consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu a devenit foarte ciudat, in sensul ca ma indeparteaza de el, imi vorbeste urat si am inteles ca a inceput sa vorbeasca cu o fosta prietena a lui.

Terapeuti RO 12:56pm Feb 24
Mesaj:
Buna ! Am 18 ani, si nu stiu ce sa fac si pe cine sa intreb . De curand m`am apucat de scoala de soferi, iar prietenul meu este foarte ciudat, in sensul ca am indeparteaza de el, imi vorbeste urat, si acum, am inteles ca a inceput sa vorbeasca cu o fosta prietena de`a lui.El imi spune ca sa nu`mi fac griji,dar am citit o conversatie intre ei in care ii spunea ca inca o considera ff frumoasa si ii mai place de ea. Nu mai stiu ce sa cred, sunt demoralizata complet din aceasta cauza . El pune vina pe mine, ca am inceput scoala de soferi, dar el nu a fost impotriva atunci cand am hotarat sa o fac . Nu stiu ce sa mai fac cu el, as vrea sa`l atrag din nou langa mine cumva, si acum imi da timp de o zi, in care eu am examen si nu pot sa renunt la el. Va rog sa ma ajutati ! Multumesc anticipat !

Denissa Toma 4:14pm Feb 24
Probabil are o stima de sine scazuta si se simte amenintat de… “emanciparea” ta (adica scoala de soferi si ceea ce implica asta: masina, condus, independenta mai mare). Mesajele catre fosta prietena sunt alegerea lui, mi-e greu sa cred ca le scuza prin faptul ca tu faci scoala de soferi. Pe acelasi considerent, peste un an de zile poate nu-i mai place ca urmezi o facultate. Poate ar fi necesara o discutie de lamurire a prioritatilor fiecaruia dintre voi.

Viorel Mocanu 5:19pm Feb 24
Domnisoara… e frumos ca ai planuri pentru viata ta, si faptul ca urmezi o scoala de soferi te va ajuta in viitor… cit priveste “relatia”… “ceasul” biologic indica virsta de 18 ani asa ca inca nu e cazul sa “suferi” dupa o relatie… continua sa iti faci “bine pentru viitorul tau”… si cauta sa cunosti mai multi prieteni in grupul tau ca sa eviti sa te mai impiedici de “oameni care inca le fug ochii dupa frumuseti” :)

Mirka Balaci 6:46pm Feb 24
acum, ca sa lamurim si fata care intreaba… ideea este ca asta este modalitatea prin care actioneaza o persoana imatura emotional; fie ca se poarta asa pentru ca se simte amenintat de independenta ta, cum zicea o colega mai sus, fie ca se foloseste de asta ca pretext pentru a se indeparta de tine din alte motive pe care ti le ascunde, concluzia este ca nu are suficienta maturitate sa iti spuna in mod sincer si direct ce anume il deranjeaza/ii lipseste de la relatia asta; poate ca nu vrea, poate ca nici nu stie; ce ai putea tu sa faci… cel mult sa incerci sa discuti cu el calm si frumos si sa-l intrebi care este nevoia lui de fapt si cum vede el situatia si vezi cum reactioneaza. dar raspunde-ti singura la intrebarea: vrei un partener langa tine sau un copil de crescut?

Terapeuti RO 7:43pm Feb 24
Ne folosim din nou de ce scrie in descrierea acestui grup, pentru a explica faptul ca am sters doua comentarii din aceste raspunsuri: “Va rugam sa nu raspundeti la intrebari decat daca sunteti specializat in domeniul respectiv sau aveti informatiile necesare!”. “Da-i papucii” nu inseamna sa ajuti pe cineva sa inteleaga o situatie si sa ia o decizie personala. Va rugam sa nu o luati personal si va multumim pentru implicare.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile