Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As dori sa stiu cauza si metoda de tratament, cat si conduita personala a unui blocaj neuro-vegetativ, inceput din copilarie, din cauza certurilor dintre parinti, a batailor si stresului din familie.

Terapeuti.ro 6:28am Apr 20
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna dimineata! As dori sa stiu cauza si metoda de tratament, cat si conduita personala a unui blocaj neuro-vegetativ, inceput din copilarie, datorita certurilor dintre parinti a batailor si stresului din familie. La varsta de 29-33 de ani inca persista acest blocaj adica, o durere difuza in torace (radiografiile spun ca nu e de la plamani etc), care se accentueaza la stres puternic, sau anumite probleme in viata. Nu trece cu nicio metoda de tratament. Ce sa fac?
Evenimente negative din copilarie: certurile parintilor, moartea unuia dintre parinti, izolare sociala datorita timiditatii, temperament melancolic.
Studii: studii elementale, fara liceu si facultate. In scoala fara prea multi prieteni, si cu multe compleze de inferioritate.
Relatii de prietenie: rare. Foarte rare in trecut. La momentul actual, da, sunt ceva relatii de prietenie, sunt prieteni ba chiar si un potential partener de viata.
Viata sexuala inceputa in adolescenta, ca mijloc de scapare din acel stres.
Viitorul partener de casatorie este foarte spiritual, bland, calm, incurajator, optimist, introvertit, flegmatic, ma sustine, si ma accepta cum sunt.
Copii nu exista inca. Varsta este intre 29-33 ani. Alte probleme? Fata si mainile sunt rosii de mic copil (probabil de la o supradoza de penicilina in copilarie), si cam atat.
Ocupatie: este de lucru pe ici pe colo, cand este de lucru. Nu e ceva foarte stabil. Cu politia probleme? Nu.
Alte afectiuni prihice? Nu. In familie, erau bune relatiile, cu exceptia unuia dintre parinti care era mai violent.
Diagnosticul a fost pus de diferiti terapeuti insa nu e nimic sigur. Dureaza mereu. Se exacerbeaza la stres puternic. Ca simptom e doar durerea. La stres puternic, mai exista si dispnee, si durere ca un junghi ca un cutit. Tratament pana acum? Ceaiuri, masaj. Atat.


Tiberiu Seeberger 6:55am Apr 20
Bună ziua. Metoda de tratament pentru psihosomatizari este terapia. Vă recomand să încercați!
Cu stimă, Psih. Tiberiu Seeberger

Psiholog Monica Enescu 10:38am Apr 20
Daca ati eliminat cauzele medicale (cardio, coloana) va recomand sa incercati o psihoterapie.


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita