Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Dupa-amiaza ma ia o stare de goliciune, de singuratate si frustrare, frustrari care vin din lucruri despre care rationalizez ca nu sunt atat de importante.

Terapeuti RO 8:14am Oct 17
Mesaj anonim:

Mereu dupa-amiaza, ma ia o stare de goliciune, de singuratate si frustrare, frustrari care vin din lucruri care rationalizez ca nu sunt atat de importante. Incerc sa imi ocup timpul cu activitati, facultate etc, insa totusi in toata dupa-amiaza ma ia o stare de anxietate, angoasa, aproape pana la sila si dezgust fata de ceva. Nu stiu de unde sa incep ca sa imi clarific conflictele, nu stiu cum sa aflu ce am ca sa ma ridic. Ati putea sa-mi propuneti ceva documentare, carti pentru acceptare de sine, imagine de sine, logica lucrurilor, ignoranta si indiferenta oamenilor…?


Dorin-Mihail Agapie 8:57am Oct 17
Consider că ar fi indicat să vizitezi un consilier/psiholog. Foarte probabil te va îndruma cu întrebări prin care să-ți afli sursa stărilor tale de anxietate și „goliciune”.

Dacă în general după amiaza ai timp liber (concomitent cu acest tip de gândire), personal recomand jogging sau orice alt tip de sport aerobic. Ajută foarte mult la anxietate.


Mihaela Comisel 9:11am Oct 17
Pentru ca ti-ai localizat disconfortul intr-o perioada a zilei, inseamna ca poti sa-ti faci si o "programare" a starii de disconfort, adica, propune-ti ca de ex. de la o ra 18 la 18.30 in fiecare zi timp de o saptamana, atunci si numai atunci, sa-ti "plangi de mila", adica sa te framanti, sa despici firul in patru, sa traiesti frica, sila, angoasa, sa-ti constientizezi "golul" si sa fii atenta la toate starile pe care le ai. Poate ca n-ar strica sa ai o foaie de hartie langa tine si sa scrii gandurile care-ti trec prin cap si ceea ce simti atunci cand le simti. Localizeaza zona exacta unde simti "durerea"!. Orice tentativa de a avea aceste stari o amani si o programezi exact pentru perioada de timp respectiva. Fii serioasa cu tine in aceasta atitudine! Spune-mi ce s-a schimbat dupa acea saptamana.

Nicoleta Stancu 9:36am Oct 17
Mentionezi ignoranta si indiferenta oamenilor, cu asta are legatura golul pe care-l simti? Poti incerca, pentru inceput, cateva sedinte de psihoterapie.Ce poti obtine in urma sedintelor de terapie :

– vei percepe si vei intelege aspecte din tine pe care anterior le-ai refulat ;

– vei constata ca devi mai bine integrata, mai capabila sa functionezi eficient ;

- vei deveni in mai mare masura asa cum iti doresti sa fi ;

- vei fi mai independenta si mai increzatoare in tine ;

– vei fi mai pregnant persoana, unica si cu o mai buna exprimare de sine ;

– vei manifesta mai multa intelegere si acceptare fata de altii ;

– vei fi capabila sa te confrunti mai adecvat si mai confortabil cu problemele vietii .


Botezat Radu 10:50am Oct 17
pentru inceput, macar O sedinta cu un psihoterapeut… dupa care vedeti unde va ‘situati’… nu as recomanda carti sau documentare… experienta practica a unui terapeut nu poate fi inlocuita cu citirea niciunei carti ;)

Remus Sandu 12:22pm Oct 17
UIte un documentar cu un psihoterapeut formidabil. De asemeni iti recomand cartile lui R.D. Laing http://tinyurl.com/q9q53vs

Toma Denissa 12:34pm Oct 17
psihoterapie pentru clarificarea trairilor

Andra Niță 6:27pm Oct 17
Este de admirat faptul că nu aștepți ca altcineva să facă treaba în locul tău ci cauți să lupți cu propriul disconfort – soliciți informații, cauți cărți, faci ceva. Sfaturi despre ceea ce ar trebui să faci (terapie, consiliere, etc), vei primi de fiecare dată. Îți sugerez să alegi calea pe care tu o simți a fi benefică pentru tine. Psihologul poate sau nu să rezoneze cu tine. Ajutor specializat nu înseamnă și vindecare garantată. De regulă persoana în cauză, ajunge singură să-și dea soluția. Cum creierul tău îți creează starea de disconfort (scăderea niv de serotonină cu tulburările de dispoziție aferente) așa-ți poate reda și starea de bine. În teorie e greu, dar în practică, pofta vine mâncând. Activitățile despre care știi că-ți placeau, fă-le! (chiar dacă acum nu mai simți nimic, creierul treptat reactivează etapa când îți era bine făcând un anume lucru și rezultatele nu vor întârzia să apară )


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita