consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 52 de ani si 31 de casatorie. Sotul meu e bolnav de epilepsie si nu a fost intotdeauna usor sa ma inteleg cu el. Intr-o zi am avut surpriza ca un vecin sa imi spuna ca ma iubeste, ca ma doreste. I-am spus ca are nevasta si ca nu il incurajez sa ma iubeasca, dar a zis ca nu conteaza, el oricum ma iubeste.

Terapeuti.ro 7:03am Sep 3
Mesaj anonim:

Am 52 de ani si 31 de casatorie.Am 2 baieti mari,casatoriti la casa lor.Sotul meu e bolnav de epilepsie si nu intotdeauna a fost usor sa ma inteleg cu el.De un an de zile ne-am mutat si ne simtim bine,poate putin plictisiti de rutina.Eu am servici,dar sotul e pensionar si s-a imprietenit cu un vecin,pensionar si el in virsta de 61ani.Intr-o zi am avut surpriza ca acest vecin sa imi spuna ca ma iubeste,ca ma doreste.I-am spus ca are nevasta,si ca eu nu il incurajez sa ma iubeasca,dar a zis ca nu conteaza el oricum ma iubeste.Chiar nu mai stiu cum sa reactionez pentru ca nici nu am cum sa il evit.Sunt stupefiata ca la virsta asta ma intilnesc cu o asemenea situatie.Va rog,dati-mi un sfat.Va multumesc.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:10am Sep 3
oricat de magulitoare ar fi aceasta ‘iubire’ a vecinului pare ca ati reactionat corect. Ce v-ati dori sa faceti in plus? Sau in minus? Va simtiti stupefiata sau incantata? Incercati sa va dati seama ce simtiti cu adevarat si sa acceptati acel sentiment ca fiind ok… al Dvs…. Mai departe oricum tot Dvs. veti decide. Succes!

Doina Zamfirescu 7:45am Sep 3
Spuneti-i ca dvs. nu aveti acest gen de sentimente pentru dansul. Daca acest lucru nu are efect, discutati cu sotul dvs.

Mihaela Comisel 7:47am Sep 3
Orice atentie este magulitoare indiferent de varsta! Pe de alta parte depinde si de la cine o primesti! Dincolo de aceste evidente, este necesar sa aveti o discutie serioasa cu acest "domn" si sa puneti limite aducandu-i la cunostinta consecintele pe care le va suporta in caz ca le incalca.

Adina Bodescu 8:43am Sep 3
Va multumesc forte mult pentru sfaturi

Clau Anki 9:18am Sep 3
Iubirea, in sine, nu face rau, pentru ca este imateriala. Problema este daca emotiile vecinului se vor materializa in vorbe care sa va agaseze sau daca ele se vor traduce printr-un comportament indezirabil pentru dumneavoastra. Atunci, in functie de cat de mult va deranjeaza, puteti pune limite. Nimeni nu se poate supara atunci cand cineva spune ca are o anumita emotie. Din ce am inteles din descrierea dumneavoastra, acest vecin a vorbit din perspectiva personala. E absurd sa ii pretindeti sa nu simta ceva, chiar daca din intamplare, obiectul proiectiei lui sunteti dumneavoastra. Dar asta este problema cu care se confrunta el. Vreti sa-l ajutati??? Atunci devine si problema dumneavoastra. Daca nu doriti sa va implicat, atunci solutia este sa il lasati sa ventileze singur si sa ignorati; ignorarea stinge comportamentul indezirabil; furia il intretine (chiar daca nu e manifest).

Marius Dumumitrescu 10:37am Sep 3
cand bunicul a crezut ca este pe moarte, a incercat sa-mi dea sfaturi desprinse din experienta lui de viata: " Si cand te-oi insura, ai grija la prietenul de familie, ca el stie unde dorm gainile, pe creanga nu in cotet si vine si le fura, si eu rdeam ca aveam 18 ani, iar el spunea: "nu rade ma, nu rade, ca eu am fost ala". Si cand pleci de acasa, el iti "viziteaza" nevasta, iar eu radeam, iar el spunea "nu rade mai nu rade, ca eu am fost ala, si cand te-oi judeca cu altii…. si cand te-oi bate … si tot asa cam o ora de sfaturi inregistrate pe o caseta, toate avand finalul "nu rade ma, nu rade, ca eu am fost ala" :D cam greu cu inocentii astia romantici si cu experianta, trecuti de 60 de ani. Ca dovada ca stie foarte bine ce face, este faptul ca ati ajuns sa cereti sfatul altora :D . In locul sotului ce ati prefera ca totul in casa sa fie bine si ‘la vara cald" ? :D Aveti celular ? Puneti-l pe inregistrare…., rerascultati-o si vedeti ce simtiti, apoi decideti impotriva cui vreti sa folositi inregistrarea….

Psihologul Va Raspunde 6:55pm Sep 3
Carpe diem…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed