sau adreseaza o intrebare

Apiterapie Vaslui

  56523 vizite

Produsele apicole, in special mierea, propolisul si veninul de albine, au fost încă din Antichitate folosite ca tratamente, dar România a fost printre primele țari din lume în care s-a înființat, în anii ’70, un institut de cercetare în acest domeniu, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura: http://www.icdapicultura.ro/
Apiterapia inseamna tratamentul cu ajutorul produselor apicole. Este o alternativa naturala de tratament, fundamentata stiintific prin numeroase studii, produsele apicole avand proprietati biologice si actiuni farmacologice benefice.

MIEREA
Are valoare nutrițională, efecte antioxidante (conține B-caroten, flavonoizilor și polifenolilor), este antibacteriană, antiseptică, digestivă, antianemică (conține fier și vitaminele B6 și B9), calmează tusea, facilitează asimilarea calciului și a magneziului la nivelul țesutului osos, este febrifugă, laxativă, emolientă și cardioprotectoare, benefică pentru mușchiul cardiac și cu efecte hipotensoare. Are efecte hepatoprotectoare, este sedativă, accelereaza regenerarea țesuturilor afectate și favorizeaza cicatrizarea.

POLENUL
Este bogat in aminoacizi, proteine, lipide și acizi grași, enzime, elemente minerale, oligoelemente, are toate vitaminele B, beta-caroten, vitaminele C, D și E substanțe cu acțiune antibiotică, substanțe de tip precursori hormonali și factori de crestere. Este supliment nutritiv, întărește sistemul imunitar, crescându-i rezistența la infectii, are rol benefic în boli hepatice, afecțiuni ale prostatei, afecțiuni psihice. Previne procesele degenerative asociate procesului de îmbătrânire.

LĂPTIȘORUL DE MATCĂ
Conține vitamine B, minerale, acetilcolină (cu rol in transmiterea influxului nervos), substanțe cu actiune antibiotică, precursori hormonali și factori de creștere. Este recomandat împotriva oboselii, pentru îmbunătățirea forței fizice, și pentru refacerea echilibrului fizic și psihic.

PROPOLISUL
Rolul lui în stup este de a proteja familia de albine împotriva bolilor. El este un amestec de ceară de albine, ceară vegetală și substanțe rășinoase colectate de albine de pe mugurii, scoarța si ramurile unor copaci.
Propolisul conține flavonoizi, compuși fenolici, aldehide aromatice, cumarine, vitamine și elemente minerale, utile în menținerea bunei functionalități a organismului. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene, cicatrizante, de anestezie locală. Se folosește în tratamente pentru diabet, cancer, reumatism, afectiuni cardiovasculare, bronhopulmonare, hepatice, afecțiuni dermatologice, arsuri, rani etc.

PĂSTURA
Considerată pâinea albinelor, este, poate, cel mai valoros produs al stupului. Este polenul invelit într-un strat de miere si trecut printr-un proces de fermentatie. Este un aliment bogat în carbohidraţi, proteine, vitamine, aminoacizi, acid lactic, cu valoare nutritiva si antibiotica si efecte benefice in hepatita, afecțiuni digestive, afectiuni cardiovasculare sau neurologice.
Colectarea ei se face in cantitati foarte mici, pentru a nu afecta hranirea albinelor. În plus, când este scoasă din fagure, trece printr-un proces de degradare, în contact cu aerul.

CEARA DE ALBINE
Este un amestec de substanțe grase, lipide și hidrocarburi, fiind folosită mai ales în industria farmaceutică sau cosmetică.

VENINUL DE ALBINE
Conține o mare varietate de substanțe-amine biogene, peptide, foarte utile organismului. Eficient în afecțiunile reumatismale, nevralgii, scleroza multiplă sau stimularea sistemului imunitar. Este foarte mult utilizat și in dermatologie, impotriva ridurilor si aimbatranirii premature.
Colectarea lui se face cu dispozitive speciale, astfel încât acul albinei sa nu fie rupt și aceasta să nu moară în urma acestei operațiuni.

APILARNILUL
Este compus din larvele de trântor și din conținutul nutritiv aflat în respectivele celule din faguri, Conține proteine, glucide și lipide, vitamine, enzime și substanțe biologic active din organismul larvar, precursori hormonali de tip androgen, precum și săruri minerale și vitamine.

DETALII SUPLIMENTARE:
1. http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/bitstream/123456789/996/5/2014-Dostetean%20%28Abalaru%29%20Cornelia%20Carmen_ro.pdf
2. https://pdfs.semanticscholar.org/d929/c624f6db2a7cf73c77657352853f08f927ed.pdf
3. National Institute of Health (NIH) USA: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872021/

Filtreaza dupa oras

Momentan nicio inregistrare in categoria Apiterapie pentru Vaslui.




 Sectiunea curenta: Apiterapie Vaslui

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita