Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In urma unui accident vascular cerebral, tatal meu a ramas cu o semiparalizie pe partea stanga a corpului. Se enerveaza foarte des, nu ii mai place aproape nimic, uita unele lucruri care inainte le stia perfect. Isi face rau lui, dar ne termina (in sens nervos) si pe noi.

Terapeuti.ro

Mesaj anonim prin www.terapeuti.ro:Buna ziua! In urma cu aproape 3 ani tatal meu a suferit un accident vascular cerebral. A ramas cu o semi-paralizie pe partea stanga a corpului (bratul si-l misca destul de greu, nu prea poate face multe cu el, de asemenea si piciorul este afectat, dar nu asa de tare ca bratul stange) Cauza acestuia fiind una ereditara. Acesta avea probleme cu inima de mai multa vreme avand un stent. De cand s-a produs AVC-ul se comparta ca o persoana diferita. Se enerveaza foarte des, nu ii mai place aproape nimic, uita unele lucruri care inainte le stia perfect si se plange de lucruri marunte. Bineinteles inteleg ca dupa acest AVC a avut de suferit, dar nu se poate face nimic in acest sens. Nu as vrea sa continue asa deoarece nu numai ca isi face rau lui, dar ne termina (in sens nervos) si pe noi. Ce am putea face in cazul acesta?

Botezat-Antonescu Radu Andrei

exista tratament psihiatric pt demente de acest gen. In rest, neuronii nu se pot regenera asa ca drumul nu poate fi decat ‘liniar spre in jos’, din pacate. Mergeti cu el la un control psihiatric. Succes!
Ioan Platon Banuiesc ca problemele dumneavostra si cele ale familiei in legatura cu schimbarea brusca (de personalitate) a tatalui nu se vor incheia dupa ce ve-ti consulta un medic de specialitate. Trei aspecte ar fi bine de retinut. 1. Incercati sa impartiti sarcinile pe toti membrii familiei, 2. exersati rabdarea, in sensul sa nu va ajutati tatal la primul semn, 3. nu va uitati viata d-stra personala; Hobby, timp liber etc sunt importanta pentru un work-life-balance cu cat mai putine conflicte interpsihice. Sper sa va fi fost oarecum de ajutor…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita