Curs gratuit pentru specialisti: Cum ajutam tinerii care au pierdut un om drag – 9 septembrie 2015, Bucuresti
În fiecare școală întâlnim copii și adolescenți care au pierdut un părinte, bunic, un frate sau un prieten, uneori în mod neașteptat sau violent. Aceste tragedii pot genera schimbări majore în comportament: scad atenția la ore și nivelul de implicare și apare riscul de autoagresiune, bullying, abuz de droguri sau alcool. Cum prevenim aceste complicații?
Invităm profesorii, consilierii școlari, asistenții sociali și alți profesioniști care lucrează frecvent cu copii și tineri la un curs gratuit de 3 ore, care va avea loc miercuri, 9 septembrie 2015. Vor fi 2 grupe într-o zi, cu câte maximum 20 participanți: de la 9.00 – 12.00 și de la 14.00 – 17.00.
Agenda cursului:
- Manifestări naturale și motive de îngrijorare privind nevoile și problemele adolescenților și tinerilor care au pierdut pe cineva apropiat.
- Tehnici de intervenție pentru a susține tinerii în perioada de doliu.
Formator:
Daniela Sima, psihoterapeut cu experiență în lucrul cu familiile aflate în dificultate.
Adresa:
București, str. Tache Ionescu nr. 11, la Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit.
La finalizarea programului, participanții vor primi o diplomă de participare.
Condiții înscriere la curs:
- Să fiți angajat(ă) într-o instituție din București unde lucrați frecvent cu copii, adolescenți sau tineri
- Să aveți motivația de a sprijini familiile aflate în dificultate după un deces.
Înscriere:
Trimiteți un e-mail pe adresa mihaela@planurideviitor.ro până pe 7 septembrie 2015 și atașați un Curriculum Vitae.
Detalii:
Mihaela Vlad, manager de proiect. Telefon: 0745.55.66.02.
Asociația “Există viață după doliu!”, în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană, implementează în București, în perioada 1 mai 2015 – 30 aprilie 2016 proiectul “Succes în viață pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susținere psihologică și profesională”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Scopul proiectului este de a îmbunătăți accesul la servicii sociale oferite familiilor monoparentale, prin crearea unei comunități unde tinerii și părinții pot găsi sprijin psihologic, material, social și soluții la problemele lor. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org. Vizitați și www.fondong.fdsc.ro.