Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotia nepotului meu nu lasa copilul la nimeni, ii da in continuare sa suga de mai multe ori pe zi, desi copilul are aproape doi ani, e obsedata de boli, desi copilul e sanatos tun, nu accepta niciun niciun produs alimentar din partea noastra (desi e vorba de: pui crescuti la curte, branza facuta in casa, lapte de casa etc.).

Terapeuti.ro 7:08am May 14
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua.
Am 52 de ani,nu am copii,dar am nepoti de care sunt legata afectiv(copii surorii mele),iar cel mai mare dintre ei, are deja o familie la randul lui.Are un baietel de 1 an si 8 luni,o minunatie de copil,adorat de toata familia.Din pacate lucrurile au degenerat in familie din cauza mamei copilului,care are probleme de comportament(zic eu) pe care nu le recunoaste,e foarte inchisa,taciturna (nu am vazut-o bucurandu-se niciodata).Nu lasa copilul la nimeni,ii da in continuare sa suga de mai multe ori pe zi,iar din aceasta cauza nu prea merg cu el pe distante mai lungi,e obsedata de boli,au schimbat pana acum vreo 5 medici pediatri,desi copilul e sanatos tun (a fost doar o singura data racit),nu accepta niciun niciun produs alimentar din partea noastra(desi e vorba de:pui crescuti la curte,branza facuta in casa,lapte de casa,etc.)Acum nu vrea sa se intoarca la lucru,desi are un servici f.bun sub pretextul ca nu are cu cine lasa copilulIar peste toate astea au intervenit discutii in cuplul lor din cauza parintilor amandurora,iar din aceasta cauza mama copilului ma evita si nu-mi mai ofera posibilitatea de a vedea copilul.Ma doare foarte tare si nu stiu cum sa procedez,nepotul meu este putin mai naiv si crede tot ce-i spune sotia.Isi viziteaza parintii impreuna cu copilul,iar rudeniile sotului ei sunt tinuti la distanta.Niciodata nu s-a intevenit din partea noastra in relatia lor de cuplu,noi i-am ajutat la inceput de drum din toate punctele de vedere,iar parintii ei erau ca si inexistenti,iar acum cand au depasit problemele financiare si cand copilul a crescut "si-au dus aminte" ca au un nepot.Cum sa procedam?


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:15am May 14
in primul rand ma gandesc ca ‘problemele’ de comportament ale mamei pot pleca de la postpartum (depresie sau poate chiar psihoza?) caz in care ar fi de dorit ca macar nepotul Dvs. sa consulte un psihiatru! Ce ati putea face este sa va apropiati intai de nepot… si in timp sa il faceti sa inteleaga ca a fi intr-o relatie inseamna dialot, nu monolog… un parteneriat… si incet incet sa fie incluse toate familiile in aceasta relatie. Succes!

Gabriela Iftode 8:30am May 14
E posibil ca nepotul sa fie pus in postura de a fi la mijloc – intre parinti si matusa pe care ii iubeste si care l-au ajutat, si intre nevasta si copil pe care de asemenea ii iubeste, asa cum sunt. Daca as fi in situatie, i-as "imbratisa" pe fiecare (nepot, sotie, copil) cu iubire, zilnic , de la distanta! I-as spune nepotului ca il iubesc si, atunci cand va avea nevoie sa conteze pe spijinul meu! Si le-as permite sa-si traiasca viata de familie si sa-si creasca copilul asa cum se vor pricepe. Viata va aduce corectiile necesare in familia lor, corectii pe care n-au urechi sa le auda acum (cum dealtfel, nici noi n-am auzit cand am fost ca ei). :)

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:57am May 14
http://medlive.hotnews.ro/tulburari-psihice-asociate-sarcinii-si-nasterii-baby-blues-depresia-post-partum-psihoza-post-partum.html

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:09am May 14
o sugestie profesionala totusi…

Roxana Mischianu 9:29am May 14
Post partum pot debuta o serie de tulburari psihice care se pot prelungi toata viata. Trebuie sa existe o discutie in familie pe tema asta; cu cat se incepe un tratament mai devreme cu atat sunt sanse sa se amelioreze mai temeinic.

Doina Zamfirescu 9:40am May 14
Desi ii sunteti matusa, exista o limita pana la care puteti interveni in relatia lor. Totusi puteti discuta cu nepotul dvs. si sa ii atrageti atentia ca poate este nevoie de o evaluare a sotiei. Dupa nastere pot aparea o serie de "probleme" carora este necesar sa li se acorde atentie pentru ca pot influenta viata de familie.

Velciov Iancic Simona Cristina 10:19am May 14
Este urata Anxietatea, se îmbunătățește chimic, daca la terapie nu vrea sa meargă.
Pentru matusa, exerciții de detașare (scuzati-ma)

Fanache A. Remus 1:48pm May 14
Din partea dvs. nu prea aveti ce sa faceti, decat sa incercati sa discutati cu sotul sorei dvs ca sa incerce apoi el ulterior sa o ajute pe sora dvs (el fiind mai apropiat de ea decat dvs). Problema e ca in timp starea mamei se va transmite copilului, care va incepe sa aibe probleme de comportament in socetate (dupa varsta de 7-9 ani), deci ar trebui sa ii sugerati sotului sa mearga la o sedinta de terapie de cuplu, sau macar sa constientizeze problemele si sa incerce sa le atenueze.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita