Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt insarcinata in 9 saptamani si fac atacuri de panica. Noaptea simt ca nu am aer, mi se usuca gura, imi tiuie urechile si nu pot sa stau in pat, trebuie sa ma misc, dar ametesc.

Terapeuti RO 10:21am Dec 8
Mesaj:
Buna seara! Ma numesc C. Irina si sunt insarcinata in 9 satamani,fac atac de panica a doua oara in doua saptamani cate doua zile la rand,noaptea simt ca nu am aer, mi se usuca gura si imi tiuie urechile si nu pot sa stau in pat, trebuie sa ma misc,dar ametesc. chiar nu stiu ce sa fac, am incercat sa nu ma mai gandesc, sa ma uit la televizor sau telpto,dar degeaba ,parca mai tare mi se accentueaza teama. Va rog din suflet sa ma ajutati daca puteti. Multumesc !

Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:52am Dec 8
consultati un psihiatru!

Mihaela Comisel 11:01am Dec 8
Dupa parerea mea, nu as merge pe nici un fel de medicatie (psihiatrul iti prescrie un tratament medicamentos cu efecte secundare asupra fatului) mai ales in primele 4 luni, deci… alege psihoterapia care te va ajuta sa gestionezi crizele si mai ales sa vezi care ar fi cauzele psihologice care le genereaza si mai ales fricile care se ascund in spatele lor.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 11:10am Dec 8
cu tot respectul, insist: un CONSULT psihiatric (nu tratament obligatoriu – sa le acordam totusi putina incredere colegilor nostri medici care nu ar da pastile toxice unui fat! – existand si variante homeopate) poate fi foarte util avand in vedere ca exista simptomatologia descrisa de Doamna in cauza. Psihoterapia nu poate functiona eficient atunci cand corpul este ‘ocupat cu alte lucruri’ tot timpul.

Trandafir Laura 11:15am Dec 8
Atacurile de panica nu au doar cauze emotionale,lipsa de calciu,magneziu si alte minerale sau boli ale tiroidei pot fi cauze ale acestor atacuri de panica.Eu sunt de parere ca ar trebui consultat atat un medic cat si un psihoteapeut.O femeie insarcinata trece adesea prin dezechilibre hormonale,carente de minerale sau atunci se pot activa anumite traume emotionale,anxietati etc.

Cristina Cristea 11:24am Dec 8
Exact, poate fi o tulburare de somatizare. Cu adevarat, un psihiatru nu va recomanda niciodata un tratament care va dauna fatului. Mai degraba v-ar trimite la un psiholog, ceea ce recomand si eu, daca vedeti ca singura nu faceti fata. Pana atunci, incercati meditatia, exercitii de respiratie, ganduri pozitive. Sigur treceti printr-o perioada plina de temeri, legate de copil,e normal. Dar, atentie, daca acum dezvoltati atacuri anxioase ,o sa avetI si stres post-partum.

Mar Dum 11:44am Dec 8
Sunt minim 11 tipuri de simptome legate de atacul de panica inclusiv teama acuta de a muri sufocat, retineti insa, ca nu exista nici macar un singur caz in istoria psihoerapiei de inebunire sau moarte prin axfisiere din cauza unui atatc de panica. Asadar totul este numa in mintea dumneavoastra. Cauzele pot fi multiple, pornind de o conjunctura de viata nefavorabila pana la faptul ca inclusiv propria mama a tecut printr-o perioada foarte grea in momentul in care era gravida cu dumnevoastra si asta va influenteaza inconstient. Uneori aceasta cauza se poate releva in terapie prin regresia indusa prin anumite tehnici. Prefer sa va sugerez sa abordati problema asa cum spune Laura, mai intai medical apoi si/sau terapeutic.

Cercel Marilena 5:19pm Dec 8
Efect linistitor obtineti ascultand muzica de exemplu: Imperialul (Concertul nr,5 pentru pian Imperial, partea a IVa de Ludwig van Beethoven, Vis de dragoste de Frederic Chopin…Teama modifica starea noastra fizica si psihica, o percepem intai ca pe o sufocare,apasare ca mai apoi sa apara palpitatiile, tremurul, senzatie de gura uscatasi…toate acestea insotite de disconfort psihic: agitatie, neliniste, deruta, irascibilitate…Pentru a preveni efectele starilor de teama, trebuie facut totul ca aceasta sa fie tinuta sub control: ducem o viata afectiva sanatoasa; ne rezovam cu tact problemele familiale;ne studiem propriul fel de-a fi; ne incurajam prin autosugestie; ne linistim in fata situatiilor premergatoare; nu cedam presiunii psihologice; suntem mereu informati; ne relaxam, INSUSINDU-NE TEHNICILE DE RESPIRATIE. Iar MUZICA, muzica face minuni, INCERCATI!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita