consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Sterian Mihaela – Psiholog | Consilier scolar si vocational – Bucuresti

Sterian Mihaela – Psiholog | Consilier scolar si vocational – Bucuresti

Sterian Mihaela – Psiholog | Consilier scolar si vocational – Bucuresti

: Diagnostic si evaluare clinica, consiliere psihologica, consiliere vocationala si scolara
: BUCURESTI
: Str. Eforiei nr. 4, sector 5
: 0728.100.909

Detalii activitate

Formari:

 • Psihologie clinică;
 • Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională.

Psihologia clinica presupune servicii de evaluare si interventie psihologica.

Evaluarea psihologica ofera informatii despre nivelul de dezvoltare al unor procese, activităţi şi însuşiri psihice, gradul lor de “deteriorare”, precum şi resursele compensatorii de care dispune fiecare persoana. Evaluarea ofera informatii complexe asupra tulburarilor psihice, starii de sanatate mentala, comportamentului, personalitatii, mecanismelor de adaptare, precum si asupra contextului familial, profesional, social, economic, cultural in care traieste clientul. In cadrul procesului de evaluare, metoda testelor are un loc bine definit şi important, dar evaluarea nu se reduce doar la teste, implicând şi alte metode, la fel de importante, precum observaţia, interviul, metoda biografică, analiza produselor activităţii etc.

Interventia psihologica presupune acordarea de asistenta specializata unor persoane sanatoase din punct de vedere psihic, dar aflate intr-un moment de dificultate (situatii de criza, sociale, profesionale sau familiale, tristete, anxietate, durere, doliu sau separare, frici, compulsii, atacuri de panica etc.). Clientul este ajutat sa controleze situatia problematica in care se afla si cu care se confrunta si sa indentifice o solutie adecvata scopurilor si dorintelor sale personale.
Prin mijloace specifice de interventie, psihologul va indruma clientul catre stimularea autocunoasterii, identificarea resurselor personale si adaptarea cat mai eficienta la mediul extern.
De asemenea, interventia psihologica exercita si un rol preventiv in tulburarile afective si comportamentale, echilibrand si orientand subiectul spre viitor, spre oportunitatile care confera sens vietii sale.

Un alt serviciu oferit in cadrul cabinetului este acela de consiliere vocationala, prin care psihologul ajuta clientul sa isi descopere domeniile de interes, identificand impreuna cu el profesiile care i se potrivesc, oferindu-i informatii privind tendintele de pe piata muncii si propunandu-i oportunitatile de cariera specifice profilului sau de personalitate.


 • Lasa un comentariu
 • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

2 Mesaje la “Sterian Mihaela – Psiholog | Consilier scolar si vocational – Bucuresti”

 • Jucan Mihaela spune:

  Buna seara doamna Profesoara Sterian … ne ai predat la ora de psihopedagogie -stiintele educatiei de la UDCantemir…un curs extrem de interesant de psihologie…cum sa ne comportam in diverse situatii cu elevii..de fapt ne-ati trimis pe e-mail si din pacate am pierdut folderul…. ati mai putea va rog sa-mi trimiteti inca o data? multumesc

  • Sterian spune:

   Multumesc pentru mesaj, Mihaela. Vorbim la telefon (0728100909) si iti trimit materialele/informatiile respective. Cu bine,

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile