Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatCum se “vindeca” o fantezie sexuala? O am de mult, o tineam secret, intre timp am reușit sa o îndeplinesc, insa nu m-am saturat.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Cum se “vindeca” o fantezie sexuala? O am de mult, o tineam secret, dar intre timp am reușit sa o îndeplinesc. Problema este ca nu m-am saturat, ci imi doresc sa o îndeplinesc de fiecare data când fac sex cu iubitul meu. Fantezia este dorinta mea de a crea un scenariu in care el sa fie foarte insistent, eu sa refuz sa facem sex iar el sa ma forteze. Știu că asta spune ceva despre subconștientul meu, insa ce anume as putea sa inteleg?

Cred ca avem cu totii dorinte mai mult sau mai puțin ascunse. Cat despre ce înseamnă in profunzimea lui acest lucru,cred ca doar in cadrul msi multor sedinte puteti sa dezvoltati si sa descoperiti ce anume va conduce catre practica aceasta.
eu inteleg ca simtiti o placere erotica atunci jucati acest rol de agresor-victima, ca si cum ar urma un act sexual impotriva dorintei dvs.. Incercati sa discutati cu un terapeut despre ce simtiti defapt in acele momente, care este placerea, ce cautati defapt sa traiti si cum a ajuns sa se transfere in actul sexual? Succes!
 2
Explorati aceasta fantezie si semnificatia ei in cadrul unei psihoterapii. Intelegand pe ce se bazeaza si ce nevoi va satisface, nu va mai fi nevoie sa treceti la act si veti avea mai multa flexibilitate in plan sexual. Curaj!
 4
Se pot petrece multe in inconstientul uman cand e vorba de fantezii! Ar fi mai multe ipoteze: In fantezia violului (ca sa spunem pe nume sintagmei “eu sa refuz si el sa ma forteze”),oricat de incitanta vi se pare ca fantezie, realitatea punerii in fapt a acestui scenariu este dureroasa. Iar in sexualitate, se poate produce uneori asocierea durerii cu placerea. O alta ipoteza ar putea fi obtinerea placerii fara asumarea responsabilitatii in legatura cu decizia de a spune “Da”. Este ca in povestile clasice cu “Madona inocenta”, (“eu refuz si el insista”) sau “caprioara vanata”, fara aparare in fata vanatorului-agresor care forteaza. Ea isi apara (teoretic) credintele si principiile morale, dar el o obliga prin forta. Nu e vina ei, nu?? Din informatiile sumare pe care le dati aici, noi putem emite numai presupuneri si ipoteze bazate pe teorie.Totusi, daca vreti sa intelegeti mai multe, un proces psihoterapeutic sau analitic v-ar putea ajuta sa intelegeti (pe baza istoriei de viata, si a evenimentelor semnificative in acest sens) despre ce e vorba in cazul dvs. particular.
 1
Bună să-ţi fie ziua! Cum te-ai simţit în momentul trăirii fanteziei? Ce ţi-ai luat de acolo ca ceva ce nu găsești în realitate? De la ce vârstă îţi amintești că ai început să ai aceste dorinţe? Rămâi cu întrebările astea şi lasă răspunsurile să apară, în ritmul lor, pentru a începe să privești mai în profunzime acolo. Îţi recomand un proces terapeutic exploratoriu.
Cu deschidere,

Psihosexolog Arina Anghel

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18797 raspunsuri primite pentru 3970 intrebari
(in categoria actuala: 8795 raspunsuri primite pentru 1573 intrebari)