Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 28 de ani si de mai bine de 4 ani urmez un tratament cu Ivryx. Oare voi putea sa fiu si eu un om normal, sa nu ma mai trezesc in fiecare dimineata cu gandul la ele? Cum as putea sa nu mai iau?

Terapeuti RO 2:47pm Nov 20
Mesaj:

Am 28 de ani si de mai bine de 4 ani urmez un tratament cu Ivryx. Oare voi putea sa fiu si eu un om normal, sa nu ma mai trezesc in fiecare dimineata cu gandul la ele? Cum as putea sa nu mai iau?


Remus Sandu 4:20pm Nov 20
Este necesar un program inteligent de suplimentare şi dietă. Asta ar putea fi un exemplu a ceea ce trebuie făcut. De ascultat şi interviurile din ‘ARTICOLE RECOMANDATE’ http://tinyurl.com/mvb8m5y

Vlady Popa 6:50am Nov 21
Oare și un diabetic de grad 3 spune același lucru? Când o să fiu un om normal și să nu mai iau insulină? Sau un om cu hernie de disc când va avea discul intervertebral înapoi ca înainte… și alte asemenea.
Corpul nostru este cu termen de garanție. Nu este nici un mod delicat de a spune lucru acesta. Însă datorită progreselor științifice există metode bune, cu ajutorul cărora putem adapta noile circumstanțe, astfel încât să ne descurcăm mai mult decât normal în viață de zi cu zi.
Medicul care vi-a prescris tratamentul avea un plan stabilit când a făcut acest lucru. Psihoterapia face parte din planul lui? E încă o metoda grozavă care vă poate ajută să tineți piept problemelor dvs. Puteți găsi pe grupul acesta cațiva psihoterapeuti buni care v-ar putea fi de folos.

Remus Sandu, nu sunteți medic! Nu aveți nici o pregătire de specialitate în domeniul acesta! Sunteți un om diagnosticat cu o patologie, pe care susțineți că ați vindecat-o singur, doar prin dietă, renunțând la gluten.
Tot dvs. ați afirmat că psihiatrul va scos afară din cabinet. Psihiatrul face acest lucru doar dacă se simte amenințat de către pacient.
În cazul dvs. fie nu ați avut patologia(amintită de dvs.) în primul rând și credeți că ați avut o vindecare miraculoasă, iar acum conduceți fanatic o campanie stupidă de dezinformare în masă; fie aveți întradevăr patologia respectivă și faceți ceea ce faceți(idee și mai înfricoșătoare).
Există o vorbă din popor când treaba devine atât de subiectivă și și puerilă ca blogul oferit de dvs. drept model: ”fă-ți-o ție!”


Remus Sandu 9:10am Nov 21
Încep să accept că fiecare om are în faţă a anumită cale care trebuie parcursă. Fiecare vorbind astfel prin prisma propriilor experienţe trăite, ar fi ilogic să facă altfel. Însă dacă cineva devine curios şi explorator, nu poate fi decât un semn că traseul lui a ieşit de pe ultima turnantă intrând în linie dreaptă spre finish : ADEVĂRUL !

Vlady Popa 10:37am Nov 21
Problema e cu cei care ies din turnantă în linie dreaptă direct pe arătură…

Remus Sandu 10:52am Nov 21
Păi nu am anexat mereu şi referinţe serioase pentru tot ce am afirmat ? Este chiar atât de greu de citit sursa articolelor postate (varianta integrală). Cine oare este deocamdată limitat la nişte metode depăşite de realitatea cercetării ştiinţifice. De altfel nu sunteţi nici primul nici ultimul care o ţine lanţ cu ideile lui expirate. După părerea mea nu există SPECIALIŞTI în România care să ne spună nouă, ‘neiniţiaţilor’, de ce s-ar simţi cineva mai rău sau mai bine.* EDIT sau poate există, dar sunt foaaarte bine ascunşi !

Vlady Popa 10:58am Nov 21
Ați anexat referințe doar că ele nu se încadrează la categoria ”serioase”. Ați postat ceva, de pe un blog de toată ”minunea”. Acelea nu sunt publicații și nici articole științifice, sunt doar simple speculații și idei părtinitoare nefondate cu o aromă conspiraționistă.
Când întradevăr oferiți surse demne de încredere, care vă susțin aberațiile, atunci va fi o cu totul altă poveste. Spor la căutat până atunci.

Remus Sandu 5:38pm Nov 21
Cred că am fruntea suficient de lată ca să fiu sigur de validitatea afirmaţiilor pe care le fac.

În fine, vroiam doar să mai spun că am auzit azi noapte printre picături cum Oana şi Viorel Lis îşi spălau rufele în public la TV, că a fost diagnosticat cu demenţă, că ‘ia medicamentele’ şi încearcă să facă tot ce trebuie ca să fie treaba bună.
De fapt omul este un mare ghinionist, fiindcă boala ‘căruia nu i se cunoaşte foarte exact cauza’ (scârţ !), putea fi în primul rând prevenită !
Un aspect important pe termen lung – uzură – (pentru unii chiar fundamental !) l-am menţionat aici https://www.facebook.com/groups/stiintasispiritualitate/permalink/406139436180792/
Dar mai este şi glicarea avansată /nivelul scăzut de colesterol, grăsimile oxidate /deficitul de antioxidanţi. Peste tot mişună diverşi imbecili
care ignoră noţiuni medicale fundamentale, în schimb şi-au creat un vocabular pretenţios şi înşiră vorbe una după alta de parcă ar avea ceva de spus.

Dacă Viorel Lis ar avea noroc să întâlnească pe cineva cu un minim de cultură medicală, "boala incurabilă" ar putea fi REVERSIBILIZATĂ cel puţin 50% !
Deja au apărut studii despre Alzheimer şi curcumină, glutation, acid alfa lipoic, enzime digestive, dieta cu puţin carbohidraţi, predominant vegetariană etc.
Problema este că îţi ies în cale la tot pasul alienaţi care cred că ceea ce fac ei se poate numi medicină.

Exact acelaşi lucru ar trebui să faceţi şi dvs (cine a trimis mesajul de la început): cel puţin câteva suplimente importante şi o nouă abordare a dietei.
Sigur, sunt şi analize care se pot face: analiza firului de păr, intoleranţe alimentare, paraziţi ca Giardia şi Toxoplasma etc.


Vlady Popa 7:11pm Nov 21
" Peste tot mişună diverşi imbecili
care ignoră noţiuni medicale fundamentale, în schimb şi-au creat un vocabular pretenţios şi înşiră vorbe una după alta de parcă ar avea ceva de spus." Completl de acord, doar că dvs. dle Sandu nu aveți nici măcar un vocabular pretențios doar aberant/fantezist.
În cazul în care figura de stil (…de toată)”minunea” nu s-a înțeles, repetăm și elaborăm. Nu are nici o legătură cu dovezile științifice pe care susțineți că le oferiți. Faceți vă rog diferență între fond și speculație că nu e așa mare brânză. E greu să te aștepți să înțeleagă cineva care nu știe ce presupune metoda științifică(probabil pt. că nu a făcut vreo școală anume) dar vă ajutăm.
http://teacher.nsrl.rochester.edu/phy_labs/appendixe/appendixe.html
Poate veți învăța să apelați la articole care vă susțin afirmațiile, nu doar să folosiți speculații ieftine de pe un blog și mai ieftin!

Remus Sandu 7:32pm Nov 21
Păi bine, nu pot decât să trag concluzia că dumneata eşti complet rupt de realitate. Dacă nu ai reuşit să inţelegi studiul ÎN ROMÂNĂ, cum crezi că vei putea înţelege pe cel în engleză :) Blogul respectiv nu face trimitere către Springerlink, MedPub, NCBI şi care mai sunt ? Nu vezi că eşti complet incapabil să înţelegi nişte idei banale: gliadinele din cereale deschid bariera intestinală şi pe cea hematoencefalică. Adică un lucru dăunător, dar care se întâmplă în fiecare zi la cei care consumă făinoase. Iar la cei intoleranţi, poate fi chiar catastrofic.

Remus Sandu 7:34pm Nov 21
Evident că fenomenul ăsta se întâmplă şi la dumneata, că de aia stai aici şi ai tupeul să îmi dai răspunsuri, fără cel puţin să fi citit vreun rând. Mergi şi te tratează :)

Vlady Popa 9:39pm Nov 21
:) )))) Mai citiți metodologie poate învățați ceva util despre ce vă ziceam…
Până atunci ne simțim ca într-un film de Mel Brooks, comedie în care bolnavul(de schizofrenie tratată prin întreruperea consumului de pâine) ia rolul medicului și bagă mare din ”sfătuitoare”.
Iar noi restul mâncătorii de pâine să ne tratăm:)))) sau de fapt asta era intenția și strategia să ieșim din depresie, să ne crăpați de râs?:))))

Remus Sandu 12:41pm Nov 23
Un răspuns care l-am dat pe alt subiect, ca să nu mai scriu incă o dată. Perfect valabil şi în cazul de faţă. *** EDIT: iar discuţia de aici poate avea drept concluzie maxima : "Quod licet Iovi, non licet bovi"
***
Fără să ne dăm seama îi manipulăm pe ceilalţi oferindu-le propria noastră percepţie asupra realităţii, uneori alterată parţial sau total. Iată doar un exemplu https://www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul/permalink/611275272252684/
Distinsul domn Vlady Popa încearcă să mă convingă că am o boală care nu poate fi vindecată, doar ameliorată, aşa-zisa ‘schizofrenie’. Iar opiniile mele nu au validitate, fiindcă nu servesc ‘tratament’ ;)

De fapt am ştiut din ce surse să mă informez în ultimii ani pentru a înţelege că dacă ai boală celiacă (iar eu am aşa ceva), este suficient să fii compliant la dietă pentru a preveni ‘boala psihică’ încă făra cauze clar determinate. Sigur, pentru plebei nu este nimic clar.
Fără a fi nevoiţi să facă diferenţa între nişte stări de conştiinţă cum mi s-a întâmplat mie, iată că sunt şi alţii care în mod surprinzător oferă cu totul alte opinii faţă de turmă. http://www.cristianmargarit.ro/2009/04/sanatate/glutencaseinavaccinuri Adică sunt oameni care au privilegiul de a fi valorificat la maxim avantajul alfabetizării, iar pe mine cel puţin, CUNOAŞTEREA, m-a eliberat. Psihiatrii şi aplaudacii lor pot să înşire oricât verzi şi uscate, acum ‘mă simt bine în pielea mea’ :)

Îţi sugerez să faci acelaşi lucru. Să încerci să afli care sunt forţele care transformă individul ca entitate biologică pasivă, într-un vector comportamental activ orientat pe supravieţuire şi perpetuarea speciei. Sau din ce motive ar transmite cineva altcuiva informaţii cu valoare de adevăr falsă (în cazul de faţă. parcă eşti urâtă, ai mai multe defecte decâti calităţi samd)
Ce îţi poate oferi în cazul ăsta nutriţia, psihoterapia, mişcarea, iar sunt nişte provocări pe care le-ai putea accepta. Success!



Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita