiect destul de sensibil și oarecum controversat. Studiile științifice arată că autosatisfacerea sau masturbarea este benefica oamenilor, în sensul că relaxează organismul si ajuta la eliberarea stresului si a pulsounilor. Desigur, exista si oameni care au creat adevărate teorii ale conspirației, care se traduc prin a spune că ea creează dependenta si aduce prejudicii autocontrolului. În principiu, oamenii aleg să fie intimi cu ei înșiși când sunt încărcați emoțional și masturbarea este ca o metodă de coping. Un alt beneficiu al acestui act este efectul sau antiinflamator, ajuta la înlăturarea senzației de durere din organism. Probabil dvs aveti griji legate de autocontrol. Ganditi-va ca pt a va elibera de dependenta acestui act e necesar sa găsiți alte metode de relaxare : practicarea unui sport sau meditația. Succes!
 5
De ce anume te temi ca s-ar putea intampla? Care sunt consecintele masturbarii, dupa parerea ta?
 2
Mi se pare ca din moment ce omul intreaba inseamna ca asa simte. Chestia multiplele beneficii elimina din start dezavantajele exceselor si dependententei de propriile endorfine…
Masturabarea, ca orice alt comportament, devine o problema daca afecteaza negativ functionarea de zi cu zi sau relatiile cu alte persoane. O dependenta este defapt o evadare din realitate ( in fantezii ), distragerea atentiei de la alte probleme care se cer rezolvare dar la care nu s-au identificat inca solutii..si in astfel de cazuri e util sa fie privita adevatata problema (poate dificultatea de a obtine satisfactii in relatia de cuplu, lipsa increderii in sine, stresul la munca etc.)
 5
Nu este nici un pericol! Doar excesele, preocuparea excesiva, frecventa, care te poate epuiza fizic si psihic poate fi daunatoare. Credintele tale erau valabile acum 50 sau 100 de ani, cand eronat se considera ca exista vreun pericol intr-un act natural de autoerotism. Azi ai acces la internet, asa ca informeaza- te, si citeste articolele specialistilor.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile