Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Saguna Raina – Psihoterapeut integrativ | Psiholog clinician – Bucuresti

Saguna Raina – Psihoterapeut integrativ | Psiholog clinician – Bucuresti

: Psihoterapeut integrativ, psiholog clinician - Bucuresti
: BUCURESTI
: 0758.055.891

Detalii activitate

Obiectivul general al psihoterapiei este asistarea si depasirea impasului existential de toate tipurile, creat de confruntarea cu pierderile, relatiile perturbate si evenimentele traumatizante, afectiunile somatice, psihice si psihosomatice, accidentele si situatiile limita, modificarile de mediu cu impact catastrofal, confruntarile si discriminarile sociale, economice, politice si religioase.
Psihoterapia este un proces centrat pe aspectele inconstiente ale mintii, aspecte care sunt mai putin accesibile nivelului constient si mai rezistente la schimbare; este un process de autorestructurare ce presupune lucrul fluid si stimulativ cu ambele fatete ale realitatii psihice (interne si externe), suprafata si profunzimea, constientul si inconstientul.
Psihoterapia integrativa abordeaza persoana sub toate aspectele identitatii personale, a raportarii la sine si la lume. Identitatea este cea care satisface nevoia inter si intrapersonala de coerenta, de stabilitate si de sinteza care asigura o permanenta in existenta. Identitatea personala se plaseaza pe un continuum ce implica legaturile din trecut in trairea prezentului si construirea unui viitor dorit. Cheia psihoterapiei este activarea resurselor blocate, dezvoltarea unor noi strategii de gestionare a obstacolelor, astfel incat persoanele, familiile sau grupurile aflate in dificultate, sa-si gaseasca propriile solutii, utilizandu-si potentialul de care dispun.

Spatiul terapeutic este:

  • Un spatiu al cunoasterii si rearmonizarii, respectat si respectabil, profund motivant pt viata si pentru valorile ei.
  • Un spatiu al confidentialitatii, autenticitatii si acceptarii neconditionate, al increderii si compasiunii, al “purificarii” mental-emotionale.
  • Un spatiu relational, informational si energetic al “reincarcarii bateriilor”, al stimularii, reenergizarii si recanalizarii resurselor catre scopurile dorite
  • Un spatiu creat de natura interconectiva a intalnirii terapeutice, polarizat si catalizator al regasirii de sens si de sine, al reconstruirii unor granite sanatoase, ceea ce permite o reintegrare mai matura in spatiul relatiilor personale si cotidiene.

Ca si terapeut profesionist, eu te “oglindesc” pe tine, client, in contextul situatiei cu care te confrunti si am ca scop sa te ajut, in a-ti constientiza, mai adecvat si mai complet, propriile nevoi, asteptari si posibilitati de a face fata sau de a rezolva si depasi probleme personale.

Putem rezolva impreuna, o gama larga a problematicii psihice:

  • probleme personale: stres, anxietate, atacuri de panica, nevroze, depresii, tentative de suicid, fobii, obsesii, insomnii, dependente (alcool, medicamente, droguri, jocuri de noroc), timiditate, echilibru emotional, de dinamica sexuala, de comunicare, de vorbire (balbism), ticuri, furie, agresivitate, cosmaruri, migrene, vertij, palpitatii
  • probleme in relatie: cuplu, partener, copii, parinti, prieteni, sefi, colegi, stari conflictuale; – dificultati emotionale si de relationare la adulti, copii si adolescenti; – psihoterapie individuala sau de cuplu in scopul ameliorarii si imbunatatirii vietii sexuale, a inlaturarii blocajelor si a descoperirii propriei sexualitati. Iti vei putea intelege mai bine partenerul dar si propriile nevoi si asteptari si nu in ultimul rand vei gasi solutii pentru eventualele dificultati sexuale: vaginism, absenta dorintei sexuale, ejaculare precoce, tulburari de erectie, hipersexualitate, frigiditate, impotenta;
  •  copii si adolescenti: terapie in scopul evaluarii, ameliorarii si cresterii: relationarii cu parintii si profesorii; randamentului si capacitatii de invatare; capacitatii de memorare; asertivitatii atitudinale si relationale; capacitatii motivationale si decizionale; increderii in sine si in propriile forte; inteligentei emotionale si creativitatii.

Procesul de autoreevaluare, pe care clientul il realizeaza in cadrul terapeutic, se produce ca urmare a atitudinii facilitatoare sau de cataliza psihoemotionala si cognitiva pe care terapeutul a manifestat-o pe parcursul intalnirilor.
Rolul terapeutului este de a insoti si stimula procesul de autoexplorare al clientului sau, ajutandu-l sa constientizeze si sa acorde sens evenimentelor si starilor personale, fara a-i indica sau sugera propriile explicatii. Terapeutul este un reper emotional echilibrant si un garant al succesului clientului in munca pe care acesta o parcurge cu sine. El este investit emotional, moral si informational de client, ceea ce impune un nivel de competenta sociala, maturitate si responsabilitate deosebit.


  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita