consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 25 de ani si sunt fotograf. Pe o retea de socializare am dat peste profilul unei fete, care mi-a captat atentia. Ma gandesc sa merg in orasul ei ca sa o intalnesc, prietenii imi spun ca sunt complet nebun daca voi conduce 9 ore sa o gasesc.

Terapeuti.ro 7:56am Nov 17
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,
Ma numesc Cristian, am 25 de ani. Sunt fotograf si detin un studio foto.
In urma cu 2 saptamani, pe o retea de socializare am dat peste profilul unei fete, care mi-a captat atentia prin profilul ei, era naturala cu un zambet splendid si o privire dulce.
I-am trimis cerere de prietenie insotit de un mesaj, am rugat-o sa imi accepte cererea ca vreau sa o cunosc mai bine. Eram stresat cat timp am asteptat sa imi accepte cererea si sa imi raspunda la mesaj. Mi-a refuzat cererea in schimb mi-a trimis un mesaj in care imi spunea ca isi va dezactiva contul deci nu este un motiv pentru care sa imi dea accept. I-am cerut sa imi lase o adresa de mail, un numar de telefon unde sa o pot contacta. I-am lasat numarul meu, adresa de facebook si adresa de mail. Mi-a trimis un alt mesaj, spundu-mi ca nu este interesata sa cunoasca persoane din mediul virtual si isi cere scuze daca m-a ofensat.
Dorinta de a vorbi cu ea si de a o cunoaste mai bine era mult prea mare, am vrut sa ii trimit un alt mesaj dar contul l-a dezactivat.
Stiu din profilul ei cum o cheama, orasul unde locuieste, facultatea unde merge si ca are 22 de ani. Nu este implicata intr-o relatie.
De cateva zile ma gandesc serios sa merg in orasul ei, prietenii imi spun ca sunt complet nebun daca voi conduce 9 ore sa o gasesc. Dar eu chiar vreau sa o intalnesc sa o cunosc mai bine, daca ea din nou va refuza sa ma cunoasca, atunci ma voi impaca cu gandul ca nu voi putea avea o relatie cu ea.
Am reusit sa ii fac portretul din memorie.
V-am scris pentru ca iubita unui prieten, mi-a spus de faptul ca acest site ofera sfaturi, mi s-a zis ca cititind raspunsurile dvs. voi renunta la ideea de a pleca sa o caut pe aceasta fata.
Eu chiar imi doresc sa o cunosc, voi credeti ca daca as pleca in oras la ea sa o caut ar fi un lucru nebunesc.
Multumesc anticipat celor care mi-au citit mesajul si mi-au raspuns.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:12am Nov 17
din ce ai scris inteleg ca ai facut un fel de obsesie pt aceasta fata pe care nu o cunosti decat din informatiile virtuale si pare ca ‘ceva’ te impinge chiar spre a merge 9 ore cu masina sa o cunosti. Mie mi se pare un efort destul de mare, mai ales ca fata te-a respins deja… poate ca ‘mingea este la ea in teren’ si te va contacta daca doreste (reactivarea contului de Facebook nu este greu de facut). Te-ai gandit de unde vine aceasta ‘pasiune’? Ce te animeaza asa puternic? Ma gandesc ca 2 saptamani este o perioada foarte scurta si ca poate merita sa te gandesti mai mult la ce iti lipseste si crezi ca ea ti-ar suplini? Succes!

Lia Oltean 8:33am Nov 17
Cristian, analizează istoricul relațiilor pe care le-ai avut până acum, iar apoi cântărește avantajele și dezavantajele contactării acestei fete. Crezi că, având în vedere refuzurile sale politicoase anterioare, distanța și faptul că nu ai cunoscut-o, de fapt, o relație ipotetică între voi doi ar funcționa? Îți recomand să citești http://ascr.ro/magazin/item.asp?id=100&name=STILURILE_DE_ATASAMENT și să identifici care este stilul tău de atașament. Cum ai fost în trecut? Cât de angajat ai fost în relațiile pe care le-ai întreprins? Cum s-au finalizat ele? Nu cumva idealizezi această persoană inaccesibilă, evitând un angajament real? Nu aș vrea să mă lansez în ipoteze, tocmai de aceea îți recomand lectura de mai sus, analizează însă bine situațiile și cântărește, așa cum ziceam, avantajele și dezavantajele soluțiilor în acest sens.

Liliana Scarlat 4:16pm Nov 17
Concluzia ta precum domnișoara respectivă nu este implicată într-o relație este oare sigură ?…nu toată lumea își afișează situația reală pe rețele. În al doilea rând, dece crezi că NU ar trebui să-i respecți decizia? …Crezi că ea ar putea fi încântată de acest abuz din partea ta ?…

Olimpia Ciocea 4:27pm Nov 17
Atitudinea ei denota ca doreste sa-i respecti intimitatea si a fost f politicoasa.La ce te-ar ajuta sa o abuzezi?

Psihologul Va Raspunde 10:24am Nov 18
Este o obsesie, nu are NICI o legatura cu ea, si ai de lucru doar asupra TA. Odata rezolvate cauzele profunde ale acestei obsesii, ea va disparea din mintea ta. Iar daca o vei gasi, va fi doar o iluzie, cauzele care ti-au provocat obsesia raman active in continuare, si pot reapare oricand.

Psiholog Onetiu Florin 6:19pm Nov 18
Felicitari ca ai cert sfatul daca e bine sau nu ceea ce faci. Parerea mea este ca cautarea sensului pentru care iti doresti atat de tare sa o cunosti pe fata respectiva, te va ajuta sa te intelegi mai bine. Sa zicem ca eu vin la tine si iti spun cumpara-mi acest aparat de fotografiat (unul de o calitate mai slaba in comparatie cu al tau), tu m-ai refuza, apoi as insista si a doua si a treia si pe e-mail si la telefon si prin posta, etc. Tu cum te-ai simti?

Dana Rosu 10:28pm Nov 18
Mergi si caut-o, asculta-ti vocea interioara si nu mai cere sfatul nimanui! Cum nimic nu este intamplator si totul este predestinat in viata noastra, nici faptul ca te-a fascinat privirea ei, nu este…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed