consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Din cauza unor jigniri si comportament abuziv asupra persoanei mele cu scopul de a ma distruge psihic, nu mai pot fi puternica.

Terapeuti RO 10:17am Oct 29
Mesaj:

Din cauza unor jigniri si comportament abuziv asupra persoanei mele cu scopul de a ma distruge psihic nu mai pot fi puternica. Stau si ma gandesc la tot ce a spus persoana aia despre mine si chiar daca persoana aceea pentru mine este o persoana rea si parsiva, m-a facut pe mine sa imi vad viata intunecata si sa nu mai dau 2 bani pe persoana mea. Cum sa ies din aceasta stare??


Botezat Radu 10:22am Oct 29
sedinte de consiliere

Camy Kamy 10:46am Oct 29
Sa inteleg ca tot ce vreti este sa va faceti reclama?

Botezat Radu 10:52am Oct 29
puteti intelege ce doriti… dar nu vad reclama… era o sugestie… v-am invitat numai pe dvs ieri

Toma Denissa 12:39pm Oct 29
Intrebarea este ce anume din ceea ce a zis persoana respectiva a rezonat cu dvs, si mai ales de ce?? In momentul in care dvs aveti opinii bine determinate, referitoare la viata dumneavoastra, la principiile dupa care va ghidati, la motivele pentru care faceti anumite alegeri, nu cred ca remarcile oricarei peroane din jur mai conteaza foarte mult. Asa ca, ar trebui sa apelati la o persoana abilitata cu ajutorul careia sa descoperiti motivul pentru care sunteti atat de vulnerabila in fata altcuiva.

Diana Bordeianu 12:54pm Oct 29
tu te confrunti cu un gand irational de tipul "sunt slaba". este adevarat acest lucru? Esti tu cu adevarat o persoana slaba? Este corect sa gandesti asa? Ai dovezi care sustin ca esti slaba? Ai avut momente in care poti contrazice faptul ca esti slaba? Daca da, noteaza pe o hartie care sunt situatiile in care contrazici acest gand "sunt slaba". Ia acele momente in care ai dovedit ca esti o pesoana puternica pe post de reper si gandeste-te ca ste disfunctional sa crezi ca sti lipsita de valoare. Noteaza-ti abilitatile si calitatile tale – contrazicand gandul irational. Tipul asta de gandire s-ar putea sa te duca undeva in trecut… cu ce persoana importanta din viata ta te-ai mai simtit slaba, lipsita de valoare, neputincioasa sau ca te distruge psihic – din amintirile copilariei timpurii? Intra si pe www.atelierecumaniere.ro pt Consiliere online gratuita.

Catalin Lazar 1:40pm Oct 29
Persoana rea si parsiva reprezinta ceva semnificativ pentru dvs. a.i. cuvintele ei sa aiba greutate in ceea ce va priveste. Altfel acele cuvinte nu ar fi avut cum sa va cauzeze asa de mult rau. Mai mult decat atat, aveti de lucrat in directia propriei personalitati… in principiu nimeni nu poate sa ne faca rau prin cuvintele pe care ni le adreseaza, fara contributia noastra, noi fiind cei care le luam intr-un anume fel si le dam importanta. Cat timp nu stim bine cine suntem, nu avem un ax central bine constituit, ne agatam de o imagine pe care ne-o reflecta ceilalti si pe care o construim in functie de ceea ce spun ei sau de atitudinea lor fata de noi si de cum intelegem cuvintele si actiunile lor, altfel spus, ramanem vulnerabili.

Andra Niță 2:02pm Oct 29
Oamenii vin și pleacă, cu tot cu ale lor comportamente. Suntem trecători și e păcat să ne consumăm psihic din pricina celorlalți și să ne distrugem sănătatea. Când după psihic va ceda și sănătatea, atunci comportamentul abuziv, distrugător al altora nu va mai prima în gândurile noastre și singurul lucru pe care ni-l vom dori, este să fim noi bine, sănătoși. Persoana respectivă, cea care jignește, poate fi tratată cu amabilitate (nu trebuie să ne coborâm la nivelul celuilalt) Prin jigniri și comportamente nefirești, mulți oameni capătă o așa-zisă putere – rolul de victimă-călău. Desigur, probabil în vorbe este ușor iar practica ne omoară, dar măcar încercăm. Cedăm sau nu? :)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile