Sfatul terapeutului
Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebariAdreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat
Fosta mea prietena era obsedata de mine, a încercat să se omoare de multe ori doar sa ma tina aproape, într-un final ne-am DESPĂRȚIT. Problema este ca acum am o nouă relație si ma enervez foarte repede, devin agresiv de multe ori fara motive serioase, cred ca fosta mi-a distrus nervii.
Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:
Acum ceva timp am avut o relație de 3 ani cu o fata, aceasta a facut multe lucruri ca ma enervai mereu la culme ai era obsedată de mine sa stau doar lângă ea, a încercat să se omoare de multe ori doar sa ma tina aproape, într-un final ne-am DESPĂRȚIT si totul a fost bine, problema este ca acum am o nouă relație si ma enervez foarte repede ai devin agresiv de multe ori fara motive serioase, iar asta ma face sa imi îndepărtez persoana pe care o iubesc, simt ca o pierd si devin mai agitat si mai nervos, as dori niste sfaturi de autocontrol, sa învăț sa imi stăpânesc emoțiile, inainte de relația cu fosta nu am pățit asa ceva, dar cred ca ea mi-a distrus nervii. Multumesc frumos
Bună. Autocontrolul înseamnă și sa ne asumam emoțiile, atitudinea, modul de a vedea și interpreta lucrurile. Modul nostru de a gândi despre noi, despre ceilalți, despre viata ne poate face mulțumiți cu noi înșine (fericiți) sau nefericiti (nemulțumiți, frustrați, nervoși). Din descriere înțeleg ca e posibil sa încerci sa rezolvi în aceasta relație aspecte pe care nu le-ai rezolvat în vechea relație.Adică din teama de a nu mai fi controlat(sau manipulat) asa cum probabil te-ai simțit în vechea relație încerci acum sa,, te protejezi”. Dacă te enervezi pe actuala partenera probabil încerci sa te impui? Cum vezi femeile? Cum te simți în relație? Dacă poți vedea o relație ca un mod de a coopera, de a te simți egalul celuilalt, de a oferi respect, afecțiune, apreciere ai toate șansele sa îți creezi emoții pozitive, constructive. Toate cele bune!1
Iti recomand sa citesti despre “tehnici de NLP”. Daca ai posibilitatea poti apela si la cateva sedinte de life coaching.
Buna. Incearca sa identifici situatiile care declanseaza comportamentele tale agresive. Ce emotii le insotesc si ce se afla in spatele acelor emotii. Ce nevoi neimplinite incearca sa se faca auzite. Succes!
Poti cere sprijinul unui psihoterapeut.
Copyright © 2011 - 2024 Terapeuti.ro | Toate drepturile rezervate.