consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fac parte de mai multi ani dintr-o secta. Avand in vedere ca familia si prietenii fac si ei parte din ea. Cum pot sa parasesc aceasta secta fara a fi traumatizat psihologic (parasirea acestei secte inseamna, oficial, ca nu mai pot contacta prietenii si familia) si cum sa scap de teama de sfarsitul lumii sau ca nu fac parte din “poporul ales al lui Dumnezeu”?

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Fac parte de mai multi ani dintr-o secta. Avind in vedere ca familia si prietenii fac si ei parte din ea, cum pot sa parasesc aceasta secta fara a fi traumatizat psihologic (parasirea acestei secte oficial inseamna ca nu mai pot contacta prietenii si familia deseori nu voi putea comunica) si sa scap de teama de sfirsitul lumii sau ca nu fac parte din ” poporul ales al lui dumnezeu” … pt ca chiar daca inteleg ca e o prostie pina acum mi sa bagat in cap aceasta. Unde as putea sami fac prieteni noi si sa-mi schimb gindirea? Multumesc!

Ce varsta ai? Ai posibilitatea de a te intretine singur? Daca esti constient de faptul ca faci parte dintr-o secta, poti sa scapi singur de teama de sfarsitul lumii. Legat de contactarea familiei este delicat, fiindca ei (probabil) nu vor incalca regulile si nu iti vor permite contactarea. Prieteni noi poti gasi aproape oricunde, depinde de varsta ta si de ce pasiuni ai. Da-ne mai multe detalii.
 3
De acord cu Cristina Anghel si iti recomand sa incerci voluntariatul. Cauta in orasul in care locuiesti ONG-uri sau alte institutii care au nevoie de voluntari si alege ce ti se potriveste. Voluntariatul aduce oameni impreuna. Vei lua parte la crearea unei legaturi intre oameni din diferite domenii, cu diferite moduri de viata, care lucreaza impreuna pentru un scop comun. Vei intalni oameni frumosi, empatici si cu valori morale care te vor ajuta si pe tine in dezvoltarea personala. Pe langa asta, vei vedea ca a darui este mai placut si mai inaltator decat a primi, si nu trebuie sa dispui decat de timp si energie, “lucruri” de cele mai multe ori mai importante decat banii sau alte valori. Curaj si succes!
 4
Cu rabdare afla care este calea ta. Alegerile fac parte din viata. Analizeaza si apoi, pas cu pas, mergi inainte. Succes!
Din nefericire, si eu am facut parte, poate din aceeasi secta, vreme de mai bine de zece ani. M-am retras in momentul in care mi-am dat seama ca exista multa dizarmonie intre ceea ce spun si ceea ce fac. Treptat, am scapat de frica de acel sfarsit al lumii pe care-l tot propovaduiesc si cu care tot ameninta. Stiti cum? Exact din ale lor cuvinte:,, poate un Dumnezeu al iubirii sa-i arunce pe oameni intr-un iad cu foc?! — atunci am conchis singura: nu poate sa -i ucida pe oameni intr-un sfarsit al lumii! Mai ales, ca avem darul liberului arbitru — si iata cum tocmai organizatia religioasa incalca aceasta libertate care nu trebuie sa ne-o ia nimeni. Aveti libertatea de a iesi cat mai repede din aceasta secta sa va construiti o noua viata — de data asta, una adevarata. Va recomand sa consultati un psiholog — eu astfel am facut, si incetisor, in urma consultatiilor si a participarii in tabara Sens — am indraznit sa am curajul sa nu ma mai supun unor absurditati. Iar in concluzie, ganditi– — va o clipa: Ce fel de parinti si prieteni sunt aceia care nu mai comunica cu fiul fiica lor sau cu prietenul a lor? Intrebati-va adesea. Va multumesc ca mi-ati dat aceasta ocazie :)
 5


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile