Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In urma unui tratament pentru hernie de disc lombara am inceput sa fac alergie la orice medicament pe care il iau. Ar fi necesar un tratament de detoxifiere?

Carmen Donisz Daescu 8:12am Apr 4
Buna dimineata,Am 27 de ani si iti scriu deoarece la problema pe care o am, din pacate, nu am reusit sa obtin pana acum un sfat care sa ma poate ajuta. Anul trecut, in urma efectuarii unui RMN am fost dignosticata cu hernie de disc lombara iar tratamentul prescris de medicul neurochirug a fost urmatorul: Movalis, Mydocalm, Tramadol, Carbamazepina, Secatoxin si Omeran. In urma acestui tratament am facut o alergie sub forma de eruptie cutanata iar medicii care m-au vazut au crezut ca facusem alergie la o salata pe care o mancasem, motiv pentru care am continuat tratamentul cu medicamentele mai sus mentionate timp de aproape 2 saptamani. Situatia s-a inrautatit, eram plina de bube pe tot corpul iar mancarimile erau de nesuportat. Unul dintre doctori mi-a prescris sa fac cateva zile injectii cu hemisuccinat de hidrocortizon dar nici acesta nu m-a mai putut ajuta. Intr-un final am ajuns la doamna Pr. Dr. Carmen Bunu ( Panaitescu) – alergolog care si-a dat seama ca facusem intoxicatie la unul dintre medicamentele luate numai ca in acel moment eram deja umflata la fata si rosie, in prag de soc anafilactic. Doamna doctor m-a trimis la Spitalul Municipal de Urgenta din Timisoara pentru a mi se administra andrenalina pe vena. Dupa doua nopti de andrenalina pe vena, am fost lasata acasa unde am urmat un tratament prescris tot de doamna doctor cu Medrol, Xyzal si Telfast. In cele din urma mi-am revenit dar am sesizat apoi ca am inceput sa fac alergie la orice medicament pe care il iau in afara de Ibuprofen (chiar daca inainte de acest episod nu am fost niciodata alergica la nimic). De exemplu, acuma cateva zile am facut o infectie cu puroi in gat pentru care am luat Tantum Verde, Ibuprofen si Omez (pentru ca am avut o usoara criza de gastrita) si din nou mi-au aparut bube exact in acelasi mod. In acest moment, dupa ce am stat de vorba cu medicul de familie si alergologul, nu stiu daca ar mai exista ceva ce as putea face ca sa pot duce o viata normala, fara a face alergie la orice pastila luata. Atunci cand am luat acel tratament pentru durerile de spate, nu mi-a fost prescris nimic pentru protectia ficatului. Oare poate sa fie aceasta cauza? Ar fi necesar un tratament de detoxifiere a ficatului/organismului? As dori sa stiu daca exista vreo varianta de tratament de orice fel ca sa pot scapa de acest cosmar.

Va multumesc anticipat,


Carmen Donisz Daescu 9:15am Apr 4
Va rugam mult sa ne ajutati cu un raspuns pentru ca prea multi medici au dat neputiciosi din umeri la aceasta problema. Mesajul nu este al meu, este al unei persoane care mi-este foarte draga, si care este intr-o stare totala de disperare! Va multumim!

Carmen Badea 1:33pm Apr 4
Polipragmazie si malpraxis ! Nu vreau sa comentez mai mult…
Asa cum ati intuit, prima prescriptie terapeutica a fost catastrofala ! A afectat nu numai ficatul, dar si alte organe care au rol de detoxifiere. Nici tratamentul cu hemisuccinat de hidrocortizon nu v-a facut prea mult bine, intr-un cuvant, a mai pus ceva gaz pe foc.
Nu va pot recomanda un tratament, pentru ca patologia a devenit destul de complexa si necesita sa fiti “face to face” cu cel care isi va asuma misiunea de a va repune pe linia de plutire.
Aveti nevoie de o cura de dezintoxicare complexa, folosind pentru acest lucru fie produse fitoterapice, fie gemoderivate, fie remedii homeopate. In paralel, pentru durerile de spate, daca hernia de disc nu se afla intr-un stadiu chirurgical, recomand acupunctura. Urgenta este insa detoxifierea, care presupune activarea si stimularea tuturor “portilor” de eliminare ale organismului.
Tineretea este un atu, asa ca, va doresc mult noroc !

Carmen Donisz Daescu 1:41pm Apr 4
Dumnezeule mare… Ce mai pot spune… Nu stiu sa sfatuiesc acest om incotro sa o apuce!!! Credeti ca existe sanse sa se insanatoseasca complet? Daca imi puteti spune de unde sa incepem si cum, v-as ramane profund recunoscatoare!!! Multumesc mult pentru raspuns!

Carmen Badea 1:48pm Apr 4
Categoric, e tanara ! Cautati un medic cu atestate de studii complementare (sunt eliberate de Ministerul sanatatii dupa niste ani de cursuri si examene), pentru acupunctura, homeopatie, apifitoterapie. Dupa cum am precizat, cu ajutorul plantelor sau remediilor homeopate se va dezintoxica organismul. Apoi se poate actiona cu acupunctura pentru ameliorarea durerilor de spate. Si acupunctura poate ajuta la dezintoxicare, in special combinata cu fitoterapia.

Carmen Donisz Daescu 2:03pm Apr 4
Ce bine, mi-ati dat o speranta de care sa ma agat!!! Daca stiti cumva la cine as putea apela, dumneavoastra sau oricine altcineva care citeste aceasta postare, ar fi minunat… Pentru ca, cum nu suntem din domeniul medical, nu stim la cine sa apelam astfel incat sa fie bine! As vrea sa nu mai dam gres, sa mergem pe calea cea buna! Multumesc!

Remus Sandu 3:11pm Apr 4
Pe scurt, cred că un compromis între paleodietă şi ce mai găsiţi pe blogurile vegane cu bucătărie fără foc, ar oferi beneficii enorme, poate chiar ar rezolva problema. De ex. http://forum.getfit.ro/showthread.php?6206-Medici-care-ne-au-distrus-sanatatea.-Sa-i-punem-la-zid!&p=80814#post80814 plus http://www.cristianmargarit.ro/2009/11/jurnalul-meu/aproape-am-invins şi care ar putea fi începutul: http://www.cristianmargarit.ro/2011/02/dieta/cei-cinci-nu-zahar-cereale-uleiuri-soia-mezeluri sau aici http://ligiapop.com/?s=meniul+raw+food+pe+o+saptamana Sigur că dieta nu e totul, trebuie găsite şi suplimente de calitate: omega 3, vitamina E, probiotice, anumite cantităţi de glutamină etc.

Carmen Donisz Daescu 4:21pm Apr 4
Am inteles ca este binevenita o dieta, insa avand in vedere gavitatea cazului, cred ca trebuie sa facem mai mult de atat. Si avem nevoie de cineva care sa ne indrume corect si pas cu pas, pentru ca sincer imi este foarte frica… Doamne fereste de vreo viroza sau cine stie ce alta boala la care necesita tratament medicamentos, pentru ca ea nu poate lua absolut nimic in afara de ibuprofen… La altceva mai complicat nici nu vreau sa ma gandesc… Trebuie neaparat sa inceapa o cura de detoxifiere asistata de cineva care stie exact ce ar trebui sa faca. Daca ne puteti spune un medic, o clinica, va rugam mult si va multumim!

Carmen Badea 7:47pm Apr 4
Nu stiu de unde sunteti. In plus, nu pot face alegeri in numele dumneavoastra. Asemenea hotarari trebuie luate de persoana in cauza. Cat despre informatie, internetul gaseste astazi orice.
Daca sunteti interesata puteti accesa www.doctor-badea.com, unde gasiti si cateva recomandari de dieta.

Carmen Donisz Daescu 8:29pm Apr 4
Doamna Badea, va multumesc mult pentru raspunsurile promte. Fata locuieste in Timisoara. Vom intra pe pagina sa studiem recomandarile dumneavoastra. Vom face si o programare la cabinetul domnului doctor Jurj Gheorghe, care este un cunoscut homeopat din Timisoara. Speram ca alegerea este buna si ca domnul doctor ne va ajuta cu un tratament bun, care sa o ajute pe fata sa se insanatoseasca. Intre timp, orice sfat din partea dumneavoastra este binevenit! Va multumim!

Carmen Badea 8:32pm Apr 4
Cu tot dragul !
Va rog sa ma tineti la curent. E o alegere buna, doctorul Jurj are multa experienta.
Sa o ajute Dumnezeu !

Carmen Donisz Daescu 8:37pm Apr 4
Sa va auda Dumnezeu! Va promit ca am sa va tin la curent! Sunt atat de necajita ca nu am cuvinte. Imi pare rau ca am lasat sa treaca atata timp fara sa facem nimic. Dar nu mi-am imaginat ca poate fi atat de grav, ca poate avea asemenea repercusiuni! Numai bine!

Vlady Popa 9:15am Apr 5
Pentru hernia de disc și disconfortul apărut în urma ei trebuie căutat în kinetoterapeut ce lucrează cu cazuri ortopedice și problema aceea se poate rezolva mult mai ușor fără a mai face apel la med. antiinflamatorii sau antalgice. Practic kinetoterapeutul reeducă postural și eliberează cât mai mult spațiul medular sau radicular atins de nucleul pulpos al discului. Concepând programul astfel încât să și permită menținerea noii posturi, durerea va dispărea destul de repede și disfuncția ameliorată sau/și îndepărtată. Succes!

Carmen Donisz Daescu 9:34am Apr 5
Multumesc domnule Vlady Popa! A fost la kinetoterapeut, a urmat sedintele care i-au fost recomandate. Marea problema ramane intoxicatia, care in ultimile 24 de ore s-a agravat! Acum aici e prioritatea numarul 1, sa faca un tratament pentru dezintoxicare. Aici este de fapt si punctul la care foarte multi medici (din pacate) dau din umeri si nu stiu ce sa ne mai sfatuiasca…

Bogdana Cretu 12:16pm Apr 5
Pt hernia de disc, daca nu e caz chirurgical, e f buna terapia Bowen, gasiti pe net informatii despre ea, si merge combinata cu homeopatie, fito..

Vlady Popa 12:30pm Apr 5
Terapia Bowen nu face nimic pentru hernia de disc iar homeopatia nici măcar atât. Combinată iese o prostie imensă plina de nimic pe mulți bani! Reveniți-vă…

Pisiologul De Serviciu 4:18pm Apr 5
Sa nu uitam rolul psihicului in vindecarea corpului. Un psihic echilibrat, o atitudine pozitiva fac cat 10000 de medici si 234243545634 de pastile. Pe langa interventiile medicale de specialitate pe care le urmati, va implor, mergeti si la psihoterapie.

Bogdana Cretu 4:30pm Apr 5
Bowen e pt hernia de disc, homeopatia pt celelalte afectiuni asociate de care se pomenea, dle Vlady Popa. Nu cred ca sunteti in masura sa faceti afirmatii despre o terapie pe care nu o practicati.

Carmen Badea 4:43pm Apr 5
Va multumesc, stimata doamna Bogdana Cretu ! Eu, personal, am considerat ca nu mai e cazul sa pierd timp sa explic ceva decat acelora care au deschiderea sa primeasca ceea ce le ofer. Restul, pentru mine nu exista !

Vlady Popa 7:43pm Apr 5
Doamnă vă rog frumos… Practicare unei meserii nu-i conferă nici o credibilitate. Datele o fac. Nu am citit sau auzit de homeopatie să funcționeze până acum pe nici o platformă de articole științifice, iar de Bowen cu atât mai mult. Bowen susține multe tâmpenii gratuite. Cum poți începe interpretarea datelor într-o cercetare, când se pornește de la niște premise iluzorii și franc vorbind, triste! Cu toate acestea e libertate, și oricine are dreptul să afirme ce prostie vrea. Dar să nu aibe aroganța nesimțită să o numească veridică cu realitatea fără să poate susține acest lucru cu dovezi. Dovezi nu pamflete ieftine… învățați diferența!
Cât despre dvs. doamnă Carmen Badea, medic primar… după atâta școală vă ocupați cu lucruri nesusținute și nedemonstrate, pe banii oamenilor când ați putea să vă faceți meseria oferindu-le oamenilor ceva ce întradevăr funcționează, medicină, nu cai verzi pe pereți. În cazul dvs. cred că se potrivește tabloul: ”școala antrenează memoria nicidecum gândirea critică”. Ar fi trist să facă asta dar în cazul dvs. se pare ca așa a fost cazul.

Carmen Badea 8:29pm Apr 5
:-)

Ami Selariu 9:51pm Apr 5
Este un caz destul de complex. Avem de-a face cu o alergie ce are ca etiologie ingestia unei combinații de MEDICAMENTE și nicidecum nu este vorba de alimentație. Nu se poate concluziona că Medicamentul X a produs alergia sau medicamentul Y sau combinația lor. Un lucru e clar: în acest caz o dietă de ,,detoxifiere” (care, de altfel, este o dietă drastică) NU AJUTĂ, ci dimpotrivă poate să facă mai mult rău. Mai ales dacă informațiile provin de pe site-uri de informare neștiințifice!!!! Înainte de toate, propun colaborarea cu un medic de specialitate foarte bun (alergolog – care să determine clar agentul etiologic și să elaboreze un program de tratament), cu un psiholog (pentru susținere morală), medic de familie, kinetoterapeut (pentru hernia de disc – care să știe ce să facă, nu doar să gâdile pielea!!!) și nutritionist dietetician (elaborarea stilului de viață sănătos). De asemenea, încărcarea cu multă răbdare. Alergia este reacția sistemului imun la un agent non-self (corp străin)! Și în acest caz a fost declanșată de o combinație catastrofală de medicamente. Ingestia acestora din câte am înțeles a fost pe termen lung (cel puțin 2 săptămâni) , deci organismul are nevoie de timp pentru a metaboliza/elimina COMPLET medicamentele din sistem. Acest lucru se produce în câteva zile sau chiar luni, după caz. Ba mai mult, e posibil ca o parte din metaboliții acestor medicamente(dacă sunt lipofili) să rămână stocați în țesutul adipos – deci nu neaparat în ficat. (Consultati farmacologia) . Ori, în urma unei pierderi mari de greutate (ca și consecință a unei diete drastice sau de detoxifiere), țesutul adipos scade și el și astfel componenții medicamentoși sunt eliberați din nou în sistem, putând contribui la un nou episod de alergie sau la severitatea alergiei. De asemenea, atâta timp cât medicamentele acelea, respectiv metaboliții specifici sunt încă stocați în organism, prin reacții de încrucișare pot provoca și alte alergii (de unde rezultă alergiile și cu alt tip de medicamente, în afară de ibuprofen). Astfel, încă nu se știe cu certitudine dacă dânsa va rămâne cu sechele pe viață sau își va reveni la normal odată ce medicamentele ies complet din sistem. E nevoie de timp și nu de grabă!!! Mă mir cum nu i s-au explicat aceste lucruri până acum de către toți specialiștii la care a fost. Pe lângă ce am zis anterior, recomand inițierea unui stil de viață sănătos (ce include dieta personalizată) cu pași mărunți și nu cu schimbări bruște de alimentație!!! De asemenea, în elaborarea unui astfel de program este foarte important să se aibe în vedere greutatea actuală a pacientei. O dietă de detoxifiere poate determina dezechilibre nutriționale foarte mari, duce la pierdere masivă de vitamine și minerale și deci poate agrava condiția actuală a pacientei. Nu recomand terapii care nu au nicio bază științifică, pentru că acestea pe lângă faptul că nu au rezultate PE PLAN FIZIC (motivul fiind: Terapia X nu rezonează cu oricine), îți fură și timpul prețios, dar mai ales îți fură și banii!! Repet – în acest caz , recomand: un alergolog, un psiholog, un medic de familie, un kinetoterapeut și un nutritionist dietetician.

Remus Sandu 10:10pm Apr 5
De fapt o dietă pur şi simplu sănătoasă şi restricţia calorică este cea care sprijină detoxifierea. Însă oamenii au o percepţie eronată şi îşi imaginează că detoxifiere înseamnă o perioadă de chin în care TREBUIE să consumi periodic suplimente de fibre, doar alimente vegetale (eventual o mare parte fructe- au zaharuri şi seminţe – au grăsimi, asociate în proporţii comparabile, ceea ce ar fi greşit).

Ami Selariu 10:26pm Apr 5
Majoritatea care se referă la dietă de ,,dezintoxicare“ a ficatului sau a organismului se referă la dietă drastică de ,,detoxifiere“. De aceea am argumentat că nu e indicată o astfel de dietă. În plus, eu chiar nu recomand o astfel de dietă de ,,detoxifiere“, oricare ar fi starea pacientului. Dieta de ,,detoxifiere“ normală şi firească este reprezentată de o alimentaţia sănătoasă şi echilibrată, aşa cum a susţinut şi domnul Remus Sandu.

Carmen Donisz Daescu 10:36pm Apr 5
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Cum am mai spus, nu suntem din domeniul medical si nu ne dam cu parerea dar acceptam sfaturi din partea celor care sunt profesionisti. Domnisoara Ami Selariu, fata a consultat cei mai buni alergologi din Timisoara, medicul de familie consideram ca este un medic foarte bun, a fost de asemenea si la sedinte de kinetoterapie… Problema a avut-o anul trecut, insa acum, in urma unei infectii la gat, ne-am dat seama ca nu poate lua tratament, pentru ca ii ies acele bubite insotite de mancarimi care denota ca intoxicatia persista. DIn pacate, medicii care au vazut-o spun ca nu stiu cum sa o ajute… Doamne fereste sa nu se imbolnaveasca si sa trebuiasca sa ia un tratament mai serios… Ce va face in acel caz? Trebuie sa existe o solutie, eu sper sa existe!!!

Ami Selariu 11:01pm Apr 5
Din păcate, alergologia şi imunologia nu reprezintă domeniul meu de activitate. Tot ce ştiu este că trebuie determinat agentul etiologic. Poate fi un compus comun al medicamentelor utilizate(gen substanţele ce formează suspensia pentru produşii activi). Dacă acesta a fost elucidat, trebuie evitat şi găsit alternative, dacă sunt. E clar nevoie de părerea specialiştilor în acest sens.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita