Terapia BOWEN sau Bowtech este o tehnică terapeutică extrem de profundă şi are la bază teoria conform căreia organismul în stare de relaxare totală, îşi activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minţii, prin readucerea acestora în echilibru şi armonie. Este o metodă de vindecare neinvazivă şi foarte delicată.

Deşi în România această terapie a apărut recent, în plan internaţional este considerată atât de medicina alopată cât şi de cea alternativă ca fiind cea mai puternică metodă de însănătoşire.

Este o formulă unică de reechilibrare neuro-musculară. Lucrează în principal prin sistemul nervos, atât asupra sistemului osos cât şi la nivel muscular.

Terapia Bowen este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă şi nici nu este similară niciunei alte modalităţi de abordare fizică:

- Deplasările osoase se realiniază, deşi nu se execută nicio manipulare a articulaţiilor sau oaselor, ca în chiropractie.

- Tensiunile musculare se eliberează şi circuitul limfatic se restabileşte, deşi nu se masează muşchii, ca în masajul terapeutic.

- Meridianele energetice se restabilesc imediat deşi practica nu se bazează pe meridiane şi nu seamănă nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.

- Echilibrul psihic se normalizează, deşi nu este necesară invocarea unui răspuns emoţional, ca în cazul terapiilor ce se adresează minţii şi corpului deopotrivă.

În majoritatea cazurilor, pacienţii care se supun acestei terapii raportează o stare plăcută de relaxare şi o senzaţie de bine, de uşurare.

O şedinţă de terapie Bowen constă într-un număr de mişcări delicate, practicate cu degetele, asupra muşchilor şi ţesuturilor articulare. Astfel se transmit mesaje în interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stări ideale, de relaxare şi echilibru.

Durata unei şedinţe de terapie este de circa 15 – 45 minute. Rezultatele pot fi remarcabile, chiar de la prima şedinţă, deoarece corpul începe procesul de autovindecare.

Spre deosebire de alte metode fizice, tehnica nu foloseşte manipularea forţată. Terapeutul Bowen nu forţează corpul să “execute o comandă”, ci îi permite acestuia să întreprindă măsurile necesare pentru autovindecare, în ritmul său propriu.

Afecţiuni în care Terapia Bowen Bowtech dă rezultate

Terapia Bowen prezintă o gamă foarte largă de afecţiuni în care dă rezultate bune şi foarte bune.

Afecţiuni care răspund foarte bine la această terapie sunt: umăr înţepenit, probleme la genunchi, luxaţie a gleznei, migrene – dureri de cap, stres, atacuri de panică, simptome astmatice şi bronşite – RSI, dureri de spate – sciatică, scolioză, lordoză, cifoscolioză, discopatie, imobilitate a gâtului, leziuni datorate activităţii sportive, atacuri cerebrale, alergii de primăvară, probleme renale, oboseală acută şi cronică, incontinenţă nocturnă.

Unele dintre afecţiunile în care s-a demonstrat o ameliorare după terapie Bowtech sunt: Scleroza Multiplă, paralizie cerebrală, paralizie facială periferică, distrofie musculară, CFS, mialgie fibrinoasă, boala Parkinson.

Lista terapeuţilor Bowen Bowtech din Romania

Lista terapeuţilor Bowen Bowtech după oraş