consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
reiki

Ce se intampla cu Reiki?

La sugestia domnului Mihai Albu, maestru Reiki, va redam mai jos un articol scris de Don Beckett:

Ce se intampla cu Reiki?

O multime de oameni mi-au pus aceasta intrebare in ultimii ani. Raspunsul nu este unul pe care majoritatea dintre noi suntem dornici sa-l luam in seama. Avem tendinta sa trecem usor peste el si sa mergem mai departe cu munca noastra. Dar brusc am simtit ca trebuie sa-l iau in seama, de dragul oamenilor care abia incep sa afle despre Reiki. E important ca acestia sa stie ce este si ce nu este Reiki – pentru ca multi dintre ei sunt indusi in eroare si astfel sunt condusi in directii daunatoare.

Cu tot respectul cuvenit pentru entitatile nenumarate care sunt prezentate drept Reiki in zilele noastre, acest articol este destinat sa ofere celor ce aspira sa studieze si sa practice Reiki, elementele de baza despre ceea ce este si ceea ce nu este Reiki.

Ce se intampla cu Reiki - Don Beckett

In multe locuri si pentru multi oameni, Reiki si-a dobandit o reputatie proasta. Stiu profesori Reiki care au incetat sa predea Reiki, tocmai pentru ca nu vor sa fie asociati cu acest pseudo-Reiki, care devine din ce in ce mai raspandit. O prietena – care ani de zile a predat Reiki la lamasi budisti in Nepal – s-a oprit si nu mai vroia sa aiba de a face cu Reiki, deoarece a auzit povesti despre mai multi “maestri Reiki”, care au fost posedati si au innebunit! Am asigurat-o ca, daca aceste povestiri sunt adevarate, nu este pentru ca oamenii au facut Reiki, ci pentru ca ei faceau ceva ce cu siguranta nu este Reiki. I-am oferit o sesiune de Reiki … si, dupa aceea, ea a spus: “Am avut uitat cat de buna si curata este aceasta Energie!” Energia i-a aratat imediat ca nu contine nimic demonic sau innebunitor in ea!

Si totusi, se intampla intr-adevar ceva innebunitor si “demonic” (folosesc acest cuvant din lipsa altuia mai potrivit) in lumea pseudo-Reiki. Multi oameni care cred ca fac Reiki fac mai mult un fel de ritualuri de magie. Cumva simplitatea si puritatea lui Mikao Usui, cu a lui “metoda de realizare a perfectiunii personale” – care isi propunea “conectarea cu Sinele ancestral” (si predarea vointei personale catre „vointa” Sinelui sau Sursei) – a fost mixat cu tot felul de adaosuri care nu sunt necesare (in cel mai bun caz) sau deformat in ceva complet de nerecunoscut (in cel mai rau caz).

Un lucru pe care l-am iubit mereu la Reiki este libertatea de a-l intelege si de a-l preda in felul meu. Si desigur sunt dispus sa permit oricui altcuiva aceeasi libertate. Imi dau seama ca Viata este un fenomen perfect, care se autoechilibreaza si se autoregleaza; primim tot ceea ce avem nevoie, atunci cand avem nevoie! (Dupa cum Beatles au spus, atat de elocvent, in urma cu mai mult de 40 ani: „nu poti fi undeva unde nu erai menit sa fii! / E simplu!”) De exemplu, profesorii care percep taxe mai mari, atrag tocmai oameni care au nevoie sa plateasca mai mult pentru a acorda valoare unui lucru. Profesorii care predau 49 de sisteme diferite de Reiki (si, probabil, fiecare sistem avand 49 de simboluri diferite) atrag tocmai oamenii care tanjesc dupa o asemenea complexitate si incarcatura informationala. Iar restul, carora ne place sa pastram lucrurile pe cat de simplu posibil, vom atrage persoanele care doresc simplitate!

Ma simt extrem de norocos ca am inceput sa invat Reiki acum 20 de ani, atunci cand existau doar cateva „arome” disponibile. Daca m-as intalni acum cu Reiki pentru prima data, as fi coplesit de numarul de sisteme Reiki si oceanele de informatii Reiki (si dezinformare) disponibile. Revenind, cu tot respectul pentru entitatile nenumarate care sunt prezentate ca Reiki in zilele noastre, acest articol este destinat sa ofere persoanelor care pentru prima data aspira sa invete si sa practice Reiki, elementele de baza a ceea ce este si ceea ce nu este Reiki.

Reiki este:
O metoda de auto-realizare (trezirea spirituala), fondata de Mikao Usui la inceputul anilor 1900. Un efect al practicii Reiki este de vindecare, la toate nivelurile: spiritual, emotional, mental, fizic. Ingredientul cheie, care ofera aceastei metode identitatea sa unica, este constientizarea si utilizarea unei Energii perceptibile si determinabile numita Reiki – care este Energia cea mai subtila si cu cea mai ridicata vibratie din dimensiunea fizica. Cu alte cuvinte, este prima manifestare fizica a Sursei pure (si Reiki ne conecteaza la aceasta Sursa de energie pura, numita Shinki).

Reiki este:
O metoda de „a nu-face”. Noi “facem” Reiki prin faptul ca acordam atentie Energiei (fiind Prezenti Aici si Acum devenim constienti de ea – nota traducatorului), ceea ce se face fara nici un efort personal, precum si predand vointa noastra personala catre Sursa a Tot ce Este. Noi nu incercam sa manipulam sau sa controlam rezultatul; avem incredere ca Sursa a Tot ce Este (cea care ne-a creat pe noi precum si orice altceva) este mai bine informata si mai inteleapta decat sinele nostru personal.

Reiki NU este:
Ometoda de impunere a vointei noastre personale asupra a ceva sau cineva. Nu este o potiune magica pentru gasirea unui loc de munca nou, o casa noua, un nou sot/sotie, sau un “zece” la scoala. Putem aplica Reiki in toate aceste cazuri – dar numai prin renuntarea la vointa noastra personala si acceptarea rezultatului natural. Aceasta atitudine este valabila si pentru utilizarea Reiki drept “tratament de vindecare”; noi nu punem diagnostice medicale si nu incercam sa “reparam” nimic. Eliminarea unui simptom nu este intotdeauna cel mai bun lucru, iar noi trebuie sa recunoastem si sa acceptam ca nu stim intotdeauna ce este mai bine. Prin urmare, noi nu incercam sa controlam rezultatul aplicarii Reiki!

Astfel apare distinctia intre Reiki si pseudo-Reiki! Mikao Usui a creat un sistem foarte simplu, care se baza pe alinierea cu ordinea divina a Vietii si nu pe dezvoltarea sau impunerea vointei personale a cuiva. Dar, de atunci, multi oameni au dus “Reiki” tot mai departe in teritoriul vointei personale si a manipularii. Intr-adevar, sute de sisteme “Reiki” au fost inventate. Mai lipseste doar „Baba-Ghanouj Reiki” (fel de mancare arabeasca – nota traducatorului)… sau Cartofi-prajiti-si-o-Cola Reiki (am fost de fata la „crearea” acestor sisteme, ca sa nu mai vorbim de Reiki (de) Ciocolata : ^) unde suntem co-fondatori – nota traducatorului). Si ce diferentiaza oricare dintre aceste produse de altele?

Daca utilizeaza cu adevarat Reiki (ca Energie), atunci ele folosesc toate aceeasi energie Reiki pe care Usui a „folosit-o”. Exista o singura Energie “Reiki”! Dar, ceea ce diferentiaza aceste alte sisteme de cel a lui Usui, sunt toate lucrurile care au fost adaugate. Mantras (termen hindus pentru sunetele sacre ce ne pot pune in legatura cu anumite zeitati si calitati asociate lor – nota traducatorului), yantras (termen hindus pentru structuri geometrice sacre, folosite in focalizare, contemplare si meditatie – nota traducatorului), mudras (termen hindus pentru gesturi sacre realizate cu ajutorul degetelor-in special, palmelor si bratelor, folosite cu scopul de a conecta si dirija energia sau de a invoca anumite calitati asociate unor zeitati – nota traducatorului), tot felul de ritualuri “magice” si “ghizii spirituali” … si desigur o multime de simboluri. Cu cat mai multe simboluri, cu atat mai bine – pentru ca, pana acum 10 de ani, oricine in afara de un numar mic de oameni din Japonia, credeau in mod eronat ca simbolurilor Reiki erau o parte indispensabila a metodei lui Usui (ceea ce nu ar fi putut fi mai departe de adevar). (Completare: Maestrul Fokke Brink preda din anul 1995 sensurile japoneze, profunde, ale Simbolurilor Reiki, pe care le-a studiat cu Maestrii japonezi. Deoarece aceste cursuri au avut loc pana in anul 2008 doar in cadrul Reiki Alliance, prea putina lume din afara acestei organizatii a auzit sau a avut acces la ele. Ceea ce a inceput sa se schimbe, cel putin pentru Romania J – nota traducatorului) Deci, o multime de oameni a intrat in afacerea de a “canaliza” simboluri suplimentare „Reiki” si de a crea noi „arome” de Reiki. Ca si cum am avea nevoie de un alt sistem de Reiki (cu un set diferit de simboluri) pentru fiecare lucru pe care am vrea sa il realizam.

