Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Conferinta: E mai Usor sa Ingrijesti un Copil Fericit - Bucuresti, 16 noiembrie 2017

Conferinta “E mai usor sa ingrijesti un copil fericit” – Bucuresti, 16 noiembrie 2017

Conferinta “E mai usor sa ingrijesti un copil fericit”
16 noiembrie 2017, orele 10.00 – 14.00
Biblioteca Academiei Române, Calea Victoriei 125, București

Continuand seria discutiilor cu privire la diminuarea efectelor negative ale spitalizării copiilor prin oferirea de servicii complementare celor medicale în mediul spitalicesc, conferinţa are ca temă centrala arta și clovnul care acompaniază suferința copilului vulnerabilizat de boală sau handicap si este organizată cu sprijinul delegației Valonia Bruxelles la București, de Fundația Internațională Pentru Copil și Familie Dr. Alexandra Zugrăvescu şi Asociația Lapsus Lazuli din Bruxelles.

Evenimentul va conține prezentări și discuții despre artă și art terapie ca instrument cu care poate fi acompaniată și ușurată suferința copiilor vulnerabili din cauza bolilor sau handicapului, precum și o expoziție de fotografii și de lucrări artistice realizate de copii.

Scopul conferinței este acela de a sensibiliza opinia publică în ceea ce privește importanța și utilitatea intervenției artistice și terapeutice în sprijinul copiilor aflați în unități de îngrijire (spitale, centre rezidențiale specializate).
Programul de art terapie a fost lansat în anul 2000, având ca scop diminuarea sau eliminarea efectelor negative ale abandonului, abuzurilor şi neglijării copiilor prin activităţi de art-terapie. In anul 2013, FICF a demarat proiectul SMILE – Camera de joc, de acompaniere a refacerii emoţionale şi afective a copiiilor şi părinţilor spitalizaţi în cadrul sectiei de chirurgie plastică şi arsuri a Spitalului de Urgenţă pentru Copii, Grigore Alexandrescu. In cadrul proiectului care se desfasoară şi în prezent, oferim beneficiarilor ocazia de a trăi clipe de normalitate pe durata spitalizării (joc, râsete, creare de prietenii, impărtăşire a emoţiilor trăite). In cadrul camerei de joc oferim servicii complementare celor medicale, folosind tehnici specifice art terapiei, terapiei prin joc şi prin intermediul activităţilor recreativ-educative.
Asociația Lapsus Lazuli din Bruxelles, prin proiectul Doctorii Zinzins, îi propun din 1992 ca acrobați ai imaginarului pe Zinzin, Carabistouille și prietenii lor (personaje clovn), care oferă copiilor bolnavi din spitale şi din alte unități de îngrijire specializate, momente unice de evadare, vis şi veselie. Sensibili și delicaţi, ei pornesc cu umor și respect de la un gest, un zâmbet sau chiar şi de la câteva lacrimi pentru a crea o bulă magică în care copilul poate uita câteva momente motivul prezenței sale în spital, fiind fericit.

Vă așteptăm cu drag!
Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră, la:

E-mail: office@ficf-romania.ro

Telefon: 0721.464.641.
Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie Dr. Alexandra Zugrăvescu (FICF)Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita