consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt bulimica de aproximativ 2 ani, am facut si 3 luni de terapie, iar luna trecuta am fost la ginecolog pentru ca nu mai aveam menstruatie. In urma consultului am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice. Intrebarea mea este: cu ce sa inlocuiesc mancarea ca sa acopar golul, vidul acela pe care il resimt atunci cand se declanseaza crizele bulimice?

Terapeuti RO 4:04pm Nov 28
Buna ziua. Sunt bulimica de aproximativ 2 ani, am facut si 3 luni de terapie, iar luna trecuta am fost la ginecolog pentru ca nu mai aveam menstruatie. In urma consultului am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice. Intrebarea mea este: cu ce sa inlocuiesc mancarea ca sa acopar golul, vidul acela pe care il resimt atunci cand se declanseaza crizele bulimice? Ce functioneaza cel mai bine? Am incercat sa fac sport dar cand toate duc spre slabire parca imi intretin obsesia si nu ma lasa sa scap de ea. Multumesc anticipat!

Terapeuti RO 4:07pm Nov 28
Mesaj ulterior: Sufăr de ovare polichistice și calitatea vieții mele este precară. Îmi dau silința să fac totul ca la carte și mă decepționez când ceva nu-mi iese așa cum ar trebui, așa cum aș vrea. Am precizat de ovare din cauza că mă balonez și din cauza asta am impresia că arăt îngrozitor, că sunt grasă și nepotrivită. Prin urmare în mintea mea se proiectează un eventual eșec. Nici să mă concentrez la învățat nu pot. 1) Ce tratamente naturiste m-ar ajuta? 2) Cum să fac să scap de ideea că totul trebuie să-mi iasă perfect? Mulțumesc!

Ivan Otilia 4:48pm Nov 28
Trebuie sa existe ceva in viața ta care-ti face plăcere, care te face sa te simți bine, care te relaxează . Găsește acel ceva si vei reuși sa înlocuiești mâncarea. Ai încredere in tine! Iubește-te pentru ceea ce ești nu pentru cum arati! Succes!!!

Catalin Lazar 7:49pm Nov 28
Incercati sa umpleti acel gol care se afla… unde?

Alex Enache 8:29pm Nov 28
1) Poti incerca Reiki, combinat cu Presopunctura , in foarte multe cazuri ajuta, atat sa te relaxeze, cat sa iti si umple acel gol respectiv. Sau, daca nu, astfel poti observa anumite lucruri la tine care ies la iveala si doresti sa le faci.
2) Simplu. Fa greseli si bucurate de ele. Este ceva normal, firesc si uman. Iar cateodata si minunat. Si sa fim seriosi, nimeni nu este perfect, ba chiar daca doresti sa ajungi la acea perfectiune de care spui este deja o greseala. Spor si sanatate !

Remus Sandu 12:32am Nov 29
Există un moment când creierul transmite organismului semnalul că trebuie să zici ‘pas!’, şi sunt produşi nişte hormoni numiţi ‘leptine’.
Iar la bulimici se pare că funcţia leptinelor poate fi alterată. Pe scurt, ar fi o idee să reduceţi aportul de fructoză şi lectine alimentare, fiindcă provoacă rezistenţă la leptine. De ex cereale, în special grâu, şi eventual mai puţine leguminoase.

Pe de altă parte FOAMEA poate fi văzută ca un răspuns adaptativ de supravieţuire, iar sistemul opioid are un rol fundamental în exprimarea unui răspuns eficient. Însă mecanismul poate fi şi corupt.
Un articol simplu: http://tinyurl.com/pl29be2

Foarte bună şi animaţia de aici, are mesajul ei :) http://tinyurl.com/pdyojs6 "ARTICOLELE RECOMANDATE’ fac trimitere către ideile descrise la început.


Cristina H. B. Docan 5:39am Nov 29
Orice problema are cel putin o solutie – inclusiv a dumneavoastra! Ceea ce aveti de facut, este sa identificati care anume – din multitudinea de variante care se adreseaza cauzelor ei – vi se potriveste. Eu v-as recomanda, cu toata responsabilitatea, Emotional Freedom Technique (va puteti face o idee despre aceasta tehnica aici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=598877403482597&set=a.436825566354449.93927.353071871396486&type=1&theater )


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile