consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Pana Mihai – Yoga – Bucuresti

Pana Mihai – Yoga – Bucuresti

:
: Yogaterapia este mariajul dintre yoga traditionala si medicina moderna.
: BUCURESTI
: Str. Tache Ionescu (Piata Amzei) | La domiciliul clientului
: 0723.253.150

Detalii activitate

Ce este yogaterapia?

Yogaterapia în forma sa actuală, este o disciplină nouă, creată prin mariajul dintre yoga tradițională cu medicina moderna. Prin adaptarea practicilor yoga la nevoile individuale, tinand cont de consideratii medicale, yogaterapia este mai eficenta decât un tratament medicamentos sau o terapie generala, ca un mijloc sigur de a trata afecțiuni medicale.

Yogaterapia este aplicabila la o mare varietate de situatii, inclusiv anxietate, depresie, atacuri de panica, distres, dureri de spate, reumatism, hipertensiune arterială, boli de inimă, hiperventilatie, astm, probleme digestive, diabet zaharat, scleroza multipla, sindromul de oboseala cronica, imunitate, migrenă, insomnie, recuperare in urma atacurilor cerebrale, infertilitate, amplificarea energiei sexuale, reintinerire.

Terapia Yoga poate fi utilizata împreuna cu tratamentele medicale și, de asemenea, împreuna cu alte terapii complementare. Nu este necesara o experiență anterioară de yoga.
Yogaterapia păstrează vechile principii de yoga, si lucrează holistic, la toate nivelele mintii si ale corpului.

Yogaterapia poate fi practicata complementar cu tratamentele medicale, și de asemenea, împreuna cu alte terapii complementare. Nu este necesara o experiență anterioară de yoga.

Yogaterapia cultivă unitatea dintre corp si minte si un sentiment de armonie cu viața. Acesta promovează resursele înnăscute de vindecare a organismului, ajuta restabilirea bunei funcționari a diferitelor sisteme corporale.

In redobandirea si amplificarea starii de sanatate psihica si fizica, pentru o capacitate de rezilienta “imunitate psihica” buna, abordam fiinta in ansamblul sau fizic, psihic, energetic si spiritual.

In biblie se spune ca “Suntem făcuţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu Tatăl “
Aşa cum se spune în Geneză, omul a fost creat de Dumnezeu Tatăl bărbat şi femeie în acelaşi timp. Altfel spus el este în stare potenţială un androgin divin care însă trebuie să fie trezit şi conştientizat ca atare. Tot în Geneză ni se revelează că în realitate omul a fost creat la începuturi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu Tatăl. Aceasta indică existenţa fiecărui om ca fiind un veritabil microcosmos în miniatură care nu este altceva decât o sui-generis copie în miniatură a întregului Macrocosmos. Fiinţa fiecărui om este prin urmare o fidelă copie a întregului Macrocosmos. Acest adevăr fundamental este exprimat de înţelepciunea ezoterică orientală prin dictonul: «Ceea ce există aici în fiinţa noastră (în microcosmosul tainic al fiinţei noastre) se află totodată pretutindeni (în întregul Macrocosmos, care în realitate este corpul cel tainic al lui Dumnezeu). Ceea ce nu există în fiinţa noastră (în microcosmosul fiinţei noastre) nu există nicăieri (în întregul Macrocosmos).»

În trecut, medicina privea fiinţa umană ca pe un întreg – psihic, minte, corp fizic, toate trei formau un singur tot şi erau toate luate în considerare în momentul în care apărea o boală. De-a lungul timpului, această abordare a dispărut treptat, lăsând locul unei atitudini mecaniciste, carteziene, similare oricărei ştiinţe. La ora actuală, doar medicinile tradiţionale, care au trecut testul timpului, mai păstrează o raportare holistică la fiinţa umană. În schimb, medicina actuală se preocupă numai de corpul fizic, la fel cum un mecanic se preocupă să repare diferitele piese ale unei maşini stricate. Medicina actuală nu acceptă şi participarea minţii şi a psihicului pacientului în generarea şi derularea procesului bolii.

Cercetarea medicală confirma tot mai multe dovezi că yogaterapia este eficientă.


  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile