Radiestezia definitie

Radiestezia e o metoda inforenergetica care permite operatorului radiestezist sa gaseasca sursa de apa subterana, zacaminte de metale, titei, pietre pretioase si obiecte ascunse sau gasirea anomaliilor biologice si/sau patogene cu ajutorul unui instrument cu forma speciala, fie din lemn de alun la vechii fantanari, fie din metal (sarma de cupru, otel, argint dentar). Urmarindu-i miscarile, in teren, la plansa sau pe harta se contureaza, repereaza, localizeaza pozitia sau arealul ocupat ori zona afectata.

Intr-o forma mai simpla, radiestezia reprezinta accesarea de informatii cu ansa si raportorul. In domeniul sanatatii umane se pot face scanari, determinarea cauzelor, favorabilitati, compatibilitati etc.

Inforenergetica reprezinta prelucrarea informatiilor accesate prin dislocare, adaugare, modificare a informatiei accesate.

Oricine poate practica radiestezia si sa intervina prin focalizare mentala cu anumiti parametri bioenergetici dobanditi prin antrenament, motivatie, incredere si nu in ultimul rand o buna capacitate de concentrare.

In practica doua grupari distincte de radiestezisti profesionisti. Si anume, cei care care fac parte din radiestezia fizica si cei ai radiesteziei mentale.

Lucrarile profesorului Rocard demonstreaza ca fenomenul radistezic este o combinatie a celor doua, astfel incat o disputa intre cele doua grupari nu are niciun sens.

Cele doua tipuri de radiestezie arata ca individul este fizic sensibil la anomaliile magnetice terestre, dar ca se poate, de asemenea, sa i se modifice senzatiile, conform psihismului sau.

Radiestezia fizica

Radiestezia fizica este sustinuta de aceia care socotesc ca electricitatea si magnetismul sunt la originea tuturor fenomenelor radiestezice ce emit “unde” captate de pendul.

In aceasta viziune, adeptii radiesteziei “fizice” considera ca psihicul, gandul, nu intervin in actul radiestezic.

Adeptii radiesteziei fizice au conceput in foarte scurt timp, in afara de instrumentele clasice, care sunt pendulul si bagheta, tot felul de aparate. Cu ajutorul unor instrumente ultrasensibile s-a urmarit o mai usoara receptare a radiatiilor si de asemenea compensarea unei eventuale lipse a sensibilitatii operatorului.

Radiestezia mentala

Radiestezia mentala este sustinuta de aceia care considera ca spiritul uman este suveran in univers. Acestia considera ca orice fiinta umana detine un instinct primitiv, care impreuna cu dezvoltarea unor facultati mentale, cum ar fi intuitia si selectia, poate astfel, sa participe in cadrul fenomenului radiestezic.

Radiestezia mentala (psihica, spirituala, intuitiva) isi bazeaza sistemul teoretic pe asa-numita teorie informationala. Conform acestei teorii, in univers, exista stocate datele la care subconstientul operatorului radiestezist apeleaza. Apoi cu ajutorul codului stabilit (conventiei mentale stabilite), constientul exprima raspunsul primit.

Lista radiestezistilor din Romania