consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Hornoiu Simona – Terapeut Bowen Bowtech – Oradea

Hornoiu Simona – Terapeut Bowen Bowtech – Oradea

Hornoiu Simona – Terapeut Bowen Bowtech – Oradea

:
: Primul obiectiv al unui terapeut este sa gaseasc sanatatea, boala o poate gasi oricine.
: Oradea
: 0741.077.967

Detalii activitate

Bowen este o terapie holistica neinvaziva care presupune contactul direct cu organismul si care nu include folosirea medicamentelor. Fiind o terapie holistica, urmeaza principiile îngrijirii medicale conform carora aspectele fizice, mentale si  emotionale ale vietii oricarei persoane sunt strâns legate între ele si sunt la fel de importante in stabilirea tratamentului. Pentru un terapeut Bowen, aceasta presupune sa permita corpului sa faca schimbarile de care are nevoie. Se pleaca de la parerea ca, printr-o stimulare adecvata, corpul este încurajat sa faca schimbari pe orice plan – fie el fizic, mental sau emotional, astfel încât starea de sanatate sa se amelioreze. Când permitem corpului sa faca singur schimbarile de care are nevoie în loc sa impunem noi aceste schimbari dupa cum credem de cuviinta, putem spune ca avem într-adevar o abordare holistica.

Terapia Bowtech consta în aplicarea unor miscari de rulare pe care terapeutul le exercita asupra anumitor muschi, tendoane si a altor tesuturi moi (sau cartilaginoase) localizate în anumite zone ale corpului. Aceste localizari, precum si ordinea miscarilor de rulare sunt bine stabilite si stimuleaza corpul, prin intermediu creierului, sa intervina în asa fel încît schimbarile spre bine apar rapid, ameliorând durerea si discomfortul care se poate sa fi fost prezente chiar ani de-a rândul.
Nu este folosita nici un fel de manipulare: miscarile Bowen stimuleaza creierul, iar creierul decide ce fel de schimbari sunt necesare, care va fi ordinea acestora si în ce parti ale corpului vor avea loc. De multe ori clientii spun ca, în urma tratamentului, pe lânga faptul ca durerea este ameliorata, sunt si mai binedispusi, mai optimisti si cu mintea mai limpede. De pilda, o decizie care era greu de luat înainte acum devine mai clara. Uneori nu pot explica în ce fel se simt diferit, dar stiu pur si simplu ca se schimba ceva pe dinauntru. Sistemele si aparatele corpului stiu precis care sunt schimbarile pe care trebuie sa le faca si care este succesiunea acestora, astfel încât sa se revina la starea de bine si de sanatate.

Cum functioneaza terapia

Terapia Bowen presupune o serie de miscari blânde exercitate asupra muschilor si a altor tesuturi moi care trimit un semnal de trezire creierului, iar acesta trimite spre corp un raspuns transmis prin intermediul nervilor. O anumita miscare Bowen trimite informatii creierului, iar creierul le proceseaza. Fiecare succesiune de miscari este urmata de o perioada de repaus, timp în care terapeutul paraseste încaperea pentru câteva minute pentru a permite creierului sa absoarba informatia care i-a fost trimisa si sa faca acele modificari în corp care sa duca la îmbunatatirea starii de sanatate.
La solicitarea dumneavoastra, terapeutul va stabili împreuna cu dumneavoastra un plan specific de tratament.

Care este motivul pentru care terapia Bowen este de efect?
Spre deosebire de multe alte terapii fizice sau psihologice, medicamente sau interventii chirurgicale, în cadrul terapiei Bowen eliminarea durerii, restabilirea echilibrului fizic si a starii de bine vin din interiorul corpului, nefiind impuse de o sursa externa. Conform principiului cheie al terapiei Bowen, corpul este capabil sa se regenereze singur, atâta timp cât i se pun la dispozitie timpul si conditiile necesare, iar interventia Bowen creeaza un set de parametri pe baza carora corpul îsi activeaza propriile abilitati de regenerare.  Acest fapt explica, asa cum am mentionat anterior, nu numai disparitia simptomului, dar si eliminarea cauzelor fizice, chimice, emotionale si psihologice care au stat la baza afectiunilor acute sau cronice.

Instructiuni pentru client:
Tratamentul Bowen se defasoara în continuare si dupa încheierea sedintei  pe parcursul urmatoarelor 5-7 zile. De aceea este important sa respectati aceste sfaturi, astfel încât desfasurarea tratamentului sa decurga fara întreruperi.

În ziua tratamentului:

  • Beti cât mai multa apa pentru a ajuta organismul sa elimine produsele reziduale si sa se detoxifieze.
  • Evitati activitatile de sport care necesita efort intens. Se recomanda în schimb plimbari sau înot.
  • Evitati baile sau dusurile fierbinti sau reci.

În zilele de dupa tratament:

  • Evitati alte terapii si proceduri care presupun contactul direct cu organismul, cum ar fi: chiropractica, masajul, acupunctura sau fizioterapia deoarece acestea ar putea afecta eficienta tratamenului Bowen.
  • Beti cât mai multa apa pentru a ajuta la eliminarea produselor reziduale.
  • Mergeti pe jos o jumatate de ora pe zi pentru a stimula circulatia sangvina.
  • Dati dovada de rabdare si lasati terapia Bowen sa îsi faca efectul

S-ar putea sa aveti parte de simptome asa-zis negative, cum ar fi stare de oboseala, somnolenta, apetit crescut, etc. Dar acestea sunt semne ale procesului natural de vindecare care ne indica faptul ca creierul raspunde mesajelor primite prin intermediul tratamentului Bowen. Organismul se reseteaza, se adapteaza si se vindeca.

Daca dupa prima sedinta ati constat o îmbunatatire, precis a doua sedinta de Bowen o va întari si aceasta va deveni un element stabil în interiorul organismului. Fiti atenti la reactiile corpului dumneavoastra în urma tratamentului. De pilda, daca va simtiti obositi în timpul zilei, puteti sa va odihniti putin. Acest lucru este benefic în procesul de vindecare. Luati legatura cu terapeutul daca aveti întrebari legate de reactille corpului dumneavoastra în urma terapiei.

Cateva din afectiunile care raspund bine la tehnica Bowen:
o Afectiuni uterine sau ovariene
o Afectiuni digestive
o Cotul tenismenului
o Deformari ale degetelor de la picioare
o Depresie
o Diaree/constipatie
o Durere în regiunea pelviana
o Dureri de cap, migrene
o Dureri de ceafa
o Dureri de spate: scolioza, cifoze
o Enurezis
o Febra fânului
o Hernie de disc
o Incordare sau traumatisme ale muschilor popliteali
o Infertilitate
o Leziuni de stres repetat
o Oboseala
o Parkinson
o Probleme ale mandibulei
o Probleme la genunchi
o Probleme la glezne
o Probleme la încheieturi
o Probleme la rinichi
o Probleme ale prostatei
o Probleme la sâni
o Probleme menstruale
o Probleme respiratorii,astm
o Sciatica
o Scleroza multipla
o Sindrom premenstrual
o Sindromul oboselii cronice
o Sindromul tunelului carpian
o Spasme musculare/durere
o Stres
o Tinnitus (zgomotul în urechi)
o Umar blocat


  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Un Mesaj la “Hornoiu Simona – Terapeut Bowen Bowtech – Oradea”

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile