consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nu am gasit clexan nicaieri! Imi puteti recomanda altceva pentru ruptura musculara?

Angela Silvina Ionescu 10:59am Aug 6
Buna ziua! Nu am gasit clexan nicaieri Imi putei recomanda altceva ? Sotul meu a facut ruptura musculara.Multumesc anticipat !

Vlady Popa 3:41pm Aug 7
ce muschi e cu ruptură?

Mihaela Manghiuc 4:30pm Aug 7
Fraxiparina, aceeași concentratie recomandata de medic ; sfatuiti-va cu medicul, dar cititi si prospectul online pt siguranță. Bafta !

Angela Silvina Ionescu 6:17pm Aug 7
D-le Popa, nu stiu cum se numeste.Este vorba de piciorul stang,in partea de jos a piciorului.Bine ca nu este tendonul ahilian !

Angela Silvina Ionescu 6:20pm Aug 7
Chiar ca am nevoie de bafta. Multumesc de urare si de sfat ,D-na Manghiuc !

Vlady Popa 6:31pm Aug 7
Oare nu e în lateral peronierul? e destul de frecvent…
Să evite stress pe acel muschi îndeosebi (de aceea trebuie aflat ce muschi e ca să evită miscările care implică muschiul respectiv), să faceți masaj cu gheață 10 15 min să reduceți edemul, un bandaj ușor compresiv (dar nu strâns prea tare ca un garou), să țină piciorul în antideclin(piciorul>gamba>coapsa mai sus decât șoldul. Un kinetoterapeut, fiziokinetoterapeut, balneofiziokinetoterapeut(specialist în recuperarea ap.musculo-scheletal) vă poate apoi îndruma ce să faceți ca să nu rămână sechele sau modificări posturale datorită mersului schiopătat, descărcat(într-o anumită măsură de greutate), etc. și de asemenea ca postură.
Nu vă speriați că nu e chiar așa mare tragedie, dar dacă aveți posibilitatea și găsiți un kinetoterapeut, fiziokinetoterapeut, balneofiziokinetoterapeut… care se pricepe în afecțiuni traumatice scăpați ușor de problemă. Unpic de răbdare și exercițiu individualizat îl va pune repede pe picioare
Spor !

Angela Silvina Ionescu 1:14pm Aug 8
D-le Popa ,este gresala mea ca nu am specificat un lucru…si anume ca piciorul este in ghips pana sus,pentru 6 saptamani.Sotul meu spune ca nu-l doare.Negasind clexanul recomandat nu ma lasa sa merg la spital sa-i schimb reteta.Asa ca vin cu o alta intrebare…am vazut ca atat clexan cat si fraxiparina (daca-mi aduc bine aminte denumirea) sunt heparine…oare daca ia pur si simplu heparina ii ajuta ?Este ingrozitor de incapatanat! Multumesc!

Vlady Popa 4:42pm Aug 8
ok am inteles. Oricum Clexane nu vi l-a recomandat pentru durere, ci profilactic pt evitarea trombo-embolismelor. Adica să nu se formeze cheaguri care apoi să se desprindă și să fie o piedică circulatorie pt. inima sau creier sau alt organ. Nu are ce să fie încăpățânat când vine vb de tromburi, că un atac vascular nu e ceva de luat în joacă. Probabil după ce scot gipsul se vor face restul de investigați, posibil și un doppler și apoi puteți începe să recuperați piciorul cu un specialist. Cum am spus și mai devreme, nu e mare tragedie.
Dar ascultați de medic(spuneți-i că nu găsiți clexane) și urmați tratamentul dacă nu vreți să se tranforme în tragedie.

Angela Silvina Ionescu 4:54pm Aug 8
MULTUMESC!

Aliona Ion Vetrici 6:23pm Aug 9
Angela ce problema vreti sa hotariti ? Din cele scrise sus nam inteles?Daca e paote descrieti detaliile..poate va ajut cu vre-un sfat …etc.

Angela Silvina Ionescu 3:35pm Aug 10
D-na Aliona ,sotului meu… in urma unei rupturi musculare…i s-a recomandat Clexan 4000 UI .Nu am gasit si am lansat un SOS si intrebam ce altceva poate lua.Intre timp am gasit de 6000 UI,dar concentratia fiind diferita nu stiu daca sa-si faca toata fiola sau numai 0,4ml ? Au trecut cateva zile si nu a luat nimic.Pana luni cand voi merge la medic speram sa pot primi un raspuns…nu de alta,dar timpul se scurge si nu se stie niciodata ce se poate intampla ! In cazul in care aveti un raspuns pentru mine nu pot decat sa va multumesc anticipat ! Toate cele bune si d-vs !

Aliona Ion Vetrici 8:40pm Aug 10
Clexane se utilizeaza pentru a preveni formarea cheagurilor de sange la nivelul venelor, in cazul in care sunteti supus unei interventii chirurgicale sau, in cazul in care, ca urmare a unor boli, mobilizarea dumneavoastra este redusa.
Clexane se utilizeaza si pentru tratarea tulburarilor provocate de formarea cheagurilor de sange la nivelul venelor (de exemplu tromboza venoasa profunda cu sau fara embolism pulmonar), situatie in care impiedica marirea in continuare a cheagului de sange deja format si ruperea acestuia. Eu nu lucrez cu medicamente chimice care au contradictii.Eu am de afacere numai cu produse naturalistice..In cazul dum..eu nu neg recomandatiile medicului..cumparati acest Clexane si faceti injectie 4000Ui..Se poate de adaugat la acest tratament si tratament naturist pentru a obtine un rezultat mai efectiv..Va propun sa ma contactati in privat..O seara buna!

Ivan Otilia 8:37pm Aug 14
Fraxiparine

Ioana Bobocea 6:25pm Sep 3
LUMINA POLARIZATA DE JOASA FRECVENTA (BIOPTRON)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile