Popa Anca – Psihoterapeut | Psiholog – Bucuresti
Popa Anca – Psihoterapeut | Psiholog – BucurestiDetalii activitate
Psiholog Popa Anca: psiholog, psihoterapeut, membru al Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală.
Psihoterapia este un proces de învăţare şi descoperire care ne ajută să ne vindecăm rănile emoţionale.
Ca psihoterapeut vreau să te ghidez şi să te încurajez în timp ce îţi voi crea un mediu în care povestea ta este binevenită – un mediu în care nu te vei simţi judecat.
Abordarea mea psihoterapeutică este centrată pe empatie, autenticitate şi atenţie la problemele tale.
Vom crea o alianţă prin intermediul căreia, împreună, după identificarea problemelor tale, vom începe să căutăm cele mai bune soluţii.
Te voi ajuta să găseşti metode alternative de a gândi despre o problemă, tocmai pentru ca apoi să ai de unde alege ce este mai bun pentru tine.
De asemenea, te voi ajuta să identifici ariile asupra cărora ai putere de influenţă directă, pentru că ele îţi vor deveni cei mai buni aliaţi, şi cu ele vom lucra cel mai mult. În viaţă, suntem implicaţi într-unele situaţii care sunt independente de voinţa noastră, şi care, chiar dacă ne influenţează, nu putem face prea multe pentru a le schimba. În acest caz, eu îţi voi fi alături pentru a te ajuta să le faci faţă fără a te simţi blocat, trist, sau speriat.
Totuşi munca noastră împreună se va axa foarte mult pe cele ce pot fi schimbate, iar ca rezultat al acestor schimbări pe care le vei exercita, calitatea experienţei tale emoţionale se va îmbunătăţi, te vei simţi mai stăpân pe propria persoană, vei reuşi să îţi atingi scopurile şi vei învăţa noi modalităţi de a îţi gestiona resursele.
Pentru părinţii care au copii cu probleme emoţionale sau de comportament, ofer training parental şi psihoterapie pentru copii şi adolescenţi.
Împreună vom formula obiective terapeutice realiste, ca de exemplu:
- reducerea gândurilor negative cu scopul de a accesa mai uşor pasiunile tale, lucrurile în care găseşti plăcere şi care te ajută să creşti pe plan personal;
- antrenamentul asertiv: învaţă cum să îţi exprimi nevoile şi părerile;
- învăţarea de noi stategii pentru educarea copiilor cu probleme;
- reducerea stresului zilnic;
- rezolvarea problemelor de anxietate;
- stabilirea obiectivelor terapeutice şi a paşilor care necesită urmaţi pentru împlinirea acestora;
- îmbunătăţirea relaţiilor de cuplu;
- îmbunătăţirea memoriei, a abilităţii de a învăţa, şi a performanţei la muncă;
- preluarea controlului asupra propriilor emoţii şi comportament;
- rezolvarea problemelor care te macină;
- învăţarea diverselor metode de relaxare.
În trecut poate că ai încercat să îţi formulezi obiective şi să te ţii de ele. Experienţele de viaţă dificile sau traumele ne pot pune multe piedici în drumul spre succes. Îmi doresc să te ajut să îţi atingi scopurile, să ai o viaţă mai fericită, gânduri mai bune şi mai sănătoase şi o mai mare poftă de viaţă.