Ce se intampla cu Reiki - Don Beckett

In ce punct Reiki devine pseudo-Reiki?
Din ce moment pseudo-Reiki devin vrajitorie?

Intreaga notiune despre NOI SUNTEM CEI CARE REALIZAM CEVA este momenul si locul unde „trenul Reiki” a inceput sa deraieze. Amintiti-va, Reiki nu este despre noi manipuland sau impunand sau realizand ceva – este vorba despre alinierea si predarea sinelui nostru personal catre Sinele divin, Sursa Creatoare a Tot ce Este!

Sunt atat de recunoscator pentru ca am cunoscut-o si am petrecut ceva timp cu o profesoara de Reiki – Barb Emerson – in special pentru un anumit lucru pe care l-a spus. Am auzit-o spunand acest lucru de mai multe ori, si imi vine in minte frecvent … pentru ca a fost atat de bine spus, si pentru ca este un adevar etern. Ceea ce a spus a fost: “Dupa ce esti conectat la Sursa a Tot ceea ce Este, cu cat MAI MULT conectat poti fi?”
Te rog, asculta din nou: “Dupa ce esti conectat la Sursa a Tot ceea ce Este, cu cat MAI MULT conectat poti fi?” De cat de multe mantras, yantras, simboluri si vraji magice aveti nevoie, daca sunteti conectat la Sursa a Tot ce Este …? Doar conectati-va la Sursa si lasati Sursa sa se „manifeste prin voi”! (lasati Sursa sa se Manifeste, sa actioneze in locul vostru – nota traducatorului) Beatles aveau dreptate – “E usor!” : ^)

Ce s-a intamplat, cu toate acestea – in Reiki, ca si in multe alte lucruri – este ca am luat ceva simplu si usor si natural si divin, si l-am invelit si ascuns in nenumarate straturi de complexitate si ego si vointa personala. Acest lucru ar fi destul de periculos in cazul in care ego-ul si vointa personala ar fi implicate doar in realizarea efectelor de vindecare dar, nu, se merge muuult dincolo de aceasta! Unii dintre noi ne-am simtit un pic infiorati cand “chirurgia psihica” a fost adaugata in Reiki. Ei bine, ghici ce – sunt acum persoane care practica “Reiki” si care fac “atacuri psihice “…!! (De fapt, ele fac asta de cel putin cativa ani, iar noi ceilalti am fost prea politicosi ca sa mentionam asta public.)

Credeti ca glumesc? Se merge chiar mai departe. Persoanele care fac aceste atacuri nu au visat aceasta metoda, ci au fost invatati sa o faca de catre “Maestri Reiki” care i-au initiat (dintre care unii sunt destul de bine cunoscuti, de fapt). Acesti “Maestri Reiki” predau, in cartile lor si in cadrul cursurilor, despre cum sa provoci haos si daune in campurile de energie ale altor oameni!

Acest lucru este Reiki??? NU – acesta este VRAJITORIE – si spunandu-i altfel nu schimba realitatea a ceea ce este.

Ei stiu ca este un subiect tabu, dar nu pot rezista tentatiei de a-si impune vointa asupra altora – in mod secret, de la distanta, la nivel energetic. Aceasta atitudine le da ideea falsa de a fi in control, de a avea putere. Cum de nu vad ca aceasta “putere” nu este altceva decat nebunie? In cazul in care cineva continua destul de mult pe aceasta cale, va ajunge exact la posesiunea “demonica” si nebunia despre care mentionam mai sus.

Ce se intampla cu Reiki - Don Beckett

Incercand sa-si justifice actiunile, unele dintre aceste persoane pretind ca fac “atacuri psihice”, numai pe oamenii care le-au atacat mai intai; ele doar incearca sa se apere! Si cum stiu ei ca cineva i-a atacat? Oh, ei se simt brusc ametiti sau au o durere de cap! Hmmm – Serios? Si cum stiu cine le-a atacat? Ei inchid ochii si incearca sa “vada” persoana responsabila. Hmmmmm …. (Desigur, acesti oameni cred ca sunt niste clarvazatori infailibili – nu ar putea niciodata gresi! Nu ar putea fi faptul ca persoana pe care tocmai au “vazut-o” se intampla sa fie cineva care le displace!) Apoi, avand ” identificat” vinovatul/vinovata, isi dezlantuie cea mai „performanta” vrajitorie asupra lui / ei ….

Acest lucru ar fi doar comic, cu exceptia faptului ca unii oameni sunt chiar afectati de aceste practici si atacuri. Cativa dintre prietenii mei au fost amenintati cu astfel de „atacuri psihice”, iar unii dintre ei par intr-adevar, sa fi fost atacati. Si aceste atacuri au fost cu siguranta nejustificate, pentru ca prietenii mei nu au atacat pe nimeni.
Poate fi gasit acestor practici vrajitoresti vreun loc in cadrul Reiki? (E o intrebare retorica, raspunsul este foarte evident ca NU!)

Dar, oamenii sunt afectati – fie din frica de a fi atacati sau prin faptul ca sunt chiar atacati. Dar cei ce sunt cel mai mult afectati sunt cei ce fac aceste atacuri. Cum pot pretinde ca au invatat Reiki – care ne invata UNITATEA (inca de la nivelul 2 – nota traducatorului) absoluta a noastra, a tuturor (prin urmare, orice am face pentru oricine, facem pentru a noi) – si apoi sa se angajeze in astfel de comportamente distructive …? (Este o alta intrebare retorica: Singurul raspuns este nebunia!) (Completare: in cazul celor ce asa au invatat ca este Reiki, poate fi vorba de o lipsa de discernamant si/sau de faptul ca acest mod de a practica „Reiki” se muleaza pe o structura personala cu frustrari si impulsuri agresive neconstientizate si pe care, neasumandu-le si neintegrandu-le, le proiecteaza asupra celorlalti – nota traducatorului)

Ce se intampla cu Reiki - Don Beckett

DECI … ce putem face noi in aceasta privinta? Poate avem nevoie de tehnici speciale de “protectie psihica”? Sa ne reintoarcem la cuvintele lui Barb Emerson: “Dupa ce te conectezi la Sursa a Tot ceea ce Este….” Dupa ce ne-am aliniat si ne-am predat sinele nostru personal Sursei infinite si omnipotente (folosind metoda lui Mikao Usui Reiki, de exemplu), si atata timp cat ne tinem aliniati (Centrati in aceasta Sursa – nota traducatorului), ce protectie ne-am mai putea dori sau chiar imagina? Noi doar trebuie sa ramanem constienti de adevarata noastra identitate ca extensii ale Sursei infinite, atotputernice si sa lasam Sursa sa vina prin noi.

Cum se poate ca cineva sa se auto-amageasca in asemenea grad, incat sa creada ca el / ea (impreuna cu orice numar de „conspiratori”) ar putea aduna vreodata suficient ego si vointa personala (indiferent cat de multe „vraji ar detine”), astfel incat sa ameninte (nici nu poate fi cazul de vatamare! ) Unica Sursa, Sinele cel Adevarat …? Din nou, singurul raspuns posibil este: nebunie. Ganditi-va: E ca un tantar care ar ataca Soarele!

Oamenii sunt totusi afectati de aceste lucruri si asta pentru ca au uitat adevarata lor identitate. Ei uita ca nimeni nu are dreptul sa se joace cu energia lor, cu exceptia cazului in care ei permit acest lucru. Si ei permit acest lucru, inconstient, cazand in capcana FRICII. Oricine de pe Pamant, care isi impune vointa asupra cuiva, face acest lucru prin intermediul fricii. Frica este, in primul rand, motivatia pentru care doresc sa isi impuna vointa asupra altcuiva (de obicei, ii atacam pe ceilalti pentru ca ne e frica de ei; nesiguranta si slabiciunea interioara, generand frica, ne determina sa ii privim pe ceilalti ca fiinte separate de noi, amenintatoare, uitand ca suntem UNA CU CEILALTI – nota traducatorului) … si frica este instrumentul pentru realizarea acesteia.

Asa cum cineva a remarcat, fricile sunt asteptari false ce par reale (FEAR = False Expectation Appearing Real – in engleza, in original). Daca am cadea in capcana fricii, asteptarile noastre false pot deveni realitate. Daca noi credem ca cineva ne poate „ataca psihic”, inconstient permitem acest lucru si astfel il facem posibil ca acest lucru sa devina real. Daca am sta centrati in adevarata noastra identitate, in unitate cu Sursa, atunci vom fi in siguranta si sanatosi.

Ce se intampla cu Reiki - Don Beckett

Ar fi frumos daca am putea ajuta oamenii care fac aceste atacuri – sa-i ajutam sa vada nebunia acestei atitudini si eroarea acestor actiuni (trebuie sa va spun ce scria la intrarea unei biserici: „Pentru a veni in ajutorul lor si pentru a nu-i ispiti pe fratii nostri mai slabi, va rugam sa va tineti gentile inchise!” : ^) – nota traducatorului). Dar ei par sa creada despre ei insisi ca sunt Maestrii Universului. Si se pare ca nu au observat ca universul lor cu caracter personal se prabuseste in jurul lor deja. Putem vedea aceasta prabusire si in zilele noastre, in societatea noastra; tot ceea ce este construit pe teama, iluzie si vointa personala se prabuseste, iar viteza de colaps se va accelera. Deci, poate ca aceste lucruri se vor rezolva toate de la sine, inainte sa treaca prea mult timp.

Pana cand acest lucru se va intampla, si in caz ca va intrebati daca ati gasit un Reiki real sau nu, raspunsul este simplu: daca este vorba de control si manipulare, precum si despre “putere” personala – atunci  nu este Reiki!”

Autor:

Don Beckett, http://johreiki.net

Traducere, adaptare si completari:

Mihai Albu, www.reiki.com.roLasa un comentariu

10 Mesaje la “Ce se intampla cu Reiki?”

 • Violetta Calin-Carstea spune:

  Domnule Sandu, iata un nou subiect pe care propun sa-l clarificam impreuna. Prezinta interes pentru toti practicantii de Reiki din Romania. Ar fi cinstit si frumos sa aprindem lumina…
  Succes!

  Apropos de ce se intampla cu Reiki, o chestiune referitoare la liniile de initiere din Romania:

  Domnule Albu,

  ma bucur ca aveti acesta minunata deschidere catre dialog. Am cautat sa iau legatura cu cativa maestri Reiki din Bucuresti, dar nu am primit inapoi decat poate ecoul vocii mele!
  Am remarcat ca numai in Romania se regaseste numele de Lee Farmer in lineajul catorva mastrii Reiki. Ca orice iubitor de adevar, am controlat desigur aceasta informatie. Se cunoaste o maestra Carol Farmer sau Carrell Ann Farmer (una si aceeasi), maestra Reiki instruita chiar de Phyllis Furumoto…. cine sa fie deci acest Lee Farmer? Ma puteti lamuri? Am chiar o problema de constiinta cu asta, pentru ca acest nume apare si in lineajul meu si sunt aproape sigura ca e o gresala. De William Lee Rand a auzit o lume intreaga, el insusi avand-o pe doamna Carol Farmer in linia instruirii sale si nicidecum pe Lee Farmer….Credeti ca putem descalci dilema asta impreuna?
  Cu prietenie,
  Violetta

  • Mihai Albu spune:

   buna ziua

   interesanta intrebarea si ma bucur ca mai este cineva care pune intrebari ce isi doresc sa clarifice anumite aspecte mai nebuloase :) Cand am pus astfel de intrebari unor Maestri fie mi s-a spus ca nu conteaza de fapt Linia (ceea ce, d.p.m.d.v. contrazice respectul necesar inaintasilor, atat de prezent in cultura japoneza) fie ca sunt rauvoitor/carcotas. Ma raliez insa proverbului chinezesc care spune ca “mai degraba mai cinic decat prea credul”

   la intrebarea dvs. chiar nu stiu ce sa va raspund, nu am urmarit acest aspect. Cel mai bine va adresati direct Reiki Alliance, lui Lee Furumoto, chiar lui Carol Farmer ;) eventual Maestrilor initiati de aceasta persoana (Carol Farmer). E posibil sa fie doar o confuzie de nume, poate schimbat prin casatorie. ca exemple in acesta directie va pot da pe Barbara Weber, Maestra Initiata de catre Takata care si-a schimbat, prin casatorie cred, numele in Barbara Ray. Iar Patricia Bowling, o alta Maestra Initiata de catre Takata, si-a schimbat numele dupa ce s-a casatorit in Patricia Ewing.

   marturisesc ca in urma intrebarii dvs. m-am dus sa verific si la mine in Linia de Initiere, insa nu aparea aceasta persoana.

   Studiind destul de mult anumite aspecte istorice ale Reiki, am vazut multe nume de persoane ce se revendicau ca fiind Maestri Initiati de Maestrii directi ai lui Takata. Aprofundand, am aflat ca respectiva Maestra Initiase doar 2 Maestre si acelea din Australia :D

   va pot recomanda acest site si pe Robert Fueston, un asiduu explorator al istoriei Reiki http://www.robertfueston.com/reiki/articles/reiki_people.html#PB

   Cele de mai sus constituie unul dintre motivele pentru care am inceput sa caut Maestrii care sunt cat mai aproape de Sursa si astfel am dat de Maestrul Fokke Brink cu care am inceput sa studiez.

   cele bune va doresc,
   Mihai Albu

   • Violetta Calin-Carstea spune:

    E bine. Pe acest subiect cred ca de-acum suntem lamuriti, “Lee” Farmer este o confuzie strecurata cine stie cum in lineajele catorva practicanti de Reiki din Romania. Lineajul nu este lipsit de importanta, dimpotriva. Dincolo de aspectele morale/istorice/culturale/etc, pe plan international o asemenea neglijenta poate compromite chiar autenticitatatea unor diplome cat si credibilitatea pregatirii in sine…Important este ca gresala se poate corecta si cei interesati o vor face. Am reusit sa iau legatura si cu alti 3 maestrii din Bucuresti si suntem impreuna pe calea cea buna. Cat despre maestrii initiati si recunoscuti de doamna Takata, incercati si http://www.usuishikiryohoreiki.com/ogm – s-ar putea sa fie o buna sursa de informatie. Cu prietenie, Violetta.

 • Mihai Albu spune:

  Da, Office of Grand Master este trecut si la mine pe site, cam din aceleasi motive :)

  pastram legatura, poate reusim sa promovam o atitudine onesta, deschisa si utila tuturor practicantilor de Reiki, dincolo de diferentele si perspectivele personale.

  cele bune va doresc!
  Mihai Albu

  • Violetta Calin spune:

   Sigur ca da, cu toata placerea. Despre diferente este orisicand interesant de discutat. Orice noutate poate sa insemne un progres in beneficiul tuturor. Perspectivele personale sunt riscante pentru ca se poate usor aluneca pe panta ego-ului individual, ori in situatia asta putem vorbi despre orice altceva, mai putin insa despre Reiki. Dar, cum sa nu, nu este neadevarat ca si de aici avem ceva de invatat.
   Numai de bine sa auzim! Violetta.

 • Anonim spune:

  Reiki,yoga,radiestezie toate sunt metode dracesti.Va recomand sa cititi ”Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie”.

  • Terapeuti.ro adisandu spune:

   Draga Anonim,

   Am citit recent relatarile lui Dyonysios Farasiotis din ”Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie”. Aceasta carte mi-a fost recomandata de un parinte din Muntele Athos.
   Parintele Pimen m-a convins sa citesc aceasta carte nu prin argumente, ci prin puterea credintei sale. Este o carte foarte interesanta. Dupa trei ani de yoga, am renuntat intrucat nu ma mai regaseam in acel loc. Totusi, consider ca o religie adevarata trebuie sa fie integratoare in primul rand. Adica, sa nu le excluda categoric si vehement pe celelalte. Si aici poate ca exista o problema cu unele persoane ultraortodoxe. Religiile asiatice sunt mai integratoare decat crestinismul.
   Iti multumim ca ai adus in discutie acest subiect si te mai asteptam. Chiar si sub ‘anonim’, daca nu indraznim altfel.
   Voi lua in considerare sa scriu un articol despre cartea lui Dyonysios Farasiotis.

   Craciun fericit si un An Nou mai bun!

   Adi

 • terapeut spune:

  Un articol ce raspunde la multe probleme ridicate chiar de “inamicii” reiki-ului.
  Poate ar mai ramane de insistat asupra unui aspect legat de pseudo-reiki.
  Acest pseudo-reiki exista si din pacate se extinde.
  Practica reiki-ului in general, este din ce in ce mai acceptata chiar si de lumea medicala, si in acest mod se creaza o “piata”, o nisa, cu posibilitati rapide de castig.
  Posibil deci, ca intr-un viitor apropiat criteriul comercial sa joace un rol in dezvoltarea pseudo-reiki-ului.
  Si eu ca practicant de Gendai Reiki Ho cred ca Reiki-ul trebuie mentinut cat mai simplu, te conectezi si lasi sa se intample.

  Dar exact aceasta simplitate il tine “ascuns” fata de “galagiosul” pseudo-reiki.

  http://www.terapia-reiki.ro

 • Ioana Bobocea spune:

  Pentru mine REIKI a fost si este o minune ,sunt Master teacher TIBETAN & ASCENSION REIKI din 2004 .Am multe calificari energetice dar REIKI a fost si ramne baza transmisiilor mele distale gratuite pentru semeni (din 08.2010 in fiecare luna de luna noua incepe o terapie distala de 21 de seri intre 22-22.30 .Cei care vor sa beneficieze de aceasta transmisie se pot conecta doar prin simpla INTENTIE .Astept insa un feed-back cu ceea ce au simtit si/sau au beneficiat dupa terapie/ii.
  Initierile mele sunt pe REIKI TRADITIONAL (JAPONEZ) Scoala Dr.AURELIAN CURIN. Niciunde nu se vorbeste ca poti accesa energie divina(REIKI) pentru a face rau ,acestia platesc pentru ceea ce fac.
  Mikao Usui a primit aceasta imitiere si a utilizat REIKI exclusiv pentru sanatate ,cine incalca principiile REIKI stie la ce se pot astepta ei dar si urmasii lor.

  NU REIKI ci doar simpla INTENTIE este deja transmisie de lumina ,sensul ei pozitiv sau negativ este la liberul nostru arbitru ,asa ca …Unii o fac voluntar ,altii involuntar (deochi),de aceea cand ne rugam spunem :Iarta-ne DOAMNE greselile noastre cu voie sau fara de voie ….
  Sa ne reamintim mereu sa nu schimbam sensul divin al transmisiei de lumina (INTENTIA) care este numai pozitiv /benefic,etc.

  In ce priveste maestrul pe care ti-l alegi (respectiv scoala,linia,etc)are importanta pentru tine care il alegi pentru ca cu el ..rezonezi …nu uita ca esti picatura de divinitate cu toate puterile divine in matricea ta energetica .TU ESTI CU MULT MAI MULT DECAT STII ACUM ! dar daca incerci sa afli cine esti cu adevarat ,vei ramane uimit ..
  Un an minunat picatura de divinitate in 2013 iti doresc !

  Te-ai desprins in momentul creatiei tale ca fiinta umana ,dar cu toate puterile divine ,treptat insa tiparele ti le-au ingradit .
  Desfiinteaza tiparele acumulate ,fii libera picatura de divinitate si lasa-te in voia Domnului (faca-se voia Domnului) care stie cu siguranta care este binele tau cel mai inalt .
  Tu nu trebuie decat sa fii in lumina divina !

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile