consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prin hipnoza o persoana poate sa fie mai sigura pe cunostintele pe care le are, sa aiba stima mai mare de sine? Cu toate ca a facut pregatire individuala si a invatat, fetita mea nu reuseste sa ia note acceptabile, cred ca intra in panica in momentul in care da un test.

Terapeuti.ro 8:38am Feb 21
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,

Exista posibilitatea ca prin hipnoza o persoana sa fie mai sigura pe cunostiintele pe care le are, sa aiba stima mai mare de sine.

Am o fetita care se pregateste anul acesta de un examen si cu toate ca am facut pregatire individual cu profesori,si a invatat teoria, nu reuseste sa ia note acceptabile ( la o evaluare la mate a luat 4.70).
Nu am studii in domeniu,dar cred ca intra in panica in momentul in care este la scoala si da un test( la ultimul test a gresit la inmultiri banale de clasa 2).

nu stiu ce sa fac,cum sa gestionez situatia.va rog sa ma ajutati.

Multumesc!


Tiberiu Seeberger 8:40am Feb 21
Bună ziua. Pe termen scurt, da. Doar pe termen scurt

Doina Zamfirescu 9:08am Feb 21
Mergeti cu fata la un terapeut si dicutati despre aceasta problema.

Remus Costache 9:12am Feb 21
Poate ca presiunea dvs asupra fetei este prea mare și aceasta resimte acest lucru și nu se poate concentra sau are o Anxietate ridicata în momentul testării. In loc de a va gândi la hipnoza copilului as sugera o revizuire a comportamentului fata de ea, sa nu mai simta ca pățește ceva dacă greșește înmulțirile banale. Succes.

Marilena Popa 9:22am Feb 21
Buna ziua, cu hipnoză se poate interveni punctual, insa simptomul fiicei dumneavoastra are o cauza pe care acest tip de demers nu o atinge. V as recomanda sa faceti un demers terapeutic in care sa rezolve problema de la baza, ceea ce poate lua timp. Hipnoza poate fi folosit ca instrument ajutător.

Pascu Viorica 11:03am Feb 21
mergeti cu fetita la un psihoterapeut (recomand psihoterapie cognitiv- comportamentala) si cu anumite tehnici se lucreaza asupra anxietatii de performanta, respectiv de testare,. Succes se poate depasi!

Gabriel Sima 6:52pm Feb 21
Interesant. Fetita ia note mici desi face pregatire. Din experienta va spun ca faceam pregatire si aveam note mici. Nu ma pregateam suficient pt examene. Cred ca trebuie sa faca sedinte de consiliere pentru a descoperi cum sa invete si sa se pregateasca inainte de examene. Cand esti sigur pe ce sti..nu mai ai emotii.

Pascu Viorica 7:36pm Feb 21
autoeficacitatea scazuta este cauza si cuprinsa in mecanismul – a ceea ce se numeste – anxietate de performanta/ testare!

Alexandra Birca 7:43am Feb 22
spui ca intra în panica în momentul cind este la școală și da un test, exact aceste emoții o împiedică sa își folosească partea creierului responsabilă pentru logica și raționament. ți-aș sugera sa discuți cu ea, într-o forma relaxanta ca sa afli ce se intimpla, ce declanșează aceasta panica, și apoi sa mergi la un specialist, cred ca prin hipnoza poți sa descoperi și sa înlături barierele. mult succes ❤


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile