Irimia Roxana – Psihoterapie | Hipnoza clinica – Otopeni
Irimia Roxana – Psihoterapie | Hipnoza clinica – OtopeniDetalii activitate
PsiFort se adresează celor care își doresc mai mult de la ei, celor care sunt în fata unor obstacole, celor care își doresc o viață sănătoasă. Ghidat de psiholog, lucrezi în direcția unei vieți mai împlinite, trăită cu sens. Relația terapeutică variază în funcție de nevoile clientului, poate fi centrată pe aspecte ale dezvoltării, pe formularea și rezolvarea unor probleme specifice, luarea de decizii, controlul stărilor de criză, dezvoltarea unei abordări personale, pe lucrul asupra trăirilor afective sau a conflictelor interne, ori pe îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți.
Servicii:
Psihoterapie individuală, de cuplu și familie:
În orice moment, gândim, simțim și acționăm, iar uneori modul în care facem aceste lucruri poate să ne afecteze în mod negativ. Aşa se face că sunt momente în care suntem stresaţi, demotivaţi, fără chef de viaţă, ne temem de anumite lucruri, suntem lipsiţi de inspiraţie. Aceste stări negative sunt rezultatul modului în care ne raportam, prin gânduri și emoții fixate de experiențele anterioare, la situațiile noi pe care le întâlnim. Prin psihoterapie, însoțiți cu profesionalism și empatie, putem ajunge la o nouă viziune asupra realității, la o nouă manieră de a o interpreta și aborda, care să ne determine o stare pozitivă. Relațiile pe care le avem cu ceilalți au un rol foarte important în viata noastră. Ne dorim de la ceilalți diverse lucruri, vrem ca ei să ne ofere atenția lor, recunoșterea pe care credem că o merităm, însă adesea acest fapt nu se întâmplă. Aceste situații au rare ori un fundament obiectiv și, mai curând, sunt determinate de atitudinea și de acțiunile noastre. Noi putem învăța cum să relaționăm cu ceilalți astfel încât să dezvoltăm relații armonioase.
Consiliere psihologică pentru dezvoltare personală și/sau profesională:
Orice profesie am avea, nevoia de idei creative și de soluții mai eficiente este permanentă. Fie că vrem să ne deschidem o afacere sau o avem deja, ori că lucrăm ca angajați, succesul depinde de valoarea adăugată pe care o aducem și o oferim prin activitatea noastră. Putem aduce valoare adăugată prin descoperirea unor noi căi de a ne desfășura activitatea, iar pentru asta trebuie să ne cunoaștem foarte bine și să ne stimulăm creativitatea. Prin consiliere psihologica puteți ajunge la sporirea performanței dvs., la idei creative și planuri de acțiune care vă pot asigura succesul.
Consiliere psihologică pentru un stil de viață sănătos
Prin comportamentul nostru zilnic putem fie să ne ajutăm corpul să fie sănătos, fie să îi facem rău. Este important să înțelegem și să acceptăm faptul că suntem direct responsabili de evoluția pe termen lung a sănătății noastre. O combinație bună de gene ne poate fi de mare ajutor, dar cele mai multe gene sunt activate sau dezactivate în funcție de comportamentul nostru. Obiceiurile de viață sunt în cele din urmă cele care determină calitatea vieții noastre. Pentru a o îmbunătăți, din ce în ce mai mult apelăm la anumite schimbări în stilul de viață, care, chiar dacă sunt stabilite de specialiști în domeniul sănătății, au nevoie de susținerea unui nivel motivațional adecvat. Aceasta se poate realiza prin consiliere psihologică care poate fi utilizată de exemplu în schimbări de stil alimentar, igiena somnului, efort fizic, înaintare în vârstă etc.
Despre mine:
Serviciile PsiFort sunt furnizate de către Roxana Irimia, psiholog și psihoterapeut cu peste 20 de ani de experiență practică, specializată în hipnoză clinică, tehnici de relaxare și terapii ericksoniene. Roxana deține și specializări în domeniul terapiei cognitiv-comportamentale pentru deficiențe de comportament alimentar, precum și în cel al utilizării jocului în consilierea pentru dezvoltare personala (metoda Lego Serious Play), dar și în domeniul tehnicii nutriționale. Roxana este licențiată în psihologie la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, unde a absolvit și un master în psihologie socială. De asemenea, Roxana deține și titlul de doctor în sociologie, din partea Universității București.
Pe lângă experiența de psihoterapeut, Roxana a lucrat în numeroase proiecte de consultanță internațională în domeniul social (mai ales în domeniul protecției copilului) pentru organizații internaționale precum UNICEF, bănci de dezvoltare (de exemplu, Banca Mondială sau Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei), Organizația Internațională a Muncii etc.
De-a lungul carierei, Roxana a fost și rămâne adepta dezvoltării profesionale constante, a participat la numeroase conferințe și formări profesionale, cum ar fi: Al IV-lea Congres European de Psihologie, Atena, 1995; Al V-lea Congres European de Psihologie, Dublin, 1997; Conferința Națională de Psihologie, Iași, 2006 (7 credite Colegiul Psihologilor din România – CPR); Sesiunea de comunicări științifice organizată de Facultatea de Psihologie a Universității “Petre Andrei”, Iași, 2007 (12 credite CPR); A IV-a Conferință Internațională de Hipnopsihoterapie Ericksoniană, Iași, 2011 (10 credite CPR) ; Al IX-lea Congres Internațional de Psihoterapie Cognitiv-comportamentala, Cluj, 2017 etc.