consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De cateva luni am niste chisturi ovariene, iar prietenul meu crede ca nu-l mai doresc, din cauza ca nu mai pot face dragoste cu el pentru ca pur si simplu ma doare.

Terapeuti RO 7:59am Apr 4
Mesaj:
de cateva luni am niste probleme de sanatate,chisturi ovariene..recunosc ca nu am fost la un control dar acum 2 ani un medic generalist mi-a spus asta la un control,din pacat situatia de moment nu imi permie sa ajung la unul, problema este ca prietenul meu,cu care sunt impreuna de 3 ani si jumatate crede ca nu il mai doresc ,ca m-am plictisit de el,ca nu il mai vreau etc din cauza ca nu mai pot face dragoste cu el pentru ca pur si simplu ma doare… i-am explicat de fiecare data si ii explic in continuare… am ajuns sa imi fi frica sa fac dragoste pentru ca ma doare tare si el nu pare sa inteleaga..nu mai stiu ce sa fac..

Psihoterapie PentruFamilie 8:08am Apr 4
inainte de toate ar fi util sa mergi la un control la medicul ginecolog

Botezat Radu 8:08am Apr 4
vorbiti cu medicul de familie… sa va faca o trimitere catre specialist… intra in asigurarea dvs de sanatate! Faceti un efort cu prietenul daca se poate, dar nu mai lasati situatia sa ‘pluteasca’ pt ca riscati destul de multe. Intamplator cunosc destul de multe femei cu aceasta problema si va vorbesc si din experienta lor. Succes!

Gerard Stroe 8:10am Apr 4
Faceti tot posibilul sa ajungeti la medic, indiferent cat de dificil va este si rezolvati problema de sanatate; pentru ca nimic altceva nu ar trebui sa fie prioritar in fata sanatatii. Nu prietenul e problema, el se comporta ca orice fiinta vie, sanatoasa din punct de vedere psihosexual, adica are nevoie si de activitate sexuala. Multa sanatate!

Ioana Predi 8:11am Apr 4
Chisturile ovariene au dimensiuni, forme si continuturi diferite. Unele involueaza pana la disparitie prin absorbtie, altele( cele mari) pot da complicatii (ex: torsiune) si necesita interventie chirurgicala. Recomand consult ginecologic.

Cercel Marilena 2:26pm Apr 5
PRIETENUL, daca nu te intelege, inseamna ca nu te iubeste. Sanatatea ta, primeaza, nu prietenul tau, care te considera – imi cer scuze ca spun asta, – un obiect sexual. Si nu trebuie sa faci dragoste, trebuie sa mergi la medic.

Pisiologul De Serviciu 4:32pm Apr 5
Nu sariti cu pietre..pe PRIETENUL cine-l intelege?????? Poate ca nu stie cum sa se abtina sau cum sa ceara altceva. Poate ca intelege dar nu e convins ca e adevarat? Ce stim noi?
Inainte de a crede daca esti considerata un “obiect sexual” intreaba-te daca el e constient de problema ta. Poate nici macar nu te crede ca ai probleme ci vrei doar sa-l refuzi. Asa ca cel mai bine e sa-l iei de mana si sa te insoteasca la ginecologie. Spune-i ca ai nevoie sa fie langa tine, sa te sustina, roaga ginecologul sa-l cheme si pe el in cabinet atunci cand iti face instructajul in legatura cu activitatea sexuala.
Si mai e ceva. Femeia sustine ca vrea sa fie TOATA a iubitului. Atunci….sa fie TOATA si lucrurile nu vor mai sta asa de grav.

Carmen Caramlau 7:05pm Apr 6
Draga mea, nu ai nicio vina in toata situatia aceasta, deci disculpabilizeaza-te. Vei avea o vina daca refuzi sa faci ceva ca sa iesi din aceasta situatie, dar vad ca esti preocupata sa gasesti o solutie. Primul pas: mergi la medic (spui ca nu ai cum, dar ai cerut ajutorul cuiva?). Pasul doi: daca sunt intr-adevar chisturi, mergi la cel mai bun reflexoterapeut care ti-e recomandat (dupa 10-15 sedinte chisturile ar trebui sa dispara). Pasul trei: alege-ti un terapeut bun (preferabil un coach, care lucreaza rapid si practic te sustine in a-ti gasi si folosi resursele interne) si lucreaza o sesiune-doua pe relatia cu prietenul tau. O intrebare buna ar fi: daca prietenul tau ar avea probleme, nu s-ar astepta sa-l intelegi si sa-l sustii mai mult de cateva luni? Fiti sinceri unul cu altul – veti intelege mai bine situatia si poate veti gasi impreuna solutia.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile