Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm o fiica de 21 de ani care de circa o luna s-a imprietenit cu nepoata unei colege si de atunci nu o mai recunosc.

Terapeuti RO 9:58am Nov 25
Buna ziua,

Nu stiu ce sa ma fac si cum sa procedez:

Am o fiica de 21 de ani care de cca o luna s-a imprietenit cu nepoata unei colege si de atunci nu o mai recunosc. Fata asta a fost adusa de matusa ei dintr-o alta localitate sa stea la ea, tot pentru ceva probleme, cred, mama ei fiind plecata din tara si tata nu are. I-a prezentat-o fiicei mele pentru a avea pe cineva , ca prietena aici in Cluj. De atunci fata asta sta mai mult pe la fiica mea, si cred ca se si drogheaza. Asta am observat pe Facebook din mai multe comentarii de-ale lor. Ieri am fost la Cluj, si …am intrat pe calculatorul fiicei mele, si mi se cam confirma ceea ce cred, ce sa fac? Si fata mea e o repezita, si nu stiu cum sa vorbesc cu ea, pentru ca de fiecare data cand incep o discutie despre ce ar trebui sa faca, imi opreste gura, ori ca ma va sterge de pe facebook ca prietena, ori ca nu ma va mai cauta niciodata , ca nu va mai veni acasa. I-am spus frumos ca nu imi place sa stea acea fata pe la ea, si mi-a spus ca nu o deranjeaza, ca e fata linistita care isi cauta doar de lucru si pana atuci mai sta pe acolo. Inca nu am vorbit cu sotul meu, nu stiu ce sa fac, sunt tot necajita si imi vine sa plang incontinuu, nu vreau nici sa o pierd pentru ca mie imi spunea pana acum, cred, cam tot, despre baieti si despre intamplari, dar acum mi-e frica in ce capcana poate cadea. Cum sa procedez ?


Valy Papp 10:15am Nov 25
Prima greşală pe care o faci este că o ascunzi şi îi dai apă la moară . Stai de vorba cu soţul tău şi luaţi o hotărîre amîndoi este cel mai bine voi o cunoaşteţi şi veţi ştii ce trebuie să faceti cu ea credema şi eu am o fata la cluj şi te înţeleg perfect nu o ascunde este cea mai mare greşeală.

Cristina H. B. Docan 11:25am Nov 25
Draga mea doamna, trebuie ca e cumplit sa traiti zi si noapte sub amenintarea acestor deznodaminte teribile pe care vi le imaginati! Pe de alta parte, nu pot sa nu ma gindesc cit de neplacut ii este fiicei dumneavoastra, sa aiba 21 de ani (cu multi peste "cei 7 ani de acasa"), si sa constate ca nu aveti incredere in ea si ca nu-i respectati intimitatea, alegerile, dreptul la greseala… Sint convinsa ca puteti gasi in dumneavoastra puterea de a-i oferi iubirea – in felul in care ea vi-l cere (si de care are mare nevoie ca sa creasca un adult puternic si echilibrat…). Iubiti-o, aratindu-i incredere si respect. :)

Gabriela Iftode 11:57am Nov 25
Normal este , asa cum a zis doamna Papp , sa stie si sotul despre aceasta situatie. Si discutiile cu fata cred ca ar fi mai util sa fie nu "despre ce ar trebui sa faca" ci un pic diferit….pe un ton ca de la adult la adult, fara reprosuri….ceva de genul " eu te iubesc si imi doresc ce e mai bun pentru tine….parerea mea despre (droguri, de exemplu) este urmatoarea….dar stiu ca decizia e a ta". N-o sa puteti s-o paziti de "capcane" toata viata….puteti sa-i prezentati urmarile consumului de droguri, eventual sa mergeti impreuna (daca accepta) la un centru unde se trateaza persoane dependente , sa vada ea ce inseamna acest lucru. Important este sa gasiti un canal de comunicare cu ea .

Adrian Isacianu 12:12pm Nov 25
Este greu pentru un parinte dar…lasati fata sa evolueze singura, sa gandeasca si sa decida doar ea, oferiti-i libertatea de a avea propria experienta de viata, propriile succese si propriile esecuri. Discutati neaparat cu sotul dar fara decizii pripite.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile