Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Formari de baza in psihologie si psihoterapie: Psihologie clinica | Psihoterapie psihanalitica | Consiliere psihologica psihodinamica - Bucuresti

Formari de baza: Psihoterapie psihanalitica | Consiliere psihologica psihodinamica – Bucuresti si online

Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică din București (ACPPB)

organizează formari de baza de lunga durata in:

1. Psihoterapie psihanalitica

2. Consiliere psihologica psihodinamica

Bucuresti si online

Data inscrierii: 5 aprilie-20 iulie 2016

Data inceperii formarilor: din septembrie 2016

Asociatia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitica din Bucureşti (ACPPB) este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care are 65 de membri si 40 de candidati. ACPPB este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea de baza a  psihologilor clinicieni, a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica, precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) (a se vedea site-ul www.copsi.ro la rubrica Registrul furnizorilor de formare).

Detalii suplimentare despre ACPPB gasiti aici.

1. Psihoterapie psihanalitica

2. Consiliere psihologica psihodinamica

1. Formare in psihoterapie psihanalitica

(cu posibilitatea de cursuri online pentru candidatii din provincie)

Adresabilitate:

Curs adresat absolventilor sau studentilor in ultimul an (care incheie cursurile in vara anului 2016) ai facultatilor de psihologie, medicina sau – cu conditia de a fi completat formarea universitara cu cursuri şi seminarii de specialitate – absolventi ai facultatilor de filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, teologie.

Aceste cursuri sunt destinate obtinerii atestarii de psihoterapeut sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (psihoterapeut autonom), formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuie continuate:  sunt necesare inca 200 de ore de curs teoretico-clinic si cel putin 200 de ore de terapie personala in plus fata de cele 250 de ore realizate in cadrul primei trepte (detalii la rubrica Formare – Formare in psihoterapie psihanalitica – Nivelul de psiholog autonom in psihoterapie).

Inscrierile:

Inscrierile se fac in perioada: 5 aprilie 2016 – 20 iulie 2016

Pentru inscrieri la interviul de selectie trimiteti un CV şi o scrisoare de intentie pana in data de 20 iulie 2016, prin e-mail la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea de inscriere va contine un CV si o scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs.

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in lunile aprilie-iulie 2016, in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile se realizeaza de catre ACPPB.

Pentru un numar limitat de cursanti din provincie exista posibilitatea de urmarire a cursurilor online (pe Skype). De asemenea, psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.

Descrierea cursului:

Cursurile (cu o durata de 15 ore/luna, timp de 3 ani) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17,30 – 20,30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10,00 – 16,00 in strada Crisana, sector 1 (zona str. Berzei – str. Berthelot – Casa Radio, Bucureşti).

•         Modulul I cuprinde 500 de ore de seminarii teoretico-clinice

Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2016

Costul modulului I: 300 ron/luna (pentru 15 ore/luna).

•         Modulul II: Un minim de 250 de ore de psihoterapie psihanalitica individuala cu o frecventa de minim 2 sedinte/saptamana (sunt recomandate 3 şedinte/saptamana) cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB. Modulul II trebuie inceput la cel mult un an de la inceperea modului I.

Descrierea completa a cursului o gasiti aici.

Formatori:

Formatorii pentru modulul I si II sunt psihologi/psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest (a se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea Formatori).

Contact:

Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com

2. Formare in consiliere psihologica psihodinamica

(cu posibilitatea de cursuri online pentru candidatii din provincie)

Adresabilitate:

Curs adresat doar psihologilor sau studentilor in ultimul an la Psihologie (cei care incheie cursurile in vara anului 2016).

NOTA: Persoanele care au absolvit alte facultati (Medicina, Filosofie, Pedagogie, Ssistenta Sociala, Psihopedagogie Speciala, Teologie) pot urma cursul de psihoterapie conform rubricii: Formare in psihoterapie psihanalitica.

Pentru un numar limitat de cursanti din provincie exista posibilitatea de urmarire a cursurilor online (pe Skype). De asemenea, psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.

Aceste cursuri sunt destinate obtinerii atestarii de consilier sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (consilier autonom), formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuiesc continuate:  sunt necesare inca 250 de ore de curs teoretico-clinic si  cel putin 150 de ore de terapei personala in plus fata de cele 75 de ore realizate in cadrul primei trepte. Detalii la rubrica Nivelul de psiholog practicant autonom in consiliere psihologica.

Inscrierile:

Inscrierile se fac in perioada: 5 aprilie 2016 – 20 iulie 2016.

Cererea de inscriere la curs se va face prin e-mail, la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com si va contine un CV si o scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs.

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in luna aprilie – iulie  2016, in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile pentru interviu se realizeaza de catre ACPPB.

Descrierea cursului:

Cursurile (cu o durata de 15 ore/luna timp de aproximativ 17 luni) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17,30 – 20,30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10,00 – 16,00, in strada Crisana, sector 1 (zona str. Berzei – str. Berthelot – Casa Radio, Bucureşti).

•     Modulul I cuprinde 250 de ore de seminarii teoretico-clinice

Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2016.

Costul modulului I: 300 Ron / luna (15 ore/luna).

•     Modulul II cuprinde minimum 75 de sesiuni individuale de dezvoltare personala (psihoterapie personala) cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB, sesiuni realizate in paralel cu modulul I. Modulul II trebuie inceput la cel mult un an de la inceperea modului I.

Este recomandat de catre Colegiul Psihologilor ca orele de psihoterapie individuala sa aiba frecventa de minimum o sesiune saptamana cu un consilier principal acreditat de asociatie. Este puternic recomandata frecventa de doua sesiuni/saptamana.

Descrierea completa a cursului o gasiti aici.

Formatori:

Formatorii pentru modulul I si II sunt psihologi/psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest (a se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea Formatori).

Contact:

Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com.



Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita