consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Soțul meu s-a sinucis. Cum să îi spun fetiței noastre că a avut un tata minunat, un om deosebit de bun și blând, care ne-a iubit enorm, dar că acel tata minunat a făcut acel lucru oribil?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online:

Bună ziua. Soțul meu a decedat (sa sinucis) când fetita noastră avea 1 an și 3 luni. Eu m-am recăsătorit, fetita e super incantata de noul tătic și se înțeleg de minune… Însă știe și de tatăl ei și din spusele mele știe ca a murit, a plecat acolo în pământ (la cimitir) și seara când ne uitam la luna mai spuneam ca acolo e tati, asta când eram noi singure.. Acuma mai spune când vede luna ca ii e dor de tăticul ei (are 4 ani acuma). Și din păcate posibil încet sa cunoască cruntul adevăr… Deci cum ii spun? Cum ii spun ca a avut un tata minunat (a fost un om deosebit de bun și blând care ne-a iubit enorm) dar ca acel tata minunat a făcut acel lucru oribil ( pe care ma gândesc ca nici nu ar trebui sa știe nici măcar acel cuvânt). Nu știu cum sa procedez. Mulțumesc

  • Dan Cârlea
    Dan Cârlea Pare ca dvs aveti nevoie sa vorbiti despre asta, caci nu rezulta din comentariile copilului ca el s-ar gandi la sinuciderea tatalui, ci doar ca ii este dor. Copilul va trai adevarul dvs interior: daca ganditi si simtiti ca “lucru oribil”, asta se va transmite; daca ajungeti la formula “un om minunat care nu a putut mai mult”, aia va fi si pt copil.
  • Marilena Popa
    Marilena Popa Buna ziua, cred ca ar trebui sa ii spuneti despre felul in care a decedat tatal ei in momentul in care va intreaba si pe masura înțelegerii ei la varsta respectiva. Puteti sa ii explicati sa avea o suferinta psihica insuportabilă de care nu a putut sa scape sub alta forma. Desigur, este un eveniment traumatic pentru intreaga familie, chiar daca fiica dumneavoastră esa foarte mica nu inseamna ca asta nu ii va influența dezvoltarea. Inca nu stim in ce direcție si in ce masura. Sfatul meu ar fi sa apelati dumneavoastră la consiliere/psihoterapie pentru a putea elabora doliul acestei pierderi si a-i putea livra fiicei situatia cat de cat “digerata”.
  • Muresan Ramona
    Muresan Ramona Cu tot respectul,din dragoste pt copil,cred ca ar trebui sa nu ii spuneti cum a dorit tatal sa plece din aceasta lume…Copiii au o lume a lor si pot merge din curiozitate in directii gresite.Feriti-o cat puteti de acest crunt adevar.Este timp sa inteleaga,dar nu acum.Nu va grabiti,mai ales ca acum are un tata.Nimic nu este imposibil atunci cand pui pe primul loc,linistea sufleteasca a copilului tau.


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed