consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Gliga Elena Codruta – Psihoterapeut – Reghin

Gliga Elena Codruta – Psihoterapeut – Reghin

:
: Psihoterapie sistemica, familiala si de cuplu.
: Reghin
: Bd. Libertăţii, bl. 2, sc. 2, ap. 1
: 0740.054.643

Detalii activitate

În viaţa fiecărei persoane pot apărea la un moment dat probleme de o natură sau alta, probleme pe care de cele mai multe ori, datorită resurselor deosebite pe care le avem şi capacităţii de adaptare la situaţii dificile, reuşim să le depăşim cu bine. Există însă situaţii când nu reuşim să facem acest lucru, iar atunci s-ar putea să simţim nevoia de sprijin din afara noastră. Acest sprijin putem să îl găsim sub diverse forme, printre acestea numărându-se discuţiile cu prietenii, religia, psihoterapia, yoga, medicamentele, terapiile complementare etc. Având în vedere faptul că fiecare om este unic şi că el se transformă mereu de-a lungul existenţei sale, ne putem da seama că nu există soluţii general valabile şi, mai mult decât atât, dacă o soluţie funcţionează la un moment dat, s-ar putea ca aceeaşi soluţie să nu mai fie eficientă la un alt moment dat. De aceea este de preferat ca atunci când vrem să recurgem la una dintre căile de sprijin să ne informăm ce presupune fiecare dintre acestea şi să vedem ce anume ni se potriveşte.
De exemplu în psihoterapie, în general, se analizează ce se întâmplă la nivel emoţional, cognitiv şi comportamental, adică ne îndreptăm atenţia spre ceea ce simţim, ce gândim, ce facem, şi ce schimbări putem opera la nivelurile respective astfel încât să putem funcţiona cât mai bine. Printre cazurile cu care oamenii vin la terapeut se numără: dificultăţi de relaţionare cu copiii, partenerii sau alte persoane, conflicte intra sau interpersonale, tulburări în urma unor evenimente majore (deces, divorţ, naştere, pierderi de orice fel), dependenţe diverse (substanţe, jocuri de noroc) , stres şi evenimente legate de boli cronice, etc. Psihoterapia are foarte multe ramuri, abordări ştiinţifice, însă cel mai important aspect în cadrul unei şedinţe de terapie este persoana terapeutului, mai exact legătura care se creează între client şi terapeut, rezonanţa dintre ei, iar acest lucru nu se poate vedea decât în întâlnirea propriu zisă.
Dacă eşti în situaţia în care simţi că nu mai ai resurse să mergi mai departe, îndrazneşte să cauţi şi înafara ta sprijinul necesar pentru a dobândi noi forţe sau pentru a le revitaliza pe cele latente , astfel încât să poţi parcurge traseul vieţii tale minunându-te de cât mai multe experienţe şi descoperind lucrurile cu adevărat importante pentru tine în momentele respective.


  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed