Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Mandoc Florentina Isabella – Psihoterapeut | Psiholog clinician – Pitesti

Mandoc Florentina Isabella – Psihoterapeut | Psiholog clinician – Pitesti

: Consiliere şi terapie individuală, de cuplu şi grup. Consiliere şi terapie pentru doliu şi doliu complicat - program individual şi de grup. Nu există niciun motiv suficient de bun pentru a ne opri din dezvoltare și schimbare până în ultima zi a vieții noastre. (Karen Horney)
: Pitesti
: Str. Garlei, bl. A39, sc. A, ap.12, cart. Gavana
: 0740.034.940

Detalii activitate

Formari:

  • Psihoterapie integrativă;
  • Psihologie clinică.

Arii de competenta:

  • psihoterapie individuala: abordarea conflictelor emotionale si a patternurilor comportamentale, lucrul cu scenariul de viata si analiza starilor eu-lui, printr-o selectie atenta de metode corporale, comportamentale, cognitive, cu aplicabilitate in dezechilibre depresive, anxioase, fobii, adictii si gestionarea optima a stresului;
  • psihoterapie de cuplu;
  • psihoterapia copilului;
  • terapie de grup: cunoaştere intra si interpersonală, asertivitate, gestionarea si exprimarea propriilor stari, sentimente si emotii, optimizarea comportamentului verbal si nonverbal etc.;
  • psihoterapia traumelor prin EMDR:  traume trecute mari (“T” – agresiuni fizice, moartea unor persoane dragi, accidente, victime ale unor evenimente majore) sau traume trecute mici (“t” – traume relationale in care am fost umiliti, jigniti in mod repetat, astfel incat ne-a scazut increderea in noi, pierderi, expectatii de performanta, esecuri).

Membru în echipa ISTT – Institutul pentru studiul şi tratamentul traumei http://www.psihotrauma.ro/index.php/despre-noi/echipa-istt/206-florentina-mandoc

Psihologia nu este ştiinţa exclusivă a deficienţelor şi problemelor mentale, aşa cum a fost ea catalogată de-a lungul deceniilor. Ea este, în acelaşi timp, ştiinţa care se preocupă de punctele forte şi virtuţile umane, reanalizează „persoana obişnuită“ cu scopul de a descoperi în ea capacităţile care funcţionează bine şi de a o ajuta să-şi dezvolte acele direcţii care să-i împlinească viaţa proprie şi pe a celor din jur.

In momente de incertitudine, confuzie, durere sau cumpana, alegerea unei terapii devine o solutie posibila si viabila, insa adeseori pasul nu este facut. Este insa bine de stiut ca fiecare persoana reactioneaza diferit la dificultati, intr-un mod unic si personal care se poate manifesta la nivelul gandurilor, al comportamentelor, prin emotii sau prin relationarea cu cei din jur, ori chiar prin simptome fizice neplacute care nelinistesc.

Sarcina terapeutului este atunci aceea de a sublinia sau identifica felul in care un client intrerupe, restrictioneaza, sau pierde constientizarea aspectelor vitale ale functionarii sale. Restrictia sau blocarea constientizarii se manifesta deseori ca lipsa de energie si vitalitate sau ca rigiditate in reactie. Terapeutul va sustine si va analiza impreuna cu clientul cresterea constientizarii acestuia, a ceea ce simte si gandeste la nivel profund, a modului in care se comporta, a ceea ce se petrece in corpul sau si a informatiilor senzoriale, a relatiilor cu ceilalti, a impactului sau aupra mediului si evaluarea de catre acesta a impactului mediului asupra sa.

Dezechilibrele psihologice sunt reflectate in stiluri de a trata circumstantele vietii pe baza dispozitiei constitutionale si a internalizarilor timpurii. In momentul in care acestea devin disfunctionale conduc la dezadaptare si creeaza, prin manifestarile ulterioare, un cerc vicios care mentine dezechilibrul si poate conduce la patologie, dar care poate fi intrerupt prin interventia terapeutica personalizata.


  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita