consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt ovo-lacto-vegetarian de aproape 6 ani. Am avut si perioade in care am fost numai vegetarian. Problema care a aparut dupa trecerea la acest stil de viata, a fost faptul ca asimilam prea mult fier.

Terapeuti RO 9:11am Dec 13
Mesaj:
Buna ziua,
Sunt ovo-lacto-vegetarian de aproape 6 ani. Am avut si perioade in care am fost numai vegetarian. Problema care a aparut dupa trecerea la acest stil de viata, a fost faptul ca asimilam prea mult fier. Culmea nu? :) Acum 3 ani am avut sideremia peste 300μg/dL, iar recent mi-am facut analizele si am din nou sideremie ridicata, si anume 233μg/dL (intervalul normal fiind 45 – 182 μg/dL). Am inteles ca fierul se asimileaza din plantele verzi, mai ales in prezenta vitaminei C. Recunosc ca prefer sa folosesc lamaie la salate, in loc de otet. De asemenea, in ultimul an, desi mananc lapte si oua, am o usoara carenta de vitamina B12. La ultimele analize am 160 pg/ml (intervalul normal fiind 187 – 883 pg/ml). Restul analizelor sunt foarte bune, singurele probleme sunt cele mai sus mentionate. Cateva sfaturi ar fi binevenite pentru a rezolva aceasta situatie. Este adevarat ca varza murata contine cantitati mari de vitamine B12? De asemenea, ce puteti spune despre spirulina sau chlorella. Contin si acestea vitamina B12 asimilabila de organismul uman? Mentionez ca o perioada buna de timp am luat zilnic spirulina. De asemenea, obisnuiesc sa iau hepatoprotectoare (liv52 sau silimarina), mai ales inainte de a merge la o petrecere, unde probabil voi consuma si bauturi alcoolizate. Nu stiu daca acestea din urma pot influenta in vreun fel problemele mai sus mentionate.
Astept cu interes sugestiile dvs.
Multumesc!

Remus Sandu 9:51am Dec 13
Salut ! şi eu sunt ovo-vegetarioan, uneori chiar şi lacto DIN NEFERICIRE.
UIte câteva idei despre laptele de vacă, adică lactatele fermentate de capra sau eventual oaie, ar fi o alternativă mai puţin dăunătoare. http://tinyurl.com/ngghlvo

Pentru combaterea efectelor nocive ale toxicităţii fierului, ar fi util un aport mai ridicat vitamina E. Nişte detalii despre ce formă ar fi mai avantajoasă. http://tinyurl.com/otvyo7x

M-aş baza pe suplimente de metil-B12, iar varza murată doar pt efectul de restabilire a florei digestive. Enzimele digestive pot oferi un avantaj formidabil fiindcă digestia devine mult mai eficientă, absorbţia nutrienţilor este mai bună, iar metabolismul devine mai eficient, chiar dacă mănânci mai puţin.


Terapeuti RO 10:01am Dec 14
Multumim pentru raspuns. Alte sugestii?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed