Login

Balneofizioterapie | kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul Terapeutului

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un copil suspectat ca ar avea autism, mi s-a spus ca copiii cu autism nu au contact vizual si nu sunt sociabili, intrebarea mea este nu au contact vizual nici cu parintii sau apropiatii ?

Terapeuti RO 10:27am Nov 4
Mesaj:

Am un copil suspectat ca ar avea autism, mi s-a spus ca copiii cu autism nu au contact vizual si nu sunt sociabili, intrebarea mea este nu au contact vizual nici cu parintii sau apropiatii ? sau evita sa priveasca in ochi doar persoanele straine ?


Diana Bordeianu 10:36am Nov 4
Nu au contact vizual, adica evita cu toata lumea. Asa numita privire goala. se uita la tine, dar se uita prin tine, ignorandu-te. Au stereotipii: flutura mainile, merg pe varful picioarelor, se joaca cu obiecte ce produc lumini – duc lumina aproape de ochi, invart rotile unei masinute uitandu-se la rotatia acesteia. Nu vorbesc si nu raspund spontan la o intrebare – Nu cer ajutorul, nu sunt receptivi la nimic din imitatia verbala. Sunt multe de spus. Va rog, dati-mi un mail pe privat office@atelierecumaniere.ro si va pot indruma spre un centru unde ii face gratuit o evaluare. Diagnosticarea timpurie in autism pune premisele unei bune recuperari ulterioare prin terapie. Fiecare secunda in care stati, e un timp in care copilul stagneaza.

Alice Dinu 11:06am Nov 4
Da, si eu sunt deacord ca ar fi necesara o evaluare de specialitate, cat mai timpuriu….contact vizual evitant si comportament pasiv pot avea si copiii cu tulburari de atasament sau alte dificultati emotionale… musai investigat

Luciaa Lucia 11:58am Nov 4
Da orice diagnosticare timpurie este extrem de benefica copilului…ma puteti contacta sa va recomand un dr. bun..unde merg majoritatea copiilor din tara

Facebook si parteneri

Loading

Sustinem

vegani romania

Implant dentar pret

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18074 raspunsuri primite pentru 3780 intrebari
(in categoria actuala: 8795 raspunsuri primite pentru 1573 intrebari)