Orimag – presopunctura si auriculoterapie – ALGY NATUR

Orimag – presopunctura si auriculoterapie – ALGY NATUR

Orimag – presopunctura si auriculoterapie – ALGY NATUR
 
  1059 vizite

: Cluj-Napoca
: SC ALGY NATUR Srl, Calea Motilor Nr. 45 Ap. 1 Cluj-Napoca
: 0753141932

Detalii activitate

ORIMAG® – puterea combinaţiei dintre presopunctură şi auriculoterapie

Presopunctura este o tehnică de masaj terapeutic care se bazează pe apăsarea sau masarea punctelor reflexogene, aceleaşi asupra cărora se acţionează prin ace în timpul şedinţelor de acupunctură.

Auriculoterapia are la bază concepte desprinse din principii ale medicinei tradiţionale chinezeşti şi din cele ale medicinei vechi franţuzeşti. Bazele sale ştiinţifice au fost puse în anul 1951, de către prof.dr Paul Nogier,(Franţa) care a stabilit la nivelul suprafeţei corpului uman microsisteme pe care se poate face acupunctură. Acestea sunt situate la nivelul feţei, al coloanei vertebrale şi, cel mai important, la nivelul urechii. Nogier a descoperit iniţial 30 de puncte, dar numărul lor a crescut între timp la peste 360, numai la nivelul urechii. El spunea că în această zonă există puncte energetice ce corespund tuturor organelor. În timpul şedinţei de auriculoterapie, punctele de acupunctură sunt stimulate pentru ameliorarea afecţiunilor. Se utilizează, în special, la tratarea persoanelor cu probleme de greutate sau chiar obeze pentru că, datorită acţiunii pe puncte specifice, voinţa pacientului de a rezista tentaţiei de a mânca creşte.

Cum funcţionează?

Dispozitivele Orimag® au fost dezvoltate de un grup de specialişti francezi, adepţi ai metodelor prof. Nogier, bazându-se pe observaţia că forma şi dimensiunile urechii interioare este aproape identică la majoritatea persoanelor adulte.

Orimag® este un mic dispozitiv, care are pe suprafaţa activă 8 biluţe din oţel inoxidabil, precum şi o serie de protuberanţe cu forme şi dimensiuni diferite, care acţionează printr-un masaj uşor asupra punctelor reflexogene ce răspund de buna funcţionare a digestiei, metabolismului şi controlul poftei de mâncare. Prin acţiunea sa, Orimag® ajută la o mai bună energizare a întregului organism, şi la reducerea efectelor vieţii sedentare. Acest stil de viaţă (mişcare insuficientă, stres, alimentaţie nesănătoasă şi neregulată, etc) este principalul vinovat pentru funcţionare incorectă a digestiei, şi a sistemelor răspunzătoare de detoxifierea organismului (hepatic, renal), sau de eliminarea toxinelor din organism (sistem urinar, excretor, etc).

Prin utilizarea regulată, pe parcursul mai multor săptămâni a dispozitivului Orimag® pot fi obţinute următoarele rezultate:
  • se reduce pofta de mâncare, creşte voinţa de a rezista tentaţiilor alimentare în exces (efect psihologic)
  • se elimină treptat cauzele balonărilor, acestea se pot reduce sau chiar dispărea complet
  • apare o mai bună metabolizare a alimentelor, deci necesarul consumat se poate reduce
  • se elimină surplusul de apă reţinut în organism
  • se elimină cauzele constipaţiilor deci şi depunerile de pe intestine, precum şi o mare parte din toxinele acumulate
  • se reduce senzaţia de oboseală – întreg organismul va avea mai multă energie şi vitalitate
  • ca urmare poate apărea o reducere semnificativă a greutăţii.

Mod de utilizare

Se introduce în ureche , cu faţa cu bile spre interior. Se masează prin apăsarea uşoară a aripioarelor dispozitivului înspre interiorul urechii, sau cu mişcări uşoare de sus-jos, stânga –dreapta. Se utilizează de 4 – 6 ori pe zi, în şedinţe de 2-3 minute, cu circa 30 de minute înaintea meselor principale, după mesele mai consistente şi seara înainte de culcare (digestia este activă mai ales noaptea).


Dispozitivele se livrează în pereche (în vederea stimulării mai eficiente a punctelor din ambele urechi), într-un mic portmoneu destinat protecţiei şi purtării permanente asupra utilizatorului, însoţite de o descriere amănunţită a modului de utilizare şi o „hartă” a punctelor reflexogene din urechi.

Nu este indicată utilizarea dispozitivului de către minori, femei gravide şi bolnavi cu afecţuini grave cronice.

  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

15682 raspunsuri primite pentru 3197 intrebari