consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 15 ani, am mai multe probleme si o pasiune pe care nimeni nu o priveste cum o privesc eu: lumea virtuala.

Terapeuti RO 8:43am Jan 21
Mesaj:
Buna ziua! Am 15 ani si sunt in primul an de liceu. De cand a inceput anul 2014 nu am fost deloc la liceu deoarece sunt multe ore foarte grele si nu le pot face fata. Toti avea asteptari de la mine asa ca am facut ce am crezut ca e mai bine. Am intrat la acest liceu dar nu pot face fata. Lipsesc foarte des de la scoala si diriginta trimite mesaje prin sora mea cu un an mai mare ca lipsesc, iar aceasta ii spune mamei mele .Pe langa scoala mai am o pasiune mare pe care nimeni nu cred ca o priveste cum o privesc eu. Mie imi plac e foarte mult lumea virtuala. Jocuri, programe orice. Vreau sa-mi fac un viitor din asta si nimeni nu ma intelege. Toti imi spun “Tu lipsesti sa te joci pe calculator” , “Asta faci tu cand lipsesti? Te joci pe calculator?”. Ei nu ma inteleg si nu stiu ce legatura am eu cu aceasta lume. Am un verisor la care ma duc si stau cand lipsesc. Si el, la fel ca mine, ii place foarte mult aceasta lume virtuala pe care noi o numim”PC-ul”. Ei bine nici el nu stie ca lipsesc de la scoala. Pe langa aceasta pasiune mai am un defect de care imi este tare rusine: transpir foarte foarte repede. Defiecare data cand ma duc la scoala, intru in cladire si cand urc scarile spre clasa, daca e cald sau umpic cald indiferent transpir foarte mult. Imi este rusine de acest lucru iar acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ma duc la liceu. Defiecare data cand ma duceam la ora de sport a 2-a ora dupa ma duceam acasa sa-mi schimb tricoul pentru ca era ud de la transpiratie. Imi este foarte foarte rusine de acest lucru. Eu prin lumea virtuala vad cum e sa traiesti in pielea altora, in viata altora prin jocuri. Imi este foarte greu cu acest defect pentru ca imi este rusine , foarte rusine. Nimeni nu m-a inteles pana acum, sper ca cineva de pe acest site sa o faca. Mai exact, ce va rog, este sa-mi dati niste sfaturi de orice fel pentru a-mi face intr-un fel sau altul viata putin mai complicata. De multe ori cand veneam acasa ud de transpiratie si trebuia neaparat sa ma intorc la scoala ma bateam singur spunand ca nu merit sa traiesc. Mi-am pus in gand decateva ori sa ma omor dar incerc cat mai putin sa nu o fac. Viata mea este destul de complicata, am nevoie de tot ajutorul care mi se poate oferi. Am un prieten bun caruia i-am spus totul, el ma intelege, stau cu el in banca si ma ajuta cu multe. Dar cateodata parca si el se uita cu alti ochi la mine. Cine ma poate ajuta cu un sfat, va rog sa nu ezitati. Sper sa ma intelegeti si sa nu ma criticati ca majoritatea oamenilor pe care ii cunosc. Multumesc frumos.

Catalina Negrea 9:07am Jan 21
Cu parintii tai ai vb despre problema ta? Chestia asta cu transpiratia,poate fi o problema hormonala,avand in vedere varsta ta,dar cu putin ajutor medical,se poate remedia;) Stresul,este un factor,care provoaca aparitia transpiratiei!!! Incearca sa te relaxezi,atunci cand mergi la scoala,fii mai increzator,toti avem defecte,nici unul nu-i perfect;) Nu te lasa condus de lumea virtuala,imbogateste-ti viata reala cu pasiunea ta,concentreaza-te mai mult pe realitate,ptr ca pana la urma,acolo traiesti,inveti,dormi si mananci…si nu uita de odihna!!! N-ai cum sa faci fata la liceul tau,daca nu-ti odihnesti psihicul;)…Bafta,la scoala;)

Remus Sandu 9:25am Jan 21
Se poate afirma cu certitudine că resimţi efectele unui exces de opioizi. Adică ‘îmi place’ = eliberare de endorfine şi în felul acesta vei căuta în continuare stimuli recompensatori, intoxicându-te cu ‘heroina’ generată de propriul organism. Însă la fel ca în dependenţa de droguri, dacă la început ai nevoie de o doză foarte scăzută, după aceea ai nevoie de doze tot mai ridicate. Până când atingi limita epuizării fizice şi psihice şi nu mai simţi decât ruşine/ disconfort sau în ultimă instanţă chiar halucinaţii/frică etc.

Remus Sandu 9:35am Jan 21
Teoretic ai putea reveni pe linia de plutire cu nişte activităţi care îţi vor provoca în primă fază un mare disconfort, dar recompensatoare odată ce au fost duse la bun sfârşit. Mai simplu, deci util în primă fază: să faci curăţenie prin casă, speli propriile haine, pregăteşti masa. Mai complicat: să urci pe munte, alergări etc.

Psiholog Constantin Oprea 9:04am Jan 27
Psihoterapia te-ar ajuta în problemele pe care le ai.Ba chiar se vor rezolva foarte repede.Dacă dorești îți stau la dispoziție contactându-mă în privat.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier