consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetita mea de 2 ani nu vrea sa se aseze pe olita/veceu absolut deloc si plange. Dar nici pe ea nu vrea sa faca.

Terapeuti RO 8:24am Mar 12
Mesaj:
Buna ziua! Va solicit ajutorul in privinta fetitei mele. Are 2 ani si am inceput invatarea la olita acum o luna de zile. Am ramas uimita ca in 2 zile a invatat sa faca la olita cu mare usurinta. A facut pe ea de cateva ori si nu i-a placut si de atunci se aseaza singura pe olita sa faca pipi. Cand o trece treaba mare, situatia se schimba. Nu vrea sa se aseze pe olita/veceu absolut deloc si plange. Asta nu ar fi nimic dar nici pe ea nu vrea sa faca. Se abtine si plange. Nu inteleg dece plange. Plange rau. Ma simt testul de frustrata ca nu stiu cum sa o ajut. Nu stiu ce sa fac. Ea zice ca face dar nu vrea sa se aseze. Ma striga”Mami caca! Mami caca!” dar nu stiu cum sa o ajut daca ea tipa ca din gura de sarpe cand vreau sa o pun pe olita.Nu am certat-o niciodata, nu am batut-o nu am ras de ea…nu mai stiu cum sa reactionez. Am ignorat-o, am incurajat-o dar fara rezultat. Se vede ca sufera. Parca s-a atasat si mai mult de suzeta de cand cu asta…Va rog sa ma ajutati! Multumesc din suflet.

Irina Puiu 9:04am Mar 12
Fiecare copil are ritmul sau natural de a dobandi controlul sfincterelor si este recomandabil sa-l respectam. Unii copii dobandesc acest control si dupa 3 ani, ceea ce este ok. Nu este nevoie s-o fi batut sau certat, ci poate, fara sa vreti, ati pus presiune pe ea, v-ati aratat ingrijorata, preocupata excesiv s-o deprindeti cu acest obicei… ceea ce poate fi suficient ca sa regreseze putin (atasamentul mai strans de suzeta, de care vorbiti, plansul). Plange pentru ca nu este pregatita inca sa faca la olita. Scoateti din discutie pentru moment olita, fara s-o ascundeti si lasati copila s-o ceara cand va fi pregatita.

Buterchi Carmen 11:03am Mar 12
Puteti utiliza olita pentru pipi si scutec pentru caca. In timp, va renunta singura si va cere olita. Altfel, puteti ajunge la constipatie, fisuri anale…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